Dávali si na čas, ale fanoušci se konečně dočkali. Zprávy, které už pár měsíců prosakovaly na veřejnost jako olejové skvrny na vypraném oděvu, se konečně oficiálně potvrdily. Edmontonští vstoupí do nadcházející sezony se zbrusu novou sadou alternativních zápasových trikotů. Pracovně by se jim mohlo říkat také „Friday dress code“. McDavid a spol. v nich totiž budou nastupovat pouze do vybraných pátečních domácích utkání a v letošní sezoně takových duelů bude rovnou deset. 

Dresy budou fanouškům „in natura“ představeny tento víkend během tradičního Edmonton Oilers Fan Day v Rogers Place. Fanoušci si budou dresy moci exkluzivně zakoupit mezi 16. a 20. zářím v The Oilers Store v Rogers Place.

Alternativní dresy ADIZERO vyrobené tradičně v licenci německého sportovního gigantu Adidas, jsou inspirované nejnovějšími trendy. Podle oficiálního textu výrobce by tyto dresy měly zaujmout především zcela novým přístupem k tradičním uniformám Naftařů, s důrazem na zvýraznění svébytné hokejové kultury a to celé zabalené do jakéhosi „street stylu“.

Návrháři úplně opustili tradiční oranžovou-modro-bílou kombinaci a celý design pojali pouze do moderní dvoubarevné palety. Dresy by dle jejich slov měly působit futuristicky s minimalistickými designovými prvky. I to je důvod, proč na uniformách zcela absentuje bílá barva a jasně dominuje elegantní temně modrý odstín. Pruhy na rukávech byly rovněž zredukovány na minimální šířku a výrazné klubové logo spolu s vysoce kontrastními barvami dodávají dresům ultramoderní vzhled. Čísla na zádech jsou o 15 % větší než na standartních dresech a jsou navržena v lesklém provedení.

Naftaři naposledy oblékli čistokrevné alternativní dresy v sezoně 2006/2007, tedy před dlouhými 12 lety. Jednalo se o dnes už téměř legendární tmavé sady s ozubeným kolem a ropnou kapkou, jež byla opatřena jakýmsi chvostem, připomínajícím kometu. Alternativní logo i dresy byly fanoušky zpočátku přijaty poněkud rozpačitě, ale poslední dobou se stále silněji ozývají hlasy, bažící po jejich návratu na výsluní. Od té doby se čas od času managment albertského klubu vytasil s náhradními dresy, ovšem pokaždé se jednalo o oprášenou sadu z minulosti klubu, žádná nová invence. Ta přišla na řadu až nyní a je svým způsobem v historii edmontonského hokejového odívání přelomová.

Zápasy, v kterých Oilers během letošní sezony obléknou alternativní sadu dresů:

Pátek 18. října proti Detroit Red Wings

Pátek 8. listopadu proti New Jersey Devils

Pátek 6. prosince proti Los Angeles Kings

Pátek 20. prosince proti Pittsburgh Penguins

Pátek 27. prosince proti Calgary Flames

Pátek 31. ledna proti St. Louis Blues

Pátek 21. února proti Minnesota Wild

Pátek 13. března proti New York Islanders

Pátek 20. března proti Tampa Bay Lightning

Pátek 27. března proti San Jose Sharks

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *