Takže dnes tu máme druhý ze tří po sobě jdoucích domácích střetnutí s Torontem. Převčírem se to nepovedlo, Oilers prohráli 0:4. Ale kdo zápas viděl, asi musel uznat, že chlapci se na ledě bili jako lvi a zápas odmakali.

Obránce Toronta Justin Holl (na snímku s Puljujarvim) měl minulý zápas evidentně osobní problém s edmontonským Tylerem Ennisem, který mu hodně otravoval život. Bude tento souboj pokračovat i dnes?

Toronto je ale prostě někde jinde. Jsou skvěle sehraní, mají výborně poskládaný tým a hrají prostě moc dobře. Jsou rychlí, jak v ofenzivě tak i vzadu, skvěle napadají a vůbec všechno dělají ve velké rychlosti a hlavně efektivně. A to vše ještě bez své největší hvězdy, nejlepšího střelce ligy Austona Matthewse. Edmonton vedle Toronta vypadal pomaleji, méně semknutě. Ale jak říkám, ani z jeho strany to nebyl nijak špatný výkon. Oilers jen prostě narazili na lepší tým. Porazit se ale dá každý! Jinak Oilers opravdu musím pochválit za nasazení a za to, že ani za nepříznivého stavu nesložili zbraně a opravdu dělali co mohli. A nakonec, šancí bylo také dost a a kdyby jsme měli více štěstí a něco nám tam spadlo, zápas by asi také vypadal jinak.

Takže jak dnes? Auston Matthews, minule absentující se zraněným zápěstím by dnes již mohl nastoupit. Zatím je jeho status určen jako nejistý – rozhodne se během pár hodin. Jednička týmu Frederik Andersen je stále mimo. V minulém zápase se po dlouhé době představil Jack Campbell a hned si připsal shutout. Dnes je již potvrzen start Michaela Hutchinsona.

Hutch si dnes připíše čtvrtý letošní start. Ve dvou případech si již připsal vítězství a úspěšnost zásahů drží na výborných 0.924%.

V brance Oilers je zase potvrzen start Mikka Koskinena, což se dalo čekat. Ze sestavy vypadl obránce Kris Russell a na jeho úkor se do ní vrací Evan Bouchard. Ten by měl vytvořit dvojici s Ethanem Bearem. Caleb Jones od té doby co dostal šanci hraje velmi dobře a tak je dobře, že má nadále důvěru trenéra a nastoupí opět ve druhém obranném páru s Adamem Larssonem. V útoku se nebude oproti předchozímu zápasu měnit nic.

Zápas v Rogers Aréně v Edmontonu začíná ve 4:00 SEČ.

Tato dvojice stále vede ligovou produktivitu. Mitch Marner, který dnes proti nim nastoupí alejiž Draisaitlovi dýchá na záda a ztrácí na něj jen 2 body.

Dnes Ken Holland opět rozvířil vody na gólmanském trhu. Edmonton z waiveru Minnesotě uzmul Alexe Stalocka! Už dnes během dne když jsem si všiml, že byl Stalock na waiver umístěn a říkal jsem si – sakra, to bych zkusil. Ken Holland asi neumí číst myšlenky a už vůbec by nedával na nějaké zdání nějakého týpka z Kladna, ale prostě to udělal. 🙂 Kdo je tedy Alex Stalock?

Je to Američan narozený v St.Paulu v Minnesotě, takže jsme ho vlastně vytrhli z matčina lůna. Možná to měl na stadion 5 minut od baráku a teď bude v Edmontonu shánět hotel? 🙂 No, takový je život. Možná že pro něj dobře ale, protože v Minnesotě by si dost možná nyní ani nezachytal. Jak to?

Alex Stalock je novou posilou Edmontonu – zadarmo

Alex Stalock je v Minnesotě již od roku 2016, kdy tu podepsal smlouvu jako volný agent, poté co mu skončila smlouva, kterou začal v San Jose, ale končil v Torontu. Takže, jen se lehce vrátím. Stalock byl draftován San Jose v roce 2005 ve čtvrtém kole draftu. Nikdy se nestal jedničkou týmu a nejvíc zápasů odchytal v sezoně 2013/14, což bylo 24 startů. Jinak kryl záda převážně Antti Niemimu a Martinu Jonesovi. V roce 2016 byl vyměněn do Toronta, za které si ale nezachytal ani v jediném zápase a zůstal jen na farmě.

V roce 2016 tedy podepsal doma v Minnesotě. V St.Paulu, kde se Stalock narodil Wild navíc hrají své domácí zápasy, takže vysloveně návrat na místo činu. I zde byl dvojkou za Devanem Dubnykem, ale v loňské sezoně již po něm přebíral otěže až je přebral zcela a stal se konečně jedničkou týmu. A to za plat 785 000 dolarů! Tato smlouva mu platí ještě na další sezonu.

Co se stalo dále… Stalock měl smůlu, protože se zranil ještě dřív než sezona vlastně začala. Náš starý známý Cam Talbot, který přišel do Minnesoty jako nová posila se tedy stal novou jasnou jedničkou a místo dvojky vyfasoval mladý talentovaný Fin Kaapo Kahkonen. Během sezony se nakonec zranil i Talbot a Kahkonen přebral místo jedničky a přebral jí tak fantasticky, že na Stalocka najednou po jeho uzdravení nezbylo místo. Ano, asi by šanci zase dostal, ale Minnesota najednou prostě nemá důvod být v otázce brankářského rébusu nijak znepokojena. Kór když jako trojka je ještě v záloze Andrew „Hamburglar“ Hammond. Stalock ale asi logicky musel na waiver, aby byl dále umístěn na taxi squad. A odtud si ho stáhnul Holland a zbytek už je historie.

Jak dlouho rodák ze St.Paul v Edmontonu vydrží? Bude mít jeho angažmá stejně jepičí život jako to Forsbergovo a Grosenickovo, nebo se se Stalockem zamýšlí v širších souvislostech?

Takže co teď? Jaká je strategie? Teď máme opět tři zkušené gólmany. Poté, co jsme už na waiveru během sezony přišli o Antona Forsberga, kterého jsme pak nahradili Troyem Grosenickem, abychom i o něj zase přišli. Jak to tedy udělat, aby jsme zase nepřišli o Stalocka? Těžko říct… Pokud ho budeme chtít dát na taxi squad, bude muset opět jít přes waiver a nepochybuji o tom, že generální manažer Wild, ex-Olejář Bill Guerin po něm opět sáhne, protože jak jsem již psal, Stalockova smlouva je opravdu velmi nízká.

Napadá mě jedna varianta, která je sice trochu odvážná, ale tak já se o ni s Vámi podělím. 🙂 Smith a Stalock v prvním týmu, Koskinen na waiver a na taxi squad. Koskinena si totiž s jeho smlouvou na 4 a půl milionu dolarů nikdo nevezme. A to má prosím pěkně smlouvu ještě na další rok. To by šlo ne, co říkáte? Koskinen by tak s týmem stejně zůstal a měli by jsme tři gólmany, přesně tak, jak bylo původně zamýšleno ještě ve variantě s chudákem Forsbergem. No, uvidíme. Koskinen každopádně dnes proti Torontu v bráně a Stalock se kvůli karanténě bude moci k Edmontonu připojit až za 14 dní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *