Pokud něco současné NHL chybí, tak je to spolehlivost a řád. Zápasy se odkládají jako na běžícím pásu, de facto nahodile a tak se stalo, že Oilers postihla v uplynulém období nepříjemná desetidenní pauza. Aktuálně táhnou svěřenci Davea Tippetta šňůru pěti porážek v řadě, nicméně z dlouhodobějšího úhlu pohledu je situace ještě kritičtější – z posledních 13 zápasů jich Olejáři totiž projeli hned 11. Uvidíme, zda dlouhá pauza atmosféře v týmu prospěla a zda se podařilo během ní rozklížený tým resetovat. Prvním testem bude dnešní domácí utkání s Ottawou.

Ottawa ve svém posledním utkání také po 12ti denní pauze vyplenila rivalské Calgary a zvítězila tam 4:1. Z posledních 10 zápasů jich Senátoři dokázali vyhrát hned 6 a je vidět, že mladý tým se postupně začíná herně i výsledkově zlepšovat a stává se v prostředí NHL konkurenceschopným. Olejáři ovšem nehodlají proti papírově slabšímu soupeři ponechat nic náhodě a chtějí konečně naplno bodovat. „Nemusíme předvádět žádnou hokejovou show, důležité bude získat konečně dva body,“ řekl po pátečním tréninku Leon Draisaitl. „Trochu jsme si od hokeje odpočinuli, což nebylo v našem rozpoložení úplně od věci. Pauza byla ovšem delší, než by si kdokoliv z nás přál a tak se už moc těšíme zpátky na led.“

Leon Draisaitl jde do utkání s Ottawou s velkou chutí.

Co se týká sestav, tak jedna ze zásadních změn nastává v edmontonském brankovišti. Mike Smith je opět mezi zraněnými, tentokrát si jeho absence vyžádá dle prvních informací 1 – 2 týdny. Z Bakersfieldu byl narychlo povolán Stuart Skinner, který už byl pro dnešní zápas potvrzen jako startující brankář. Kromě Smitha nebudou pro utkání s Ottawou k dispozici Slater Koekkoek, Warren Foegel, Tyler Benson, Kyle Turris, Dylan Holloway – všichni jmenování figurují aktuálně na covid protokolu. Mezi zraněnými hráči je kromě Smithe ještě Ryan Nugent-Hopkins.

V prvním útoku by měl dnes nastoupit po boku McDavida Draisaitl a Kassian. Nové složení dozná rovněž druhá útočná formace, kde se k Hymanovi připojí Puljujarvi a McLeod. Přeskupené budou i obranné páry . Ceci nastoupí s Nursem, Keith vedle Barrieho a Lagesson s Bouchardem.

Ottawa nebude pro dnešní duel moci využít služeb Connora Browna, Scotta Sabourina, Tima Stutzleho, Nikity Zaitseva, Shanea Pinta, Agnuse Crookshanka a Colina Whitea. Podrobnější preview k tomuto utkání si můžete přečíst na tomto odkaze:

Zápas s Ottawou odložen. Co je dále nového?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *