Vzhledem k rychlému tempu zápasů a také s přihlédnutím k tomu, že s Vegas jsme hráli nedávno, přinášíme před dnešním utkáním pouze krátký předzápasový servis.

Pojďme tedy na to. Německý tank Leon Draisaitl vstřelil v zápase s Arizonou svou 300. branku v kariéře a nakonec se tedy právě on stal tím nejrychlejším z trojice čekatelů, která tak nadále zahrnuje ještě Connora McDavida a Evandera Kanea. Rodák z Kolína nad Rýnem propálil Vejmelku ve druhé třetině utkání a připsal si na své konto 46. zásah letošního ročníku. Jeho hvězdný parťák MaDavid zaznamenal v Mullett Areně „pouze“ jednu asistenci a zaokrouhlil tak svůj bodový zisk na mimozemských 140 kanadských bodů. Mimochodem se mu to podařilo jako prvnímu hráči od sezony 1995/96, kdy v barvách Penguins řádila dvojice Lemieux – Jágra. V celé historii NHL je v tomto ohledu teprve 10. hokejistou, jemuž se podobný kousek podařil. McDavidových 80 asistencí také znamená, že je prvním Olejářem od dob Marka Messiera ze sezony 1989/90, který tuto metu v modrooranžových barvách pokořil napsoeldy.

Oilers bodovali v posledních 7 zápasech (6 z toho bylo vítězných). Díky výhře v Arizoně stáhli náskok Los Angeles na druhém místě Pacifické divize na 3 body. Zatím to přesto stále více vypadá, že právě tento soupeř nás čeká v prvním kole bojů o Stanley Cup. Nechci předjímat, ale kromě toho, že by se jednalo o reprízu loňského prvního kola, tak by šlo podle mého názoru o jednu z nejatraktivnějších sérií play off. Oba týmy hrají v posledních týdnech skvěle a střílejí kvantum gólů. Play off je sice absolutně jiná soutěž, nicméně já bych si tyhle mače klidně nechal líbit. Tak uvidíme, co nám hokejový pánbíček na další týdny nachystá.

Skvělou momentální formou disponuje i náš dnešní soupeř z nevadské metropole. Vegas vyhrálo 4 zápasy v řadě a celkem 8 z posledních 9 duelů. V sobotu porazili Edmonton v Rogers Place 4:3 v prodloužení, které rozhodl v čase 2:26 Nicolas Roy. Pokud dnes Rytíři nad Oilers zvítězí, dosáhnou na hranici 100 bodů a upevní si vedoucí příčku v Pacifické divizi i v celé Západní konferenci. Chtějí-li Oilers ještě pomýšlet na příčky nejvyšší, měli by dnes jednoznačně zvítězit v normální hrací době. Pomoci jim k tomu stále nemůže Ryan McLeod, jinak bude mít trenér Woodcrfot k dispozici kompletní kádr. V brance nastoupí Stuart Skinner.

Vegas mají na marodce Reillyho Smithe, Logana Thompsona, Keegana Kolesara, Adina Hilla, Williama Carriera, Marka Stonea, Sheu Webera, Robina Lehnera a Nolana Patricka. V brance by měl nastoupit Jonathan Quick.

Zápas startuje ve středu ve 4:00 SEČ a přímým přenosem jej odvysílá NOVA Sport 1. Vzhledem k času očekávám opět noční ohňostroj Joža Havrilly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *