Do dnešního utkání jdou Oilers se třemi porážkami v řadě, ačkoliv byly velmi těsné, a dá se říct i smolné. Nebyli jsme vyloženě horší, ale žádná výhra z toho nebyla. Proti Dallasu tým trenéra Woodcroffta zabral, a zásluhou výborné třetí třetiny jsme urvali dva body. Nicméně jak se říká, nejdůležitější je vítězství potvrdit. Takže proti Kosatkám jde i o psychologickou pohodu před Vánocemi. Přece jen, sezona je dlouhá, a je rozdíl, když Vánoce hráči tráví v pohodě, se sérií vítězství v zádech, nebo naopak u cukroví a dárků mají v hlavě předešlé nezdary.

Proti Vancouveru nás ale nečeká nic jednoduchého. Vancouver před sezónou zajímavě posílil, ale jeho výkony jsou jak na houpačce, zatím mimo postupové příčky. Ale neradno ho podceňovat, když našlápne, tak umí jet a jak je u Kosatek zvykem, kousají fakt hluboko. Zajímavosti před dnešním zápasem jsou:

Vancouver drží šňůru šesti venkovních vítězství v řadě, ačkoliv 11/12 prvních venkovních zápasů v sezóně pokaždé prohrál, mimojiné i při své poslední návštěvě Rogers Place, kdy padl 5:3

Do sestavy se vrátil Ellias Petterson, který v minulém zápase při vítězství proti Krakenům si připsal 2+3

Andrei Kuzmenko se jeví jako velmi dobrý předsezónní podpis, kdy přímo z Ruského Petrohradu naskočil do NHL a po boku Pettersona má 14+15 v 31 zápasech

Kde Vancouver trochu tlačí bota jsou brankáři, jelikož ať už Spencer Martin, tak Thatcher Demko nepřekročili 90% úspěšnosti zákroků. Možná je to tím Severozápadním vzduchem Tichého oceánu, páč stejný problém tíží i Krakeny ze Seattlu.

Z Bo Horvata se stal letos ryzí střelec, když má bilanci 22+9 a atakuje skoro bod na zápas.

U Oilers se velké změny nechystají. V minulém zápase se předvedl dvougólový Janmark, a Puljujärvi natáhl svou úctyhodnou bodovou sérii na dva zápasy. Možná je to tím, že se na něj přijel podívat jeho Otec. Možná platí, že když už neví, co trenér, zachrání to Táta. Každopádně, byl to právě jeho Táta, který nabíjel malého Jesseho otcovskými radami a láskou k hokeji. Tak uvidíme, jestli bude bodovat i dnes.

Jay Woodcraft si po utkání s Dallasem pochvaloval především jednu věc. A to, že se Oilers dařilo diktovat tempo hry a že změněné prvky se po třech porážkách plně projevily. Oilers opět proměnili aspoň jednu přesilovku a zdá se, že letos si trůn v této herní disciplíně budou držet zuby nehty. Potěšil taky Warren Foegele, který vstřelil gól a taky si vůbec nevedl špatně. Právě branky od hráčů druhého sledu tolik potřebujeme, jelikož, co si budeme McDavid ani Draisaitl nejsou všemocní. Klim Kostin zaznamenal dvě asistence, a opravdu, tenhle notně zastrčený hráč, ukazuje, že i nenápadné podpisy umí být velmi důležitým pomyslným dílkem do herního domina. Ze své formy nepolevil ani RNH, a opravdu, jestli letos někdo ukazuje naprostou pohodu a zlepšení, tak je to právě Nugetka. Ten cejch takového zastrčeného hráče může letos konečně překonat, a vydobýt si konečně stejný respekt jako 29 a 97. Ostatně, souhru s ním si velmi pochvaloval i zmíněný dvougólový Janmark. Tak snad si toho bude vážit, jakého centra má vedle sebe, a ideálně dneska naváže na svůj povedený předešlý večer.

Zajímavostí je jedna statistika: Oilers jsou nyní nejlépe střílejícím týmem ve druhé třetině (47) a na sdíleném prvním místě i v třetině třetí (48). První třetiny nám nejdou letos, nicméně ty další, tam si zatím můžeme pískat, a je dobře, že se umíme zvedat a vracet do hry, i když se zrovna prohrává.
Bohužel i dnes bude chybět Evander Kane a Ryan Mcleod, taktéž Philip Broberg i Ryan Murray. U týmu Kosatek bude chybět Thatcher Demko, Tanner Pearson, Tucker Poolman, Michael Ferland a Travis Dermott.

Zápas v Rogers Place začíná ve 3:00 SEČ a v bráně se představí Collin Delia a Stuart Skinner.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *