Setkání s legendou československého, ale i zámořského hokeje Jaroslavem Pouzarem jsme měli domluvené více než rok, ale vinou covidových opatření se neustále posouvalo, tak jako všechno… Nyní se ale konečně uskutečnilo a povedlo se nad očekávání.

S panem Pouzarem jsme se sešli v jeho Pouzar centru v Českých Budějovicích a musíme k tomu podotknout, že jednání z jeho strany bylo naprosto férové, rovné a bez problémů a vězte, že můžeme srovnávat, protože už jsme zažili i pravý opak. Jak se setkání blížilo, byli jsme čím dál nervóznější, protože s takovým velikánem jako je pan Pouzar, se člověk nesetkává každý den. Na rozhovor jsme byli samozřejmě patřičně nachystáni a měli jsme připraveny otázky. Pan Pouzar nás ale od samého začátku uklidnil a uzemnil svojí pohotovostí, výřečností a hlavně svým člověčenstvím. Nedělá ze sebe totiž vůbec nic a spíše než s člověkem, ze kterého máme velký respekt a kterého uznáváme jako modlu jsme se cítili, jako by jsme seděli u stolu se svým tátou nebo strejdou.

Pan Pouzar mluvil naprosto otevřeně, uvolněně a s nadšením. Jak poznáte, moc jsme toho z něj páčit nemuseli, protože je to rozený vypravěč a my jsme se u jeho povídání moc bavili a vůbec jsme se v jeho společnosti cítili dobře. Povídání není jen o Edmontonu, ale i o jeho pohledu na současný hokej a tak vůbec…

Jako většinu našich rozhovorů co jsme už dělali v minulosti a které (tedy většinu z nich) naleznete v sekci „Rubriky“ jsme chtěli vše přepsat do textové podoby, ale vzhledem k povaze našeho rozhovoru a jeho průběhu to prostě není možné, protože tak spontánní vyprávění prostě nejde přepisovat a musíme vám ho přinést v původní podobě.

A proto se tedy omlouváme za nedokonalosti a za neupravenost souboru, ale jak víte, nejsme placení novináři, ale parta nadšenců – ale vždyť nás znáte :o) A tak tedy přejeme příjemný poslech.

Vaši Jindra a Tomáš

Podepsaný dres ze setkání v roce 2014, kde se sešel zlatý tým z roku 1984

Kdo by měl ještě zájem o čtení o Jaroslavu Pouzarovi, níže odkaz na náš dřívější článek:

Jaroslav Pouzar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *