Dnes to projedeme velmi rychle, protože čas jsou peníze, takže jen krátký Icing… Bohužel. :o)

Dnes nás čeká poslední zápas základní části sezóny 2022/23. Ve hře je ale ještě dost. Oilers totiž stále mohou pomýšlet na vítězství v Pacifické divizi i Západní konferenci!

První Vegas Golden Knights mají 109 bodů, Oilers 107. Klíč je tedy jasný a jednoduchý. Oilers musí bezpodmínečně vyhrát, Vegas zase musí prohrát v základní hrací době, prodloužení už znamená vítězství pro Zlaté Rytíře z nevadské pouště. Ti dnes hrají se Seattlem, kde již nemají moc o co hrát.

Tenhle zápas nás dneska bude hodně zajímat!

Seattle hraje doma, šance tam je, ale na čistý zisk to moc nevidím. V naši výhru nad San Jose pak nepochybuji. Stát se samozřejmě může cokoliv, ale stejně si myslím, že Vegas bod v Seattlu uhraje a my si dáme repete loňské série s Los Angeles. A ti nás šetřit nebudou, raději bych ten Seattle… Forma z poslední doby nás ale opravňuje nazývat se favority, i když, právě to může být svazující. Každopádně je úžasné, jakou skvělou práci odvedl trenér Todd McLellan s týmem Kings. O tom ale až v samotných Preview na zápasy s Kings – tedy pokud to budou opravdu oni…

Poslední zápas Oilers v Coloradu měl parametry play off a byl skvělou prověrkou. Zápas měl švih, hrálo se velmi rychle a intenzivně a bylo se na co dívat. V akci zpět je konečně Ryan McLeod, který si v zápase hned připsal asistenci na Ekholmův gól a odehrál dobrý zápas. Do sestavy se po dvou zápasech absence kvůli očekávání narození potomka vrací Cody Ceci.

Sestava na play off by měla být trenérům k dispozici v tom nejsilnějším složení.

V brance by měl i dnes být Stuart Skinner.

Nejnovější zpráva – obránce Ryan Murray, který už nějakou dobu po vleklém zranění trénuje s týmem byl poslán do Bakersfieldu. Měl by stihnout dva poslední zápasy základní části a pak play off.

Boston výhrou 5:2 s Washingtonem dosáhl hranice 300 gólů v sezóně teprve jako druhý klub po Edmontonu, který má ale již 320 gólů. Boston dnes hraje poslední zápas v Montrealu a Connor McDavid má náskok 4 gólů před Davidem Pastrňákem v honbě za Maurice Richard Trophy.

Derek Ryan se Zachem Hymanem dnes shodně odehrají 500 zápas v NHL!

Oilers nad Sharks vyhráli sedmkrát za sebou. V brance Sharks by dnes měl být opět James Reimer, který chytal i v posledním vzájemném zápase. Sharks hráli včera v Calgary, kde prohráli 3:1 a v brance byl Fin Kaapo Kahkonen.

Brian Leetch má v dresu Rangers v sezóně 1991/92 poslední největší bodový zápis od obránce. Erik Karlsson má na kontě 101 bodů. Aby Leetche vyrovanal, chybí mu 1 bod, 2 ho pak překonají.

Zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ.

Zápas mezi Seattlem a Vegas se hraje od 4:30 SEČ a vysílá ho Nova Sport 1.

.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *