První zápas finále za námi a viděli jste to sami. Celý zápas tlak, dá se říci válec, ale prohra 3:0.

Ale to tak někdy bývá, viz poslední zápas s Dallasem. Nyní nás to potkalo zase z druhé strany. Týmu je máloco vytknout. Skinner za góly nemohl. První gól padl v důsledku špatného rozebrání hráčů od naší první formace, skórujícího Verhaegheho měl nejspíše mít Hyman. Darnell Nurse s Evanderem Kanem pak chybovali při druhém gólu. Toto bylo trestuhodně zahráno. Co je ale dané. U obou inkasovaných gólů byl opět obranný pár Nurse – Ceci. Klasicky, jak jinak. Nechápu, co trenéry stále vede k tomu k sobě dávat neslučitelné a něco, co evidentně v sezóně již milionkrát nezafungovalo. Proč to stále dělají, to je prostě záhada. Ačkoliv, já vlastně ani nevím, kdo by s Nursem měl hrát. Tohoto šotka se musíme v létě zbavit stůj co stůj, protože to stále bude žába na prameni. Nejhorší na tom je ten kamarádšoft s McDavidem, který na něj nedá dopustit.

I když chci říct také to, že on nám tento zápas neprohrál! Ale on není pro tým absolutně žádným přínosem a u jeho osoby se stále opakují ty samé věci. Samozřejmě negativní.

A ještě jedna věc. Nurse má nyní na kontě 15 minusových bodů. To už atakuje samotný rekord NHL. Nejhorší v historii je v play off útočník Flames Paul Reinhart s minus 16. V play off Oilers zatím inkasovali 50 gólů. Nurse byl u více než poloviny z nich. Hrozná realita. To vše za více než 9 milionů dolarů, které nám budou stát navíc v cestě za podpisem stávajících opor, kterým končí smlouvy.

Paul Reinhart. Otec Sama Reinharta (dvojka draftu 2014) a také jeho bratra, obránce Griffina (na snímku s otcem Paulem). Griffin Reinhart, čtyřka draftu 2012, promarněný talent, ve kterém se viděli více skauti. My si ho pamatujeme jako toho, za kterého Peter Chiarelli v roce 2015 poslal k Islanders 1. a 2. volbu v draftu. Reinhart si za Edmonton zahrál v pouhých 29 zápasech ZČ a jednom v play off. O dva roky později jsme o něj přišli během rozšiřovacího draftu, když vybíralo Vegas. Za ty si ale nikdy nezahrál. Předloni hrál ještě za Belfast ligu Spojeného Království a pak ve 28 lety ukončil kariéru. Jeho mladší bratr nyní hraje finále Stanley Cupu za Panthers.

Ale zpět k jádru pudla. Tak jak říkám, tento zápas nám neprohrál Nurse. Prohrálo nám to spalování šancí a vynikající výkon brankáře Bobrovského, který byl jako zeď a chytil i nemožné. Bobrovskij nám ale krásně nastavil zrcadlo. Toto je přesně ten faktor, který vyhrává poháry. Když vám brankář chytí něco navíc a nejen to, co má. Když jsem v minulém Preview psal, že asi rozhodne faktor gólmani, pak teď se to asi potvrdilo. Ken Holland tak vidí, jakým směrem upnout zrak v létě. Tohle je totiž to hlavní místo, ta největší bolístka. Jedno jak to nakonec letos dopadne.

Oilers jinak hráli výborně. Tlačili se do branky, zároveň stále hráli dobře do defenzivy a Pantery moc k ničemu nepouštěli. Jak říkám, kromě dvou inkasovaných gólů je toho máloco vytknout… Zkrátka to musíme dnes zkusit znovu a pokusit se Bobrovského překonat.

Možná budeme svědky i nějaké odvety. Tkachuk už evidentně začal s provokacemi a Kane s vysvětlováním:

Kdo byl myslím hodně dobrý, tak Philip Broberg. Ten měl se 17:55 dokonce větší ice-time než Nurse – 16:09. Broberga chválili i trenér a spoluhráči. Tak nejdřív Brobergův švédský krajan Mattias Ekholm: „Byl úžasný. Připadá mi, jakoby odehrál celé play off. Byly to jen čtyři zápasy, ale vypadal úžasně. Ten způsob, jakým hraje, jeho sebevědomí, dobře zachytává puk při brejcích a dobře bruslí. Je úžasný vzadu a když se rozhýbe, je pro nás obrovskou energickou vzpruhou. Doufám, že v tom bude pokračovat, protože vypadá opravdu velmi dobře.“

Trenér Knoblauch o Brobergovi řekl: „Broby byl vynikající. Postavili jsme ho do spousty obtížných situací. Je neustále lepší a lepší.“ Knoblauch dostal dotaz, jestli v tomto kontextu přemýšlí o promíchání obranných dvojic a potvrdil, že ano: „Během play off jsme byli otevřeni tomu zkoušet nové věci a něco zafungovalo a něco ne. Pokud jde o naše defenzivní páry, které půjdou do zápasu číslo dva, tak jsme otevřeni některým experimentům a asi trochu změníme nějaké věci. ale zatím jsme se ještě nerozhodli.“ Tak uvidíme co naši trenéři vymyslí. Já bych věděl hned… Desharnais IN, Nurse OUT. No nic.

Tak dnes se přecejen bude měnit sestava! A dokonce i v obraně. Ovšem odnesl to Cody Ceci, Nurse je nedotknutelný… Do sestavy se vrací Desharnais.

Evander Kane má zdravotní problémy (což víme) ale nejspíš se zhoršily. V sestavě ho na tréninku nahradil Sam Carrick, ale Kane možná dnes přecejen nastoupí.

Nugent-Hopkins – McDavid – Hyman
Henrique – Draisaitl – Holloway
Foegele – McLeod – Perry
Janmark – Carrick – Brown

Ekholm – Bouchard
Nurse – Desharnais
Kulak – Broberg

Na ledě na tréninku byli ještě Ryan, Gagner, Kemp a Ceci. Ti zůstanou na tribuně.

Mezitím Zach Hyman včera oslavil své 32 narozeniny. Gratulujeme!!! Snad si dnes nadělí pěkný narozeninový dárek.

Novinka a dost nepříjemná. Washington Capitals odkoupili internetové stránky CapFriendly. Ty se zabývají hlavně smlouvami, platovými stropy atd. Já sám z nich hodně čerpám, takže je to nepříjemnost. Stránky by měly být ukončeny začátkem července. Takže díky Washingtonu za další krásné okamžiky, jsou to sympaťáci… Alternativy by mohly být stránky Spotrac nebo Puckpedia. Ale stejně to zamrzí, CapFriendly jsou výborné stránky…

Další věc. Gary Bettman potvrdil, že platový strop příští rok opravdu vzroste o 4,5 milionu dolarů. Takže z letošního 83,5 to bude 88 mil.dol. To se bohužel nebude moc týkat Edmontonu, protože jak už jsme si několikrát psali, jen 3,225 mil.dol. bude ukrajovat speciální bonus pro Connora Browna, který letos oficiálně pobírá jen 775 000 dolarů, ale příští rok se z platového stropu ukrojí právě částka přes 3 mil.dol. Co je pozitivní, tak že to zlepší vyjednávání o kontraktech na příští rok, kdy budou končit smlouvy Draisaitlovi a Bouchardovi. Za dva pak třeba McDavidovi. Takže i toto se bude brát v potaz. Nápad bych měl hned – vykoupit ze smlouvy Nurseho a Campbella. Nikdo totiž asi nebude tak hloupý, aby je získal při trejdu a to i při částečné účasti Edmontonu na jejich smlouvách… Tyto dvě smlouvy nás ale budou v příštích letech hodně trápit.

A ještě jedna věc, kterou Gary Bettman potvrdil a sice, kde se bude příští rok pořádat turnaj čtyř zemí. Tedy turnaj, který se má hrát v NHL v sezóně 2024/25, na úkor All-Star Game. Na turnaji mají startovat výběry Kanady, USA, Finska a Švédska. :o( Toto je hodně nabubřelé rozhodnutí. Doufám, že Bettmanovi za to zhořkne… čaj… Bettman potvrdil, že tento turnaj budou hostit dvě města a sice Boston a Montreal. Tedy dvě z původní „original six“. Češi a další si v době tohoto turnaji mohou zahrát golf na Floridě… Turnaj se bude hrát mezi 12. a 25. únorem.

Vedle zápasu Edmontonu s Floridou zároveň probíhá i urputný psí souboj All-Star Pes. Zabiják v edmontonských barvách je jasným lídrem:

Jinak, toto je můj pes Rocky. Náhoda? Nemyslím si… 🤘😎

Oilers tedy letos prohráli i třetí vzájemný zápas a na výhru proti Panthers nadále čekají. Dnešní zápas se hraje opět v Amerant Bank Aréně v Sunrise a začíná opět ve 2:00 SEČ.

Poté se série přesune do Edmontonu, ale pauza bude dvoudenní, takže se bude hrát až ve čtvrtek.

Tak pojďme hoši!!! Pro všechny případy, fialový kouzlo a voodoo už je připraveno…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *