Dnes Icing od Kuby který nás před časem opustil a nyní nám opět přišel pomoct…

Zápas v Nashvillu je za námi a dnes nás čeká opravdu nevyzpytatelný soupeř ze St. Louis. Nicméně pozitiva z minulého zápasu určitě jsou:

1) Zack Hyman dokázal, že po sérii asistencí dokáže střílet i branky. A to tak že stylově, když si připsal svůj první hattrick kariéry

2) Jack Campbell po nevydařeném vstupu do utkání ukázal, že dokáže být spolehlivým brankářem. Nicméně to bude mít dost těžký, jelikož Stuart Skinner chytá výborně a namlsal nejednoho fanouška Oilers. Takže se dá říct, že si naklonil Edmontonské veřejné mínění na svou stranu.

3) Famózní výkony McDavida a Draisaitla pokračují i nadále, když prvně jmenovaný atakuje dokonce dvoubodový příděl na zápas. Connorova slova před sezónou tak ukazují, že nejsou jen zbožným přáním, ale tvrdá realita. Ačkoliv se probudil Alex Ovečkin, tak pouze David Pastrňák si drží opravdu stabilní střeleckou formu a nabitý kanón

4) Hra RNH graduje, a ačkoliv není tolik na očích, jak by si zasloužil, je to náš skrytý trumf v ruce

Bohužel naše marodka se stále nemění a tak zůstává vše při starém. Obzvlášť návrat Evandera Kanea je zatím v nedohlednu. Mimo tak zůstávají ještě McLeod a Foegele.

Zajímavostí dnešního večera bude, že Oilers nastoupí do utkání s oblíbenou Retro kapkou na dresech.

V této sezóně nás čeká poslední vystoupení proti St. Louis, a zatím je bilance srovnaná. Nicméně v této sezóně je devíza Oilers proti Bluesmanům defenzíva, kdy jak Skinner, tak Campbell obdrželi jen jednu branku v zápase.

Pokud nás něco netrápí, tak jsou to stále přesilovky. Držíme si úctyhodnou úspěšnost nad 35%, a to tak že dlouhodobě. Pokud to srovnáme s mizernou hrou v oslabení, kdy jsou na chvostu s úspěšností pod 70% a zároveň vůbec nejtrestanějším týmem celé NHL, nejeden statistik by řekl, že dneska to tam bude padat samo. No doufejme, hra se zvedá, pravidelně bodujeme, a jestli něco láme zápasy a tahá nás nahoru, je to precizně zvládnutá hra v početní převaze.

Pokud bychom měli teda dnes něco očekávat, tak spoustu branek, a to navzdory chudším předešlým dvěma vzájemným zápasům. Jordan Binnington, ani Thomas Greiss nepřekročili 90% úspěšnost zákroků. A to musí při odchodu Villeho Hussa, Douga Armstronga možná i budit ze sna. Obzvlášť když je Binnington opakovaně kritizován za své nezvládnuté emoce během zápasu.

Bluesmanům bude scházet dnes Pavel Buchnevich, a dá se říct, že to je pro Blues stejná rána, jako pro Oilers absence Kanea. Dále budou scházet Scandella a Perunovich.

Sestava Oilers by neměla dohnat změn, a v brance se proti sobě přestaví Skinner a Binnington.

Zápas začíná ve 3:00 SEČ, kde jinde než v Rogers Place.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *