📍 GAMEDAY – vs. Anaheim Ducks 📍 (tentokrát už od 22:00!)

👉 Edmonton v posledním zápase se St. Louis trestuhodně ztratil dvoubrankové vedení, i tak si ale připsal cenný bod, což znamená aktuální 6. místo v Západní konferenci. Poslední zápasy hraje ve velké formě klasicky McDavid s Draisaitlem, zdatně jim ovšem sekunduje i Hyman (v posledních 3 zápasech 5+1) a Barrie (v posledních 7 zápasech si připsal 11 asistencí). O poznání hůř se vede například Nursemu.

👉 Z Anaheimu se pomalu stává hlavní aspirant na získání Connora Bedarda, budoucí jedničku draftu. Ducks v 31 zápasech posbírali ubohých 19 bodů a hůř je na tom v tomto ohledu pouze Chicago (18 bodů). Velkou bolestí Anaheimu je defenziva, se 132 inkasovanými brankami jsou jasně nejhorší v celé lize. Pro porovnání – Boston inkasoval zatím pouze 64 gólů.

👀 Koho sledovat: Přestože výsledky Anaheimu jsou letos tragické, pořád mohou spoléhat na to, že mají v týmu spoustu mladých talentů, které budou v budoucnu zářit v rámci celé ligy. Jedním z těchto hráčů je Trevor Zegras, který ve svých 21 letech už patří mezi hlavní tahouny týmu. Zároveň je s 25 body (10+15) druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

⚠️ Zajímavost: Anaheim naposledy vyhrál na ledě Montrealu 5:2, čímž zlomil sérii devíti venkovních porážek v řadě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *