Rozjetý Edmonton zažívá programově velmi klidný týden, když jej čekají pouze dvě utkání – dnes v noci s Columbusem a v noci ze soboty na neděli s Chicagem. Dvě domácí utkání s dvěma totálními outsidery, povinné 4 body a navlečení sedmého a osmého korálku v podobě dalších výher do aktuální úspěšné série. To všichni fanoušci Oilers čekají. Ovšem víme, jak to letos se slabšími soupeři zejména na domácím kluzišti máme, tak raději nebudeme podléhat bezbřehému optimismu a zůstaneme pouze ve stavu střízlivého očekávání.

Poté, co Oilers poslední dva měsíce nastupovali do zápasů téměř každý druhý den a mezi 26. listopadem a 21. lednem odehráli celkem 28 zápasů za 56 dní, mají tedy před přestávkou k All-Star Game zvolněný program. „Volnější týden nám nabídl jedinečnou příležitost pracovat v různých oblastech naší hry,“ řekl hlavní trenér Jay Woodcroft. „Myslím, že jsme měli pár produktivních pracovních dní. Nyní se ale už soustředíme na našeho nejbližšího soupeře a Blue Jackets nehodláme vůbec podcenit.“Poté, co se v pondělí sešel tým na klasickém tréninku, byl úterní trénink zaměřen na práci s individuálními dovednostmi. Útočníci a obránci se rozdělili do samostatných skupin na různých ledových plochách.„Myslím, že jednou za čas je to dobré,“ řekl k tomuto zpestření útočník Ryan Nugent-Hopkins. „Hodně jste v kontaktu s pukem, cítíte se s ním dobře, hodně střílíte a hrajete málo, zatímco trénink celého týmu je spíšeo systému a o dalších věcech, alenepohrajete si tolik s pukem. Myslím, že jako hráči tohle jednou za čas uvítáme a můžeme mít pak z naší hry dobrý pocit.“

Oilers jsou v laufu. Během šestizápasové vítězné šňůry nastříleli svým soupeřům v průměru 5,2 branky na utkání a inkasovali pouze 13 gólů. Edmonton nyní okupuje čtvrtou příčku Pacifické divize se ztrátou 4 bodů na vedoucí Vegas. Ti mají jedno utkání k dobru. Pokud dnes Oilers zvítězí, dosáhnou tak na svou první sérii sedmi výher od devítizápasové vítězné série ze sezony 2000/01.

Blue Jackets se v posledním utkání představili na ledě Calgary Flames, což bylo pikantní především pro útočníka Johnnyho Gaudreaua. Hráč, kterého Flames draftovali v roce 2011 a který strávil v jejich dresu 8 sezon, se nesetkal s příliš příjemným přijetím od fanoušků, kteří na něj po celé utkání bučeli. Modrokabátníci podlehli Plamenům 3:4 v prodloužení, sám Gaudreau zaznamenal v utkání 2 asistence. „Příště to pro mě bude asi jednodušší, ale jsem si jistý, že mě stejně znovu vypískají,“ řekl k návštěvě Calgary Gaudreau. „Já sám jsem byl ale nadšený, že jsem zpátky. Bylo to hodně zábavné hrát tady.“ Podepsání Gaudreaua na sedm let za 68,25 milionu dolarů bylo jedním z mála světlých bodů v posledních měsících, které Columbus potkaly. Blue Jackets mají v této sezóně druhý největší počet proher v NHL o dva a více gólů. Celkem takových zápasů odehráli již 25, což je o jeden méně než Anaheim Ducks. Celkově nasbíral Columbus pouhých 31 bodů a patří jim tak průběžná první příčka v honbě za „Bedard Trophy“.

Johnny Hockey se vrátil do Calgary

Zach Hyman zaznamenal devět bodů ve svých posledních třech zápasech a získal ocenění první hvězda týdne NHL poté, co překonal svůj nejvyšší počet bodů v kariéře (54 bodů z minulé sezony). Connor McDavid se stal nejrychlejším aktivním hráčem a prvním od dob Jaromíra Jágra v sezoně 1996/97, který dosáhl na hranici 40 vstřelených gólů ve svém 48. zápase sezony. Loni jich ryzí střelec Toronta AustonMatthews potřeboval k pokoření této mety 49. Nugent-Hopkins, McDavid, Hyman a Leon Draisaitl tvoří nejproduktivnější kvarteto NHL. Dohromady nasbírali již 274 kanadských bodů.

Zranění:

BLUE JACKETS – Carson Meyer, Jegor Chinakov, Jake Bean, Zach Werenski, Jakub Voráček a Justin Danforth.

OILERS – Oscar Klefbom, Mike Smith, Ryan Murray a Kailer Yamamoto.

Dále dnes bude v sestavě chybět Evander Kane, jehož absence není naštěstí kvůli zranění, ale jde o osobní důvody. Konkétně jde o to, že Kane by nyní měl přebývat v San Jose, kde se účastní jednání ohledně svého bankrotu. Po nemoci se do sestavy po dvou zápasech vrací Mattias Janmark.

V brance Edmontonu dnes bude Stuart Skinner. Gólmani si podle Woodcrofta prý oba zápasy rozdělí, tzn v sobotu proti Chicagu bude chytat Campbell.

V brance Columbusu potvrzen Joonas Korpisalo.

Úvodní buly bude vhozeno ve čtvrtek ve 3:30 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *