No a máme tady zápas s Chicagem a pak si na delší dobu od Edmontonu odfrkneme. Chicago je nejhorším týmem Západu, ale v tom je právě zakopaný pes. Přejeli jsme za sebou tři velmi silné týmy Vegas, Seattle a Tampu, ale pak jsme dokázali padnout se slaboučkým Columbusem, který je nejhorší tým ligy.

Zápas s Columbusem byl tak nějak mdlý, bez šťávy. Pozitivní bylo, že se po čtvrté za sebou trefil Hyman. Ten má z posledních 6 zápasů nasbíráno již 13 bodů a má nejlepší formu z celého týmu. Velmi dobrým výkonem se prezentoval Derek Ryan, který byl i přesto, že je členem pouze čtvrté formace nejpilnějším hráčem Oilers s 5 střelami. Ryan také vstřelil první gól svého týmu po velmi pěkném úniku. Ryan byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Co se týče Dereka Ryana, tak Ken Holland údajně před nějakou dobou sice avizoval, že Ryan je jedním z hráčů, kteří jsou v případě zájmu jiných klubů k dispozici. Údajně se ale také proslýchá, že Derek Ryan by mohl dostat od Hollanda novou smlouvu. To bych velmi kvitoval. Ryanovi je sice 36 let, ale je to velmi spolehlivý hráč, navíc bude opět určitě levný, protože již nyní bere pouze 1,250 mil.dolarů. Navíc zkušenosti jsou také potřeba a co jsem o Ryanovi četl, tak prý v kabině působí pro mladé hráče jako takový táta… Takže já jsem určitě pro podpis.

Jinak se stále nic neděje, pouze zpráva, že Oilers údajně kontaktovali finského obránce St.Louis Nika Mikkolu. Ten hraje za Blues již čtvrtým rokem, ale až letos hraje pravidelně. Mikkola je defenzivním typem obránce a má kontrakt do konce roku na 1,9 mil.dolarů. Mikkola se za svoji kariéru v NHL navíc zúčastnil již několika bitek.

Dnes se nám tedy v domácí aréně postaví Chicago, které nejen, že je nejhorším na Západě, ale má jen o jediný bod více než Columbus a je celkově druhým nejhorším týmem ligy. Také je úplně nejhorším skórujícím týmem s pouhými 115 góly. Pro srovnání – Edmonton má 180 vstřelených gólů. Další věcí je to, že ačkoliv Oilers vyhráli šestkrát za sebou a s Columbusem získali alespoň bod, tak nyní mají na 6. místě v Západní konferenci 58 bodů a deváté Colorado má pouze o 3 body méně. Mezi 6. a 10. místem jsou pak pouze 4 body. Není tedy radno si zahrávat a vyhazovat z okna body s týmy, které se prostě musí za každou cenu porážet a takovým týmem je i Chicago, to je snad jasné!

Poslední vzájemné zápasy navíc ukazují, že jisté podcenění je opravdu na místě. Letos se oba kluby střetnou již potřetí. V obou předešlých zápasech byli sice úspěšnější Oilers, ale výsledky byly 6:5 a 5:4 a předtím dvakrát za sebou dokonce vyhráli Hawks. Takže pozor! V prvním zápase hraným v říjnu vstřelil McDavid hattrick. V prvním zápase lovil 5 gólů ze sítě Campbell, ve druhém 4 góly Skinner.

Ale! Chicago převčírem hrálo v Calgary a vyhrálo tam 5:1! A to v brance Hawks byl teprve podruhé v kariéře v NHL mladý Američan Jaxson Stauber.

Stauber při zranění Alexe Stalocka a přeřazení Arvida Soderbloma na farmu dostal šanci krýt záda Petru Mrázkovi a šance se zdá se chopil dobře. V obou zápasech ve kterých nastoupil totiž vyhrál a v Calgary si přitom připsal 34 úspěšných zákroků. Stauberův otec Robb Stauber odchytal v NHL 62 zápasů za Los Angeles a Buffalo mezi lety 1989 – 95.

Že se na Chicago musíme dobře připravit a napravit prohru s Columbusem si moc dobře uvědomuje i trenér Woodcroft: „Momentálně se soustřeďuji na Chicago a ujišťuji se, že náš celý tým se soustředí na Chicago! Včera odehráli opravdu dobrý zápas když porazili Calgary a jejich výsledky z poslední doby ukazují, že pokud na ně nejste připraveni, tak vám můžou ublížit. Je to dobrý tým s individuálními hráči.“

Connor McDavid má sérii 11 zápasů za sebou, kdy bodoval. Nebýt pitomého zápasu s Winnipegem 1. ledna, kdy McDavid nebodoval, tak by měl nyní sérii již 29 zápasů.

Během volna byli Klim Kostin s Vinnym Desharnaisem hosty na akci Oilers Picture Day. Zde se mělo také fotografovat i s fanouškem úhlavního rivala, což Kostina zvedlo ze židle a vyřešil to elegantně tak, že mu dal svůj dres. :o) Chápu, že Kostina fanoušci milují…

Klim Kostin hraje v Edmontonu teprve pár měsíců, ale už je ve městě velmi populární a po jeho dresech je velká poptávka a lidí s číslem 21 a se jménem Kostin je v hledišti čím dál více. Kostin je na to velmi hrdý: „Znamená to pro mě všechno. Fanoušci jsou nejdůležitější. Všichni jsme jeden velký tým, velká rodina. Takže ano, opravdu si toho vážím a jsem na to hrdý, když tam vidím své dresy.“

Blízko návratu je Kailer Yamamoto, který již trénuje s týmem. Yamamoto je ale umístěn na listině dlouhodobě zraněných (LTIR) kvůli platovému stropu po návratu Evandera Kanea ze zranění, takže dnes určitě hrát nebude a naskočí do hry až po All-Star pauze. Ale to také nebude jen tak! Pod platovým stropem totiž není místo. Ze 14 denního kondičního stintu v Bakersfieldu se pak vrátí Devin Shore. Takže, stav věci je takový – i kdyby šel Shore na farmu, musel by nejdřív přes waiver. Ale ani tak to nebude stačit. Yamamoto má cap hit 3,1 mil.dolarů, což je celkem dost. I kdyby se pak poslal někdo další na farmu, jako třeba Hamblin, Janmark nebo někdo z obránců, ani tak to stačit nebude. Bude muset tedy přijít už konečně nějaký trejd, který situaci vyřeší, protože jiné řešení mě už nenapadá, to by musel jenom někdo náhle onemocnět a stejně by se jednalo jen o dočasné řešení. Kenny na to nyní bude mít spustu času, takže uvidíme, jestli něco kloudného během pauzy vymyslí.

Pro Yamamota se musí najít místo. Nebo že by byl nakonec vyměněn on sám? Možné je všechno.

Evander Kane v zápase s Columbusem chyběl v sestavě kvůli vyřizování svého bankrotu. Ten řešil v San Jose. Kane je zpět a dnes proti Chicagu nastoupí. Mimo hru bude kromě Yamamota ještě Murray.

V brance Oilers dnes bude Jack Campbell.

Trenér Hawks Luke Richardson bude kromě brankáře Stalocka postrádat ještě Tinordiho, Khairu, Tylera Johnsona a možná i kapitána Toewse, který kvůli nemoci v Calgary nenastoupil a jeho dnešní start není jistý.

V brance Hawks je potvrzen Petr Mrázek.

Dnes to bude naposledy, co letos (a bůhví jestli ještě někdy…) nastoupíme v McFarlaneho dresech s ozubenou kapkou, takže si to užijte!

Dnešní zápas proti Chicagu se hraje v Rogers Place v Edmontonu od 4:00 SEČ a vysílá ho Nova Sport 1.

Po tomto zápasu nás tedy čeká All-Star Game, které se hraje v Sunrise na Floridě 4. února. O den dříve jsou na programu „skills“ čili dovednostní soutěže. Bez NHL tedy nebudeme úplně. Tedy pokud tomuto typu zábavy hovíte. Já tedy ne, zajímají mě jen skills. Dříve měla All-Star Game daleko větší šťávu a hráči hráli s daleko větším zápalem, poslední dobou je to ale takové mdlé. No ale, každé zboží má svého kupce, nikomu to neberu.

Co se týče Oilers, tak ti tam jak již asi víte budou mít tři zástupce a sice Connora McDavida, Leona Draisaitla a Stuarta Skinnera.

Po All-Star pauze Oilers vyrážejí na čtyřzápasový trip po východě USA a Kanady a odehrají zápasy proti Detroitu, Philadelphii, Ottawě a Montrealu. První zápas v Detroitu je na programu až v úterý 7. února.

Díky za pozornost, mějte se zatím fajn. Pokud během All-Star breaku budou nějaké novinky, budeme samozřejmě nadále aktivní na našich sociálních sítích, jak na Facebooku, tak Twitteru.

K dnešku pak ještě dodám a přeji nám – Ať pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *