Ve včerejším zápase Ottawa kladla menší odpor než Detroit s Philou a to píšu i přesto, že po druhé třetině se šlo za stavu 3:3. Oilers ale byli lepším týmem a srovnat stav dovolili spíše chybami.

Skvělý zápas opět odehrál poslední dobou hodně agilní Ryan McLeod, který opět vstřelil gól v oslabení. McLeod od 10. ledna za 12 zápasů vstřelil již 7 gólů a není to jenom o tom. McLeod hraje výborně, neztrácí puky a říká si o hodně prostoru. Včera mu na gól přihrával McDavid, jehož akce byla opět jako z říše snů. Prostě McDavid dělá hokej zábavným…

Dobrý zápas odehrál Puljujarvi, který se do sestavy dostal na poslední chvíli, protože Warren Foegele nebyl schopen nastoupit z důvodu zranění při zblokování střely v zápase s Philou. Puljujarvi vstřelil gól a zase se trošku ukázal potenciálním zájemncům, pokud nějací vůbec jsou. Nic to ale nemění na tom, že Puljujarvi je jedním krokem na odchodu a stále vyčkáváme, co se bude dít dál.

  • První hvězdou zápasu byl vyhlášen Connor McDavid, který zaznamenal 1+2 a také 7 hitů! To bylo zdaleka nejvíc z celého týmu, pár dalších mělo po 3 hitech a méně. McDavid prodloužil svoji bodovou sérii na 16 zápasů.
  • Druhou hvězdou byl svátečně vyhlášen Brett Kulak, který odehrál výborný zápas. Derek Ryan vstřelil druhý gól v oslabení po Kulakově pěkné akci, sám Kulak měl v zápase 0+2.
  • Oilers vstřelili 2 góly v oslabení, takže nejen přesilovkou vládneme…
  • Draisaitl měl 8 střel na branku a byl hodně aktivní, leč gól nevstřelil. Zapsal ale 0+2.

Zach Hyman hned ve 3 minutě přihrával na gól McDavidovi a překonal tak hranici 300 bodů v NHL! Hyman poté ve 2. třetině ještě proměnil trestný nájezd, takže 301 bod.

Zach Hyman o tom však ani sám nevěděl: „Jo, poprvé mi o tom řekl Gene (Principe – novinář z Edmontonu – pozn.) během přestávky. Ale to prostě jdete a hrajete a každý chce vyhrát Stanley Cup. To je to jediné, na co myslíte, dosáhnout tohoto cíle a všechno ostatní jsou věci, které jen děláte cestou, abyste ho získali. Nemyslím si, že o těchto milnících nějak přemýšlíte. Když jste mladý kluk v lize, každý den se snažíte vybojovat si místo a jak stárnete, tak se prostě snažíte zlepšovat a pokračovat v postupu výše.“

V naopak negativním světle se „předvedl“ Tyson Barrie, který měl prsty ve dvou brankách Ottawy a dále i Darnell Nurse, který měl opět jeden ze „svých“ dnů.

Nepříjemným okamžikem zápasu bylo zranění brankáře Ottawy Antona Forsberga, na kterého ve skrumáži spadl Zach Hyman. Ten byl ale na Forsberga natlačen a Hyman za situaci nemůže. Forberg byl z ledu odvezen na nosítkách a dle toho jak se svíjel bolestí a nemohl se ani pohnout, to vypadá na zranění vážnějšího charakteru. Údajně se jedná o zranění kolene. Ottawa má na marodce Cama Talbota a pak už – no nemá vlastně skoro nikoho konkurenceschopného. Trojka Mads Sogaard včera dochytal zápas, ale v NHL má odchytané pouhé 2 zápasy v loňské sezóně. Jinak kde nic, tu nic. No, GM Pierre Dorion nyní bude mít asi hodně o čem přemýšlet…

Toto byl hodně nepříjemný moment

Na hráčském trhu Edmonton opět nevykázal žádný pohyb a Ken Holland si tak dává s rozhodnutím na čas a evidentně se rozhodne až po přesunu do Edmontonu. Kailer Yamamoto tím pádem ale nemůže hrát ani dnes v Montrealu. Situace se dala vyřešit zraněním Foegeleho, který by teoreticky mohl být zapsán na LTIR místo Yamamota, muselo by to být ale ještě s nádivkou v podobě některého z hráčů poslaných na waiver a to se nestalo. Foegele má totiž o cca půl milionu dolarů menší cap hit než Yamamoto a to na uvolnění stropu nestačí, protože ten je nyní přesně zaplněn. Holland tedy situaci evidentně vyřeší až později.

Toto chování ale napovídá tomu, že by přecejen mohl být někdo vyměněn, protože jinak by se Holland nebál poslat některé hráče na waiver, například Devina Shoreho.

Co se týče hráčského trhu, tak ten opět rozviřuje diskuze o tom, že Edmonton a San Jose se prý opět zapojili do jednání ohledně Erika Karlssona. Jde prý již o druhé jednání mezi oběma kluby ohledně tohoto švédského bombera. Nevím co tím Ken Holland sleduje, protože Karlssonův plat 11,5 mil.dolarů je až moc velkou překážkou a to i v případě, že by si Sharks třeba ponechali polovinu. Tedy pokud Holland nemá obchodní nabídku na Nurseho :o) Jinak, byl by příchod Karlssona vůbec pro tým dobrým tahem?

Ohledně Karlssona si zkusím dát dohromady plusy a minusy.

+ Nyní suverénně nejproduktivnější bek ligy a Karlssonův návrat do starých časů, kdy válel v dresu Ottawy.

+ Naše přesilovka by byla už opravdu naprosto smrtící, i když si myslím, že v Barriem máme dostatečně kvalitního beka na modrou čáru.

Karlsson neumí moc bránit a to je vzhledem k našim problémům v obraně docela zásadní věc.

Karlsson letos sice ukazuje znovuzrození, ale předtím byl několik sezón za očekáváním a sami vzpomeňte, jak dlouho v San Jose brečeli, aby se ho zbavili a teprve letos s Karlssonem mohou být spokojeni.

Je často zraněný

Jeho vysoká smlouva je až do roku 2027 a musím připomenout, že v roce 2025 vyprší kontrakt Draisaitlovi a o rok později McDavidovi. Musíme mít dostatek prostoru k vyjednávání.

Nejsem si jist, jestli by bylo vhodné do týmu přivést další megastar, ke které by se upnuly zraky. McDavid by si s tím určitě poradil, ale možná by to mohlo uškodit Draisaitlovi s Kanem. Já v jeho příchodu tedy přínos nevidím a do takového obchodu bych se nehrnul. Ale jak říkám, pokud by se nějakým zázrakem podařilo Hollandovi vyměnit Nurseho… To se ale nikdy nestane, protože kdo by ho chtěl, a proč…

Arizona Coyotes včera oznámili, že obránce Jakob Chychrun bude ve večerním zápase se St.Louis pouze zdravým náhradníkem, což se opravdu stalo. Je tedy jasné, že v příštích hodinách můžeme očekávat Chychrunův trejd. Největší zájem je prý v Edmontonu, Los Angeles a Torontu. Ale třeba to bude někdo úplně jiný? Někteří říkají, jako například novinář Nugent-Bowman, že Edmonton i Los Angeles jsou již ze hry, ale kdo ví… No uvidíme. Každopádně kdybychom to byli my, tak to by byl neuvěřitelný lauf. A právě proto tomu nevěřím, protože Holland obvykle nedělá to, co si fanoušci přejí.

Už Chychrun tuší, kam bude směřovat jeho kariéra?

Dnes tedy na marodce opět Murray a s největší pravděpodobností Yamamoto.

EDIT: Warren Foegele se dnes vrací do sestavy a bude to na úkot Klima Kostina, který vypadl kvůli blíže nespecifikovanému zranění.

V brance Oilers dnes bude Stuart Skinner.

Oilers nyní mají na kontě 199 gólů a dnes se mohou a pravděpodobně stanou prvním ligovým týmem, který pokoří hranici 200 vstřelených gólů! Boston je na 2. místě se 193 góly a Florida má 192 gólů, jinak nikdo další hranici 190 gólů nepřekonal.

Nejen Edmonton včera vysoko vyhrál, protože i náš druhý tým Bakersfield nadělil soupěři šestku, konkrétně 6:1 San Diegu Gulls, farmě Anaheimu. 2 góly vstřelil James Hamblin. 1+1 si připsal talentovaný obránce Michael Kesselring 1+1, Noah Philp 1+1, Seth Griffith 0+2.

Montreal je ze všech čtyř týmů na současném tripu nejhorší. Od poloviny prosince je se skóre 7-15-2 druhým nejhorším týmem NHL. Ve Východní konferenci je předposlední a play off stejně jako loni v Montrealu nebude. Po čtyřech prohrách za sebou Habs ale včera vyhráli proti Islanders 4:3 PP. Mike Hoffman si v zápase připsal 0+3. S Montrealem jsme se letos již střetli na začátku prosince, kdy jsme vyhráli 5:3. Draisaitl a McDavid si připsali po 4 bodech.

Trenér Martin St.Louis bude postrádat Byrona, Caufielda, Edmundsona, Slafkovského, Evanse, Gallaghera, Armiu, Monahana, Guhleho a samozřejmě i Careyho Price. Slušný lazaret.

V brance Habs dnes potvrzen Jake Allen, který z posledních 10 zápasů ve kterých nastoupil vyhrál pouze jednou.

Zápas se hraje v Centre Bell v Montrealu stejně jako včera od 18:30 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *