Zápas ve Winnipegu skončil vysokou prohrou 7:5, ale jdeme dále. Z posledních 7 zápasů máme 4 velmi přesvědčivé výhry, těsnou prohru s Bostonem a v zápasech s Winnipegem a Columbusem jsme prohráli i přes 5 vstřelených branek.

Nedělal bych tedy z toho tragédii a hledel dopředu. Jediná věc, kterou musíme zlepšit, je defenziva, kde to stále hapruje. To samozřejmě netěší i trenéra Woodcrofta: „Dali jsme dost gólů na to, abychom vyhráli, ale nebránili jsme dostatečně dobře, abychom vyhráli.“

Leon Draisaitl tak měl pachuť ze svého dosaženého hattricku, který ho nejspíš příliš netěšil. Věřte nebo ne, tento hattrick byl pro Draisaitla teprve první v letošní sezóně. Leon opět předvedl své hokejové umění a jen zápas poté, co den předtím nachytal Rittichaa neskutečným gólem z úhlu do vinglu. Kdyby ho pak neodlepili z ledu, stojí tam dodnes…

Tentokrát Draisaitl překonal Hellebuycka bekhendem, když mu puk do sítě poslal jako na lopatě.

Leon Draisaitl vstřelil 10 gólů z posledních 11 zápasů, Connor McDavid 25 bodů z posledníci 10 zápasů, Ryan Nugent-Hopkins 15 bodů z posledních 10 zápasů. Draisaitl společně s McDavidem opět trhali rekordy a opět se jim to povedlo v jednom zápase, tak jako nedávno, kdy oba překonali ve stejném zápase bodové milníky 700 a 800 bodů. Tentokrát Draisaitl vstřelil 26 přesilovkový gól v sezóně, čímž vytvořil nový rekord v historii franšízy. McDavid zaznamenal 58. přesilovkový bod v sezóně, čímž také vytvořil klubový rekord. Překonal Wayna Gretzkyho ze sezóny 1981/82.

Nick Bjugstad ve Winnipegu nastoupil k prvnímu zápasu za Edmonton po trejdu z Arizony a hned vstřelil gól po akci Devina Shoreho. Bjugstad navíc svým prvním zápasem jako Olejář dosáhl 600 zápasu v NHL. Je pěkné, že si to schoval až do Edmontonu. Tam ho možná čeká i nějaké překvapení, jako třeba dort. V Arizoně by asi dostal jen chlebíček se salátem, nebo jak by řekl Švanci – s vlašákem. :o)

Na marodce je kromě dlouhodobých marodů stále Evander Kane. Ten ale již s týmem trénoval.

Do ssestavy se dnes vrací Klim Kostin, který byl minulý zápas zdravým náhradníkem. Dnes se po dlouhé době vracíme ke klasickému rozestavení 12/6 a pouze na tribuně dnes bude Philip Broberg.

V brance Oilers dnes potvrzen Stuart Skinner.

Oilers se z Kanady přesunuli k Niagarským vodopádům, kde si to dnes rozdají proti místním Sabres. Poté se v rámci tripu přesouvají do Bostonu a Toronta. Čili tři těžké zápasy. Ale co je lehké a co těžké, to nám takový Columbus myslím nízorně předvedl před pár dny.

Buffalo letos hraje pěkně, mnohem lépe než v předchozích sezónách. Tým je postaven okolo jedniček draftu Dahlina a Powera, kteří hrají prim v obraně. Vepředu doslova explodoval Tage Thompson, který je s 82 body na 5. místě kanadského bodování. Kde je do budoucna určitě ještě rezerva, to je brankářský post, kde stále ještě chytá nejstarší brankář ligy, již brzy 42 letý Craig Anderson a otázkou je, jak dlouho mu to ještě vydrží. Nezničitelný Anderson si ale zatím nevede špatně a jeho úspěšnost zásahů .918% je úctyhodná. Jeho dva náhradníci – edmontonský rodák Comrie i Fin Luukkonen jsou na tom podstatně hůře. To je také zajímavost, protože v brance Sabres chytají všichni tři a zatímco v Edmontonu se hraje systémem 11/7, v Buffalu se střídají tři brankáři…

Anderson je stále klasa!

Sabres jsou ve Východní konferenci zatím na 9. místě a na osmý Pittsburgh ztrácejí 3 body. To není moc a je to rozhodně úplně něco jiného, než v předchozích sezónách. Buffalo je totiž nejdelším čekatelem na postu do play off, ve kterém naposledy nastoupili v sezóně 2010/11!!! Ano, čtete dobře, taková je realita.

Sabres z posledních 9 zápasů vyhráli 6, naposledy převčírem naložili 5 gólů Tampě. Sabres jsou letos produktivní a na Východě jsou po Bostonu (237 gólů) druzí v produktivitě (229 gólů). Edmonton je v tomto ohledu stále nejlepším týmem ligy (248). Na Západě je pak druhý Seattle (220).

Trenér Don Granato bude postrádat Alexe Tucha, Rileyho Stillmana, Mattiase Samuelssona a Tysona Josta.

V brance Sabres bude Craig Anderson.

Edmonton a Buffalo se letos již střetli a sice hned na začátku sezóny, kdy Sabres vyhráli v Edmontonu 4:2.

Dnešní zápas hraný v KeyBank Center v Buffalu začímná v 1:30 SEČ vysílá ho Nova Sport 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *