Druhý zápas jsme zaplaťpánbu zvládli a co víc, byla to naprosto jasná záležitost, kdy Vegas nestíhalo téměř ve všech směrech. Oilers byli lepší ve hře 5 na 5, v přesilovkách, v oslabeních, ve výkonech brankářů, zkrátka kde chcete. Ono také kdyby se jelo do Edmontonu za stavu 0:2, to by nebylo příjemné. Takhle je to prostě o něčem jiném.

Velký zápas opět odehrál fantom letošního play off Leon Draisaitl, který se ve vyřazovacích bojích mění ve zvíře, které lační po masu. Že je Draisaitl silný v zakončení, to víme už léta, ale jak letos exceluje v tvorbě hry, v excelentních přihrávkách a jak je silný, až někdy neodstavitelný na puku… Prostě on zraje jak víno a je čím dál lepší. Na play off si Draisaitl ale usmyslel, že to vezme na sebe a bude ty akce sám zakončovat. Tentokrát opět vstřelil 2 góly a byl vyhlášen hráčem zápasu, když se čtyřmi to minule nebylo ani na první trojici :o) Draisaitl má nyní parádních 13 gólů v 8 zápasech. Také je vedoucí mužem bodování play off. Druhý je kdo jiný než Connor McDavid… Letos tahle dvojice prostě nepolevuje.

Draisaitl v play off získal již 75 bodů, což je třetí nejrychlejší počin za dvojicí Gretzky, Lemieux…

  • Po prvních dvou kolech play off je pak historický rekord ligy 17 gólů, který drží Newsy Lalonde v dresu Montrealu z roku 1919. To je více než sto let… To by Leon ještě mohl překonat, co říkáte?
  • V NHL je pak rekordem 19 gólů v play off v jedné sezóně. Ten drží Reggie Leach a Jari Kurri. Draisaitlovi tak schází 7 gólů od jeho překonání.

McDavidův gól při úniku v oslabení, to byla opět lahůdka. Jednou rukou naprosto na pohodu. Samozřejmě vím, že McDavid je génius a hokejový umělec, ale tohle… To je jak z jiné planety prostě.

V patách jim je navíc Evan Bouchard, který je se 14 body nejproduktivnějším obráncem play off. Zach Hyman si ve druhém zápase připsal 3 asistence, Nugent-Hopkins dvě první přihrávky a výborný výkon. Zápas byl velmi vypjatý a k vidění bylo hodně osobních soubojů a šarvátek. Téměř u všeho, co se na ledě v tomto směru dělo, byla trojice Kane, Bjugstad, Kostin.

Evander Kane sváděl největší boje s Keeganem Kolesarem a vypadá to, že Vegas si na něho od příštího zápasu asi pěkně došlápnou. Klim Kostin se v zápase obětavě postavil střele a muselo to asi hodně bolet, ale zápas dohrál a na konci se ještě porval. Jo tenhle chlapec do toho jde taky pěkně zostra, a to je dobře…

Velmi dobrý zápas odchytal Stuart Skinner, který měl několik velmi dobrých zákroků a tým podržel, když bylo třeba. Zápas číslo 1 jakoby ani neproběhnul. K tomu kapitán McDavid: “Ve hře číslo 1 jsme před ním nebyli dost dobří, a to je pro brankáře těžké a trochu to s námi otřáslo. Ale zápas číslo 1 s ním neměl nic společného, bylo to všechno o hře před ním.“

A Stuey je samozřejmě opět připravem nastoupit do akce i dnes.

Zraněný je Mattias Janmark.

  • Oilers nyní mají průměr 4,25% gólu na zápas, což je druhé nejlepší umístění klubu NHL od roku 2006.
  • Přesilovka je stále fantastická s 56% využití. Druhý Winnipeg má 41,7%. Vegas má 21,7%.

Série se přesouvá do Edmontonu, kde bude asi pěkně bouřlivá atmosféra. Těší se i trenér Woodcroft: “Oni mají jeden zápas, my máme jeden zápas a teď se můžeme vrátit domů k nejlepším fanouškům v National Hockey League.“

Hráči Oilers nastoupí s upomínkou na před pár dny zesnulou legendu Edmontonu Petra Klímu.

V Edmontonu je nyní docela teplo, takže zatímco v Nevadě je okolo 30 stupňů, tak v Edmontonu jsou dvacítky, takže tentokrát nebude teplotní skok tak velký, jako když v předchozí sérii s Los Angeles. Horko ale stejně bude… :o)

Na druhé straně je stále zraněný brankář Thompson. Mimo hru nejspíš i dnes zůstane veterán Phil Kessel, který tak asi opět bude pouze zdravým náhradníkem. Zajímavé je, že v základní části Kessel drží rekord v počtu startů bez přerušení. Zajímalo by mě, jak by to dopadlo, kdyby se play off do této statistiky také počítalo. Nechal by ho trenér Cassidy také na lavičce a přetrhl by tento rekord?

Dnešní zápas se hraje v Rogers Aréně v Edmontonu a začíná ve 2:30 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1 a Voyo.

Půl hodiny předtím, tedy ve 2:00 SEČ se v New Jersey koná los prvního kola draftu 2023. Žádná tuzemská TV los nenabízí, budeme muset improvizovat a zatím Vám nejsem schopen poradit, kde by to mohli vysílat…

Takže dnes se dozvíme, kam bude směřovat kariéra Connora Bedarda. I když ten je asi až přehnaně skromný: „Říkal jsem stokrát, že nikdo neví, kdo bude jedničkou! (ha ha ha – pozn. red. 😀 ). Myslím, že se na tu loterii podívám jako fanoušek (opět – ha ha ha – pozn. red. ). Pokud budu mít to štěstí, a dostanu se na první místo, bude to skvělé. Ale na draftu je spousta skvělých hráčů a jsem si jistý, že tým, který se dostane na první místo se bude dívat na spoustu skvělých kluků, a bude mít těžké rozhodování.“ No, já rád slyším, že jsou i hráči, kteří v sobě mají pokoru a od předpokládané budoucí hvězdy je to o to více žádoucí.

A jaké jsou teoretické šance klubů?

Samotný draft proběhne 28.-29. června v Bridgestone Aréně v Nashvillu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *