Výkony se zlepšují, ale výsledkově to ještě skřípe. Po vítězství na Heritage Classic přišla opět prohra, ovšem se silným Dallasem a to i přes velkou převahu, kdy Oilers přestříleli Hvězdy téměř dvojnásobným počtem střel než jejich soupeř. Kde je tedy chyba?

V útoku by to celkem šlo, tedy herně. Kdyby se proměňovaly šance, mohl by být klid a nemuseli bychom se ohlížet nalevo ani napravo. Ostatně takto nějak jsme v předchozích dvou letech hráli. Útočná dominance byla taková, že jsme si mohli dovolit i chyby v obraně. Jak by řekl Zdeněk Izer jako trenér Hlinka: „Musíme dát o jeden gól víc než soupeř a pak snad přivezem zlatou placku my.“ :o) Jenže letos skřípe i tohle. Loni jsme po konci základní části měli na kontě 325 vstřelených gólů, což bylo o 20 víc než druhý Boston. Ostatní týmy se přes třístovku ani nepřehouply. Letos máme na kontě 25 vstřelených gólů. Horších je v NHL už pouze 8 týmů! Také Mattias Ekholm vidí problém v tom, že se tentokrát neproměňují ani šance a tak jsou chyby v defenzivě více vidět: „Právě teď nedáváme góly v takovém tempu jako dřív, kdy bychom mohli maskovat ty chyby, a to nás stojí zápasy.“ Leon Draisaitl vidí špatné výsledky týmu v individuálních chybách, ne v celkové hře mužstva: „Zdá se mi, že je nyní trochu více individuálních chyb, než těch systematických nebo tak.“

Mattias Ekholm dnes podruhé proti dlouholetým spoluhráčům

No, je na čem pracovat. Nicméně na hře jako takové hlad po vstřelení branky cítit je, a dá se říci, že útočná hra je stále na dobré úrovni, jen to tam prostě nepadá. Obrana, to je ale zoufalost a bohužel to nevypadá, že by se něco mělo změnit. Jen v zápase s Dallasem přímo ke gólům vedly individuální chyby Broberga a Ceciho. Viděli jste třeba Brobergovu akci, která vedla ke gólu Stars? Broberg nejdřív soupeři skvěle odebral puk, ještě lépe ho vyvezl a když ho chcete pochválit, tak najednou lacině odevzdá puk soupeři přímo na hokejku a jede úplně nesmyslně střídat v ten nejnevhodnější okamžik. Stars se pak dostali do přečíslení a vstřelili gól na 2:1. Prostě trestuhodné!

Ale měl bych ještě něco horšího, přesně něco, co jde ruku v ruce s tím, co se v naší defenzivě děje. Pozorně sledujte číslo 2, tedy Evana Boucharda, jak brání tuto situaci, která vedla ke čtvrtému gólu Stars. K tomu už snad není co dalšího dodat… Posuďte sami:

Co se týče nějakého prokysličení sestavy, tak konečně něco přichází. Ale…

Nejdřív byl protočen Sam Gagner za Adama Erneho. Toto se povedlo. Gagner hned ve svém prvním zápase vstřelil dva góly, oba poté, co předvedl důraz před brankovištěm. Skvělá práce! Co už není tak dobré, tak to, že v zápase s Dallasem se zranil Connor Brown a stalo se právě to, čeho jsme se báli. Vzhledem k tomu, že je stále zraněný i Mattias Janmark a u něj se stále ještě neví, jak dlouho bude absence trvat. Proto nemůže být zapsán na LTIR a nemůže být za něj povolán nový hráč. Jenže Holland nemá na soupisce nikoho navíc, takže zatímco ostatní týmy v případě zranění některého hráče nasadí hráče, který je v týmu navíc, nebo povolají někoho z farmy, Holland to udělat nemůže, protože prostě nemá místo pod platovým stropem.

Sam Gagner tyhle okamžiky slávy dělat umí:

Místo Janmarka je tedy neobsazené a nyní, kdy se zranil i Brown musí dojít k tomu, že musí být „odstraněn“ nějaký obránce, aby mohl být povolán útočník. Na hru 11/7 tedy zapomeňte, protože kvůli Hollandovi to teď prostě nepůjde. Brown bude na IR a bude se čekat, na jak dlouho to bude a jestli bude moct být zapsán na LTIR. Znovu připomínám, že by muselo jít o absenci nejméně 10 zápasů a 24 dní.

Do Bakersfieldu se tedy už včera zpakoval Broberg. Trenér Woodcroft to ale vidí pozitivně: „Pro Philipa to představuje odehrát velké minuty, dostat se opět ke své hře a opět získat sebevědomí.“

Apropos když už jsem dnes podruhé u Broberga, tak si ho dáme ještě potřetí, protože jsem narazil ještě na jednu chuťovku z Halloweenu, která opravdu stojí za to. Mattias Ekholm a Philip Broberg se svými polovičkami jako ABBA. K nakousnutí! :o)

Do prvního týmu byl místo něj poprvé povolán Raphael Lavoie, který dnes konečně zažije debut v NHL! Škoda, že to je za takových okolností, ale na to se nikdo ptát nebude. Doufejme, že si Lavoie dnešek užije a že to bude se šťastným koncem. Lavoie byl loni nejlepším střelcem Bakersfieldu s 25 brankami, letos má z 5 zápasů bilanci 4+3 a je vedoucím mužem bodování Condors.

Nic to ovšem nemění na tristnosti této situace, protože do nejbližších zápasů musíme jít pouze s 20 hráči, tzn 2 brankáři a 11/6. To je velká bída a jak už jsem psal včera na našich soc.sítích, tohle jde jednoznačně za Hollandem, který nedokázal složit tým tak, aby rozhodovaly hlavně výkony a ne právnické kličky a peníze. Na soupisce může být 23 hráčů, Oilers jich mají 20. A kdyby se teď zranil ještě někdo další? Nevím s kým by to chtěl Holland vlastně hrát, s uklízečkou???

A pokud Janmark ani Brown nepůjdou na LTIR, může to trvat ještě pěkných pár zápasů, než se něco pohne. A ani pak nebude vyhráno, stále se to zlepší jen o jeden volný slot v sestavě. Aby se zlepšila situace, musí být prostě vytrejdován jeden z lépe placených hráčů, tedy někdo, kdo má alespoň kolem 3 milionů dolarů, aby mohly volné sloty zaujmout alespoň levní, ale alespoň NĚJACÍ hráči s nejnižší sazbou.

Raphael Lavoie dnes bude mít velký den!

Sestava se dnes bude opět měnit. Warren Foegele se v první formaci moc neohřál a už se zase stěhuje dolů. 97 a 29 opět zůstávají spolu, což nechápu, ale budiž. Spolu s nimi tam bude ještě Hyman. S Kanem s Nugentem-Hopkinsem bude hrát Sam Gagner. Foegele nahradí ve třetí formaci Browna a ve čtvrté by měl být tedy Ryan a nováček Lavoie.

Takže sestava bude vypadat takto:

Draisaitl – McDavid – Hyman

Kane – Nugent-Hopkins – Gagner

Holloway – McLeod – Foegele

Ryan – Lavoie

Ekholm – Bouchard

Nurse – Ceci

Kulak – Desharnais

V brance by dnes měl být Dobby.

Dnes do Edmontonu zavítá Nashville, jeden ze dvou týmů, které jsme letos dokázali už porazit (To je hrozné když to takhle člověk vysloví…).a sice 6:1. Draisaitl v zápase zaznamenal 2+2, Hyman 1+3, Nugent-Hopkins 1+2. Jack Campbell v zápase zaznamenal 43 úspěšných zásahů.

Predators jinak také letos nepředvádějí žádné oslnivé výkony a na kontě mají pouze o 3 body více. Preds jsou nyní na velké kanadské tour, která se jim zatím vůbec nedaří. Převčírem prohráli 4:2 v Seattlu a ještě dva dny předem 5:2 ve Vancouveru. Nebudeme hned výjimkou, že ne? Po dnešním zápase v Edmontonu se Preds přesouvají do Calgary a pak ještě do Winnipegu.

Za zápasu se Seattlem je i video níže, kde si útočník Nashvillu Gustav Nyquist srdnatě sbírá z ledu své vyražené zuby…

Po únorní výměně do Edmontonu poprvé zavítá Tyson Barrie, kterého tak čekají asi podobné emoce jako před dvěma týdny Mattiase Ekholma v Nashvillu.

Zraněni jsou útočník Cody Glass a obránce Luke Schenn.

Minulý zápas chytala jednička Juuse Saros, dnes by měl chytat Kevin Lankinen.

Zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 20:00 SEČ a vysílá ho Nova Sport 1 a Voyo. To snad k obrazovce přitáhne i sváteční diváky nebo ty, kteří už se na to nemůžou dívat. :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *