Série Oilers se zastavila na 8 výhrách. Byla to ale skvělá jízda! A vlastně se ani nedá říct, že skončila, i když se tentokrát prohrálo. Zápas s Tampou se hrál ve vysokém tempu, přičemž Oilers byli velmi aktivní a byli rozhodně lepším týmem. Stejně jako minule… I tentokrát ale výsledek říká úplně něco jiného. Čím to?

Tak především fantastický výkon brankáře Andreje Vasilevskýho, který byl neskutečný. Oilers x Bolts, 57:24 na střely. Chcete ještě jiný důkaz? Dobře to vystihl Derek Ryan: „Existuje několik skvělých brankářů, kteří dokážou ukrást zápas. A myslím, že by bylo docela fér říci, že včera večer nám (Vasilevskij) ukradl zápas.“ Mimochodem Derek Ryan bodoval ve třetím zápase za sebou.

Vasil chytal jako fantom!

Hráčům asi opravdu není moc co vytknout. No a pak je tu ještě druhá strana mince. Stuart Skinner ve druhé brance totiž naopak nepodal moc přesvědčivý výkon. Několik gólů se chytat prostě rozhodně dalo, včetně toho de facto rozhodujícího na 5:3 od Stamkose. Skinner si to ostatně sám uvědomuje: „Myslím, že kluci odehráli dobrý zápas. Nemyslím si, že by měl někdo v této místnosti být naštvaný kromě mě, abych byl upřímný.“

Gól na 4:3 byl zase chybou Codyho Ceciho, který neuhlídal Kučerova. Ale zase, viděli jste to? Byla to vlastně chyba? Ceci nic nevypustil, rval se s ním až do konce. Kučerov je ale prostě exceletní hráč a všechna čest jeho umění a není náhoda, že je vedoucí muž ligového bodování a že už dlouhá léta prohání McDavida s Draisaitlem.

Kapitán týmu Steven Stamkos vstřelil 4 góly. To je další výborný hráč, který je nezničitelný a snad nestárne.

Nikita Kučerov, výjimečný hráč

Po rozhovoru novináře Tonyha Brara s Kenem Hollandem je prý jasné, že brankářský tandem Skinner / Pickard budeme mít nejméně do Vánoc. Do té doby se nebude nic měnit.

Je tu ale věc se Skinnerovým přetěžováním. Pokud nebude Pickard dostávat více příležitostí, pak to může být problém.

Co pak také není dobré, tak že Evander Kane prý není zcela fit a hraje i přes zranění. Kane vynechal trénink před zápasem s Tampou a občas vynechává ranní tréninky právě z důvodu úlevy. To není dobrá zpráva a i když je Kane letos zatím výborný, tak nehraje svoji nejlepší hru, na tom také něco bude.

Ještě bych chtěl opět poukázat na neslanou – nemastnou hru druhé formace. Draisaitl mi tu přijde utopený. Je samozřejmě nesmysl trhat první formaci, která šlape jako dobře promazané hodinky, ale Draisaitl by potřeboval podobný servis jako McDavid, jemuž se s Nugetou a Hymanem evidentně hraje výborně. Aby také ne. Vím, že je škoda trhat formace, které fungují, ale přesto bych vzal Foegeleho a posunul ho k Draisaitlovi.

Pak je potvrzeno, že Dylan Holloway bude bohužel mimo hru ještě na několik týdnů, takže tam se nic nemění. To je také špatná zpráva, protože právě Holloway by byl po bok Draisaitla ideální.

Jakobych to ale tušil – a tu věc s Foegelem napsal ještě předtím než jsem viděl sestavu z tréninku – trenéra Knoblaucha napadlo to samé co mě. :DDD Tedy to s tím Foegelem. Ten totiž na tréninku opravdu hrál s Draisaitlem. Tedy obě křídla. I Janmark. Pokud tomu tedy tak bude i v zápase, tak Draisaitl s McLeodem si kompletně přehodí svá křídla. Vím, že tady dlouho zastávám názor o tom, aby se formace neměnily, obvzláště když se daří, ale tady změna přijít prostě musela.

Mělo by to tedy vypadat takto:

Nugent-Hopkins – McDavid – Hyman

Janmark – Draisaitl – Foegele

Kane – McLeod – Brown

Gagner – Hamblin – Ryan

Je potvrzeno, že v brance nastoupí Calvin Pickard, takže Stuey zaslouženě orazí a nabere síly.

  • Evan Bouchard prodloužil bodovou sérii na 13 zápasů!
  • Darnell Nurse má z posledních 3 zápasů 16 zblokovaných střel. Skvělá práce!

Trenér Floridy Paul Maurice bude postrádat nemocné útočníky Johana Gadjoviche a Antona Lundella. Aaron Ekblad byl v minulém zápasu ve Vancouveru předčasně stažen ze hry kvůli zranění v dolní části těla a nyní je veden jako day-to-day. Jiný obránce Uvis Balinskis byl ale včera poslán na farmu, takže to vypadá, že Ekblad bude v pořádku.

Panthers na současném tripu odehráli 3 zápasy, přičemž ten první v Columbusu ještě vyhráli, ale poté jak v Seattlu, tak ve Vancouveru schytali nálož shodně 0:4.

Jednička týmu Sergej Bobrovskij chytal dva poslední zápasy na tripu a Panthers ještě hrají pozítří v Calgary než se vrátí zpět na Floridu. Jenže v posledním zápase ve Vancouveru byl Bobrovskij po druhé třetině stažen a nahrazen náhradníkem Stolarzem. A zajímavé na tom je, že zatímco Panthers celou třetí třetinu bušili na vrata Vancouveru, tak Canucks se zmohli na jednu jedinou střelu, takže Stolarz si za celých 20 minut připsal jediný zákrok. Trochu bizarní. :o)

Přesto i dnes je potvrzen start Sergeje Bobrovského. Anthony Stolarz tedy nejspíš bude chytat příští zápas v Calgary. Dodám, že Stolarz má také edmontonskou minulost, když chytal za Oilers v roce 2019, kdy sem byl vyměněn z Phily za Cama Talbota.

Stolarz ještě v dresu Edmontonu

Oilers po dnešním zápase odlétají do New Yorku, kde ještě před Vánoci odehrají zápasy se všemi třemi místními kluby, nejdřív s Islanders, pak New Jersey a nakonec Rangers. Pak bude vánoční pauza a mezi svátky přesun do Kalifornie do San Jose a Los Angeles. První nejbližší domácí zápas je na programu až 9. ledna, takže tři týdny budou fanoušci v Edmontonu zařezávat.

Dnešní zápas se ale ještě hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 4:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *