Ve stínu nynějších událostí není moc nálada se nějak extra rozepisovat.

Ale zkusím se od toho oprostit a už to dojedeme…

Takže, včera jsme hráli v New Jersey a po nevydařeném předchozím zápase s Islanders přišel o mnoho lepší výkon, navíc potvrzen i výsledkem. Průběh zápasu přitom chvílemi říkal něco jiného, protože se otěže zápasu přehazovaly ze strany na stranu. Oilers šli přitom do vedení již ve 24 vteřině, kdy skóre ptevřel McLeod. Tady bych se rád zastavil u Sama Gagnera, který McLeoda našel před brankou skvělou svižnou přihrávkou. Něco podobného jsme od Gagnera přitom letos už párkrát viděli. Takže skvělá práce! Po gólu Nugenta-Hopkinse o 5 minut později už se z branky klidil Schmid a vystřídal ho Vaněček. Ten měl ale nakonec z branky lovit další 4 puky. Ale nejdřív Devils otočili zápas třemi góly ve svůj prospěch.

Nemůžu si pomoct, ale při vší chvále se prostě musím zastavit u gólu Tima Meiera na 3:2. To, co tady předvedl Bouchard, je za mě na okamžité posazení, ať je produktivní jak chce. Ano, v zápasech se stávají chyby, ale tohle není chyba, tohle je sakra laxní a vědomý přístup, který si nikdo prostě nemůže dovolit. Vycházkové tempo ala nezájem, to už bych nerad viděl a po výměně trenérů jsem si myslel, že už to neuvidím. Doufám, že Bouchard po tomto „výjevu“ dostal pořádně za vyučenou.

Třetí gól čas 5:50.

  • Ryan McLeod pečetil výhru krásným gólem na 6:3, svým již druhým v zápase. McLeod byl zcela zaslouženě první hvězdou zápasu.
  • Adam Erne, který dostal přednost Brownem vstřelil svůj první gól v dresu Oilers po parádní individuální akci. Dobrá práce!
  • McDavid i Draisaitl vstřelili pěkné góly a tento zápas byl stým, ve kterém skórovali oba dva zároveň.
  • Calvin Pickard měl 23 úspěšných zásahů. První a druhý gól byly tak dobře umístěné, že byly prakticky nechytatelné, třetí co jsem už zmiňoval.

Tohle byl McLeodův zápas

Na marodce je Holloway a na poslední chvíli vypadl kvůli nemoci i Sam Gagner.

Toho v sestavě nahradí Connor Brown, který v New Jersey absentoval. Ryan McLeod se přesouvá z pozice centra třetí formace na křídlo druhé k Draisaitlovi a Foegelemu. Evander Kane se přesouvá o štok níže.

V brance Oilers je potvrzen Stuart Skinner.

Ještě než se přesuneme do New Yorku, tak se zastavím na skok v Bakersfieldu. Zde prý Jack Campbell schytal kritiku od hlavního trenéra Condors Colina Chaulka za své výkony v posledních 3 zápasech. Novinář Elliotte Friedman pak šel ještě dále, když řekl, že Jack Campbell ztratil svůj job v Bakersfieldu a Olivier Rodrigue nyní bude jedničkou týmu. Campbell opravdu neprožívá dobré období a směřuje k tomu, aby dopadl jako Cory Schneider nebo další zkrachovalí brankáři. Je čím dál jasnější, že vyměnit Campbella bude čím dál těžší, když i v AHL je mezi nejhoršími ligovými brankáři.

Je asi už dané, že aby se Holland zbavil alespoň nějaké části jeho platu, bude muset přihodit tučný návdavek. Například Broberga? Takže se myslím klidně můžeme dočkat takovéhoto trejdu: Campbell 3/4 platu + Broberg x nikdo + 1/4 platu zůstane v Edmontonu. A to ještě v tom lepším případě. Může to být klidně větší částka, která zůstane pod edmontonským platovým stropem. A může se stát, že jestli jsme si ještě nedávno mysleli, koho bychom mohli za Broberga obdržet, tak to nemusí být nikdo, spíš naopak.

Bude Broberg jen položkou v Hollandově zákulisní hře?

Dnes hrajeme v Madison Square Garden, nejstarší aréně NHL, kde již od roku 1968 hrají místní Rangers. Druhá v pořadí Scotiabank Saddle Dome, kde hrají Calgary je o celých 15 let mladší. Zápas, kde budou k vidění jedni z nejlepších hráčů světa McDavid s Draisaitlem, navíc v předvánočním čase určitě opět přitáhne velké množství celebrit a smetánky, jak je tomu zvykem i v méně slavnostním čase.

Rangers budou nejtěžším soupeřem na tripu. Se 45 body jsou totiž vedoucím týmem Východní konference. Rangers letos hrají v podstatě bez větších výkonnostních výkyvů. Považte, že dvakrát za sebou prohráli pouze jednou, cca před 14 dny. Jinak mají v podstatě vždy menší série výher, občas protkané nějakou prohrou. Poslední 3 zápasy = 3 výhry. Dnes to nebude jednoduché. Mohl by to ale být pěkný zápas. Jak víme z minulosti, vzájemné zápasy mezi Edmontonem a Rangers jsou téměř vždycky zábavné. Až na ten poslední, který se trochu vymykal. Koncem října se hrál již první letošní vzájemný zápas, který skončil výhrou Rangers 3:0.

První letošní zápas byl jasnou záležitostí ve prospěch Rangers, ani Evander Kane si tehdy neporadil s vynikajícím brankářem Quickem

Zraněny jsou mladé pušky Filip Chytil a Kaapo Kakko. Oba jsou na listině dlouhodobě zraněných. Chytil je mimo hru již od začátku listopadu, kvůli již čtvrtému otřesu mozku, což asi není legrace. To vše teprve ve 24 letech.

Igor Šesterkin chytal oba předešlé zápasy a Rangers hned zítra ještě přivítají Buffalo, takže se brankáři vystřídají. A dnes je opravdu potvrzen start veterána Jonathana Quicka, který proti Edmontonu chytal i minulý zápas a vychytal si shutout.

Zápas v Madison Square Garden na Manhattanu v New Yorku začíná v 1:30 a dnes ho vysílá i Nova Sport 1 a Voyo.

Další zápas bude na programu až 28. prosince v San Jose.

Ode mě je to vše, přeju Vám všem hezké a klidné Vánoce a opatrujte se.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *