Newyorský trip začal špatně. Prohra s Islanders ale byla opět zbytečná. Jen po první třetině kdyby Oilers vedli 4:0, nikdo by se nemohl divit, protože i když bylo střel pomálu, prakticky všechny byly obrovské, ale opravdu tutové šance. Dokonce i branka zvonila. Jenže byl z toho pouze jediný Draisaitlův gól. Ve druhé třetině pak třikrát rozvlnili síť domácí, a tím bylo vymalováno.

  • Po až trestuhodném roztrhnutí první formace skončila McDavidova dvanáctibodová série a i střelec Hyman vyšel naprázdno.
  • Stejně tak i Nugeta, který měl z předešlých 6 zápasů 11 bodů. Za to si ale Kris Knoblauch může tak trochu sám.

Dnes v New Jersey to tedy zkusíme znovu a jinak. Po pouhém jediném zápase totiž trenér Knoblauch asi uznal svoji chybu roztrhnutí první formace a vrací Nugetu zpět! No, kecy v kleci evidentně… Ale tak, jsem rád, že mu to došlo. Takže, Nugeta se dnes tedy zaplaťpánbu vrací ke svým parťákům McDavidovi a Hymanovi. K Draisaitlovi se přesouvá Kane. Warren Foegele tam bude s nimi. Tady bych jenom podotknul, že v jeho případě se děje přesně to, na co jsem narážel, tedy že Foegele herně roste, když cítí důvěru a přesně to se děje. Myslím, že jeho role v top six by nakonec mohla být na místě a nebude potřeba vymýšlet nic jiného.

Co je ale další zásadní změnou, tak to, že dnes bude poprvé pouze v roli zdravého náhradníka Connor Brown. Stane se tak paradoxně po zápase s Islanders, kde byl Brown velmi aktivní a byl vidět a sám byl ve dvou velkých šancích. Z těch ale nakonec nic nebylo a Brown tak z 23 zápasů dosud zaznamenal pouze jedinou asistenci, což je opravdu tristní. Takže i trenéru Knoblauchovi došla trpělivost, přesto že Brown je jeho dávným svěřencem z juniorských let.

Řeknu to takhle – neřekl bych, že by Brown hrál špatně. Dokonce když jsme hráli s New Jersey naposledy, což je pouze 11 dní, Brownovi nebyl uznán jeho první gól sezony. Je to tedy i smůla. Browna bych pak pochválil za jeho dobrou hru v oslabeních, na která je nasazován a svoji práci si dosud plnil dobře. Ale parafrázoval bych to větou Jirky Lábuse aka Milánka Brabce z Ivánku, kamaráde: „Důležitý sou nějaký body, na všechno ostatní se vys…“ :o)

No a pak je tu stále ještě ta věc s jeho smlouvou. Což o to, letos je to jedno. Brown má smlouvu nastavenou na nejnižší hranici a takovéto kroky nás nijak nebolí, jenže tím, že odehrál přes 10 zápasů se u něj aktivoval dodatek, že bude příští rok z platového stropu ubírat 3,225 mil.dolarů. Platový strop má příští rok vzrůst o 4,2 mil.dolarů na 87,7 mil.dol. Takže u nás většinu tohoto „dárku“ od ligy sežere právě tento Brownův bonus, což by bylo nepříjemné i kdyby se Brownovi dařilo víc. Ale to už je jedno.

Dnes bude tedy Brown pouze na tribuně společně s Benem Gleasonem, který je sedmým obráncem a stále čeká na svůj debut v Edmontonu. V sestavě ho nahradí Adam Erne, který naskočí po 8 zápasech vysedávání v press boxu. Na křídlo třetí formace se pak posouvá Sam Gagner.

Takže sestava bude následující:

Nugent-Hopkins – McDavid – Hyman

Kane – Draisaitl – Foegele

Janmark – McLeod – Gagner

Erne – Hamblin – Ryan

Zraněn je pouze Holloway.

V brance je potvrzen start Calvina Pickarda. Zítra v Madison Square Garden si zachytá Stuart Skinner.

V domácím zápase proti New Jersey se o role reportérů a vůbec služeb kolem zápasu ujaly děti. Jedním ze zpovídaných byl i gólman Pickard, který si zachytá v obou vzájemných zápasech

Bakersfield včera po 3 prohrách za sebou konečně zabral a porazil doma farmu Calgary, Wranglers 4:2. V brance Condors byl Olivier Rodrigue.

Dnes si po pouhých 11 dnech opět zahrajeme proti New Jersey, které jsme v prvním zápase porazili 4:1 a to ještě nebyl uznán onen Brownův gól. Zajímavé je, že i v tomto zápase byl v brance Edmontonu Calvin Pickard, který v tomto zápase za Oilers debutoval a kromě výhry si připsal 26 zásahů. V minulém zápase ve Philadelphii, který Devils prohráli 2:3 chytal Vítek Vaněček, takže dnes by měl chytat Švýcar Akira Schmid, který rovněž chytal v minulém vzájemném střetnutí.

  • Jack Hughes je nejproduktivnějším hráčem Devils s 38 body a v ligovém bodování je na 12. místě.
  • Kapitán týmu a jednička draftu 2017 Nico Hischier v zápase ve Philadelphii odehrál 400 zápas v NHL. Připsal si v něm asistenci, která byla jeho 301 bodem v lize.
  • V zápase si proti sobě opět zahrají bratři McLeodové. Michael McLeod má úspěšnost na vhazování 93,3 % a z posledních 30 buly jich vyhrál 28. No panejo.

Michael McLeod, mistr vhazování

Zraněni jsou Dougie Hamilton a Tomáš Nosek.

Devils poslední 2 zápasy prohráli s Philou a Anaheimem, čili s ne moc silnými soupeři a oba doma. Ale hokej je prostě ošidný. My jsme třeba prohráli předešlé zápasy s Tampou a Floridou a náš největší rival, Calgary Flames v posledních 2 zápasech porazili jak Tampu, tak Floridu. A to předtím Flames prohráli 6 ze 7 zápasů. Prostě, nikdy nevíš, co bude…

Dnešní zápas se hraje v Prudential Center v Newarku a začíná v 1:30 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *