Ač se vítězství tentokrát rodilo těžko, Oilers byli trpěliví a dokázali Ducks letos porazit i potřetí.

Nevím jak vy, ale i když to tentokrát bylo těžké, Tak nějak jsem o naší výhře nepochyboval. Ducks si zaslouží velkou pochvalu, protože podali hodně houževnatý výkon a potrápili nás, ale Oilers hráli slušný zápas, jen to tam tradičně nepadalo. Celou dobu jsem si ale říkal, že je jen otázkou času, kdy to tam spadne. I když úleva to byla, to zase neříkám.

Ústřední postavou zápasu byl jednoznačně Evander Kane, který vstřelil hattrick. První dva góly navíc řešil velmi zkušeně a od Kanea prostě skvělá práce!

Pro Kanea šlo již o pátý hattrick v dresu Oilers, a to za 130 zápasů, což je nový franšízový rekord. Wayne Gretzky totiž to samé dokázal až za 136 zápasů, třetí Glenn Anderson za 173.

Evander Kane dnes proti LA odehraje 900 zápas v NHL.

Velmi dobře ale zahrála celá druhá formace Kane – Draisaitl – Perry, která takto spolu hrála poprvé. Perry v zápase proti svému bývalému týmu ukázal, v čem je silný, totiž v otravování soupeře a takové té černé práci. Leon Draisaitl si to pochvaluje: „Je dobré mít ho na své straně. V tom, jak hraje svoji hru je mistr. Navíc hraje skvěle s pukem. Pro naši lajnu to byl dobrý zápas.“

  • Corey Perry asistencí na první Kaneův gól zaznamenal první bod v dresu Oilers.
  • Connor McDavid zaznamenal 3 asistence.
  • Myslím, že pochvalu si zaslouží i Calvin Pickard. Za góly nemohl a naopak předvedl několik efektních zákroků. Pickard má pátou výhru v řadě. Troufám si tvrdit, že dalšího gólmana ke Skinnerovi shánět nemusíme. Pickard je dostatečně kvalitní brankář, aby se Skinnerem vytvořil kvalitní tandem a svoji šanci po letech se dostat do popředí využívá skvěle.

Na zápase se byla podívat i Céline Dion se svými dětmi. Všichni jsou totiž velkými fanoušky Vinnyho Desharnaise. :o)

V zápase Oilers poprvé vyjeli v novém složení defenzivních řad a bylo vidět, že to asi bude chvíli trvat, než se hráči více sehrají, ale nebylo to tak špatné. Pozitivní na tom myslím je, že zátěž se více rozprostřela mezi všechny tři páry a žádný tak nebyl přetěžován. Hodně to prospělo hlavně Desharnaisovi, který dostal hodně prostoru.

Dnes se to ale nejspíš opět změní. Nurse s Desharnaisem zůstanou. Ekholm se ale vrátí zpět k Bouchardovi. Útočné řady zůstanou stejné jako včera.

Marodka je prázdná. V brance Oilers je dnes potvrzen Stuart Skinner.

Bakersfield se včera dostal do akce po týdnu a vyhrál na domácím ledě se San Jose Barracuda 3:2 PP. Dvakrát se trefil Raphael Lavoie a jednou Adam Erne. V brance si výhru připsal Olivier Rodrigue. Dnes se gardy otočí a bude se hrát druhý zápas na ledě San Jose.

Dnes si zahrajeme s dalším divizním soupeřem. Los Angeles Kings před týdnem po necelých 5 letech vyhodili trenéra Todda McLellana, když od 29. prosince prohráli 14 ze 17 zápasů. McLellan přitom v létě v LA podepsal prodloužení smlouvy o další rok, které mělo platit až od další sezóny, takže byl vyhozen ještě dříve, než mu nový kontrakt začal platit. Dnes tedy poprvé v kariéře coby hlavní trenér povede v NHL mužstvo Jim Hiller, který předtím dělal McLellanovi dva a půl roku asistenta a předtím v této roli působil i v Detroitu, Torontu a u Islanders. Před 4 dny byl coby nový asistent najat D.J.Smith, který byl v prosinci odvolán z pozice hlavního trenéra Ottawy.

Todd McLellan s Jimem Hillerem

Na marodce jsou útočníci Blake Lizotte a Viktor Arviddson. Pro brankáře Pheonixe Copleyho již sezóna skončila úplně. Cam Talbot sice reprezentoval LA na All-Star game, ale že by se mu dařilo, to se říci nedá.

Naopak, dá se říci, že momentálně přišel o místo jedničky, kterou mu uzmul David Rittich, který poslední dobou chytá mnohem lépe. A to přitom začínal sezónu až jako trojka, jenže při zranění Copleyho se posunul výše a jak vidno, šanci chytil za pačesy.

A i dnes dostává důvěru David Rittich, který je potvrzen jako startující brankář.

Oilers se s LA letos již jednou střetli, bylo to na Silvestra a Oilers tehdy v LA vyhráli 3:2 po nájezdech.

Dnešní zápas se hraje v Crypto.com Aréně v Los Angeles a začíná ve 4:00 SEČ.

Poté se Oilers na jeden zápas vrátí domů, kde v úterý vyzvou Detroit. Poté vyrazí na další třízápasový trip.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *