A nejneoblíbenějším týmem se stává……………….

Ne tak, myslím že pro někoho už to takhle je delší dobu, někdo na to přišel předevčírem, a někdo na to možná ještě přijde. :o) Calgary je zákonitě největší rival, ale Vegas, to se pomalu ale jistě dostává do úplně jiné dimenze.

Vítězná série je každopádně pryč. Jednou to přijít muselo a nedá se stále jen vyhrávat, to je také fakt. Oilers tak v tomto směru zůstávají druzí společně s Columbusem 2016/17 a o prvenství nepřišel Pittburgh 1992/93. Teď je důležité se z toho nepoložit a jet dál. Na sociálních sítích jsem ale zaznamenal řeši, jako že jsme těch 16 zápasů hráli jen se slabými týmy a když jsme najednou narazili na někoho silnějšího, je z toho hned prohra. To jsou samozřejmě holé nesmysly. Tak za prvé, nevyhráli jsme jen 16 zápasů za sebou, ale krátce předtím byla ještě jedna, osmizápasová série. Takže z 28 zápasů to je 24 výher. Včetně výher nad Bostonem, Rangers, Winnipegem, Carolinou, Torontem, nebo i Vegas v předešlém zápase. Takže o slabých týmech se dá hovořit těžko, tohle je špička ligy.

Navíc, pokud jde o tento zápas, tak i zcela nestranný člověk musel vidět, že Oilers byli většinu zápasu lepším týmem a měli mnohem více vyložených šancí (o dvou tyčkách nemluvě) a kdyby byl stav po půlce zápasu 3:0, nebylo by to nic zvláštního. Každopádně si za to Oilers můžou sami, Golden Knights jen hráli svoji typickou hru, kterou se vyznačují již dlouho a kterou jsme nejvíce pocítili loni v play off, kdy také nepostoupil lepší tým, ale tým, který byl trpělivý a dobře organizovaný. Navíc, i Oilers takto několikrát ve vítězné sérii vyhráli, takže myslím, že vše je spravedlivé a tak, jak to mělo být. Že je ale Vegas neoblíbeným soupeřem, je prostě dané. Myslí si to nejspíš i Darnell Nurse: „Tvrdě jsme makali, abychom se dostali až sem, ale prohráli jsme se soupeřem z naší divize, se kterým to v posledních letech zažíváme často. A to vás nepotěší.“

V zápase s Vegas byl ústřední postavou brankář Adin Hill, který se pomalu ale jistě opět propracovává zpět po zranění. Hill vévodí ligovým statistikám, když má jak nejlepší průměr – 1.89%, tak i úspěšnost zásahů – .937%. Hill k zápasu řekl: „Vím, že byli pěkně nažhavení a vyhráli hodněkrát za sebou, ale já jsem tu od toho, abych se snažil vychytat dva body.“

Poklonu Hillovi vzdává kapitán McDavid: „Jejich brankář hrál dobře a předvedl několik skvělých zákroků. V této budově je to vždy těžký zápas, to jsme očekávali. Je to zklamání, ale jdeme dál. Už je to nějaký čas, co jsme prohráli a člověk občas zapomene, jak strašně nesnáší prohry. Je to dobrá připomínka.“

Connor McDavid byl v zápase suverénně nejaktivnějším hráčem, když zaznamenal 8 střel na branku. Ujala se jediná a ještě z oslabení, kdy ujelo duo Draisaitl – McDavid. Pochvalu zaslouží kapitán Oilers i za vhazování. 73% a 8 vyhraných buly, to je skvělý počin.

Co je nezvyklé, tak že McDavidovi trochu ujíždí špička kanadského bodování, což se nestává jen tak. Nikita Kučerov má nyní 87 bodů, Nathan MacKinnon 85. David Pastrňák má 75 a Connor McDavid 68 bodů. Vypadá to, že loňských 153 bodů McDavid letos neobhájí, ačkoliv možné je všechno. Kučerov měl loni 113 bodů, takže sám sebe dostihne velmi brzy a pokud pojede stejným tempem, dosáhne cca 138 bodů.

Kučerov s MacKinnonem jsou letos jak rozjetá lokomotiva

Dnes by se mělo trochu proměnit složení formací. Vyměnili se Foegele s Perrym. Možná, že v sestavě dostane možnost i Gagner, ale to ještě nevíme. V zápase s Vegas ale velmi dobrý výkon podal Connor Brown, takže pochybuji, že by se zrovna dnes měl přesunout na tribunu.

Sestava tedy bude pravděpodobně vypadat takto:

Nugent-Hopkins – McDavid – Hyman

Kane – Draisaitl – Perry

Holloway – McLeod – Foegele

Janmark – Ryan – Brown

POZOR!!! Vypadá to na velké změny v obraně, kdy se zcela přeskupily defenzivní páry! Ceciho střídá Desharnais a Ekholma Kulak. To je velmi odvážné vzhledem k tomu, že v posledních 15 zápasech jsme jen jednou inkasovvali více než dvě branky. O změně u dua Nurse – Ceci nemluvím, tam to bylo nezbytné. Ekholm s Bouchardem ale mají výborná čísla, takže tady to risk je. Nicméně pravda také je, že defenzivnější Kulak by možná k Bouchardovi mohl dobře sednout. No tak uvidíme, snad trenéři vědí, co dělají.

Nurse – Desharnais

Kulak – Bouchard

Ekholm – Ceci

Změna dnes bude určitě i v brance, kde je potvrzen start Calvina Pickarda. Pickard má nyní sérii 4 vítězných zápasů za sebou. Skinner bude chytat zítra v Los Angeles.

Jesse Puljujarvi už si zahrál v prvním zápase za Pittsburgh. Jeho tým vyhrál proti Winnipegu 3:0 a Jesse si mohl chrochtat dle svých obvyklých možností.

Proti svému bývalému týmu se zase jednou postaví Corey Perry, který v Anaheimu strávil 14 sezón mezi lety 2005 – 2019. Ve většině historických statistikách je Perry mezi první „svatou“ čtveřicí Teemu Selanne, Paul Kariya, Ryan Getzlaf a on.

Perry je pak prvním v počtu trestných minut s 1100 minutami. Je pravděpodobné, že jednou bude Perryho dres viset u stropu Honda Center a připojí se k trojici Selanne, Kariya, Scott Niedermayer. Ryan Getzlaf končil kariéru v roce 2022, takže u něj to tipuji na příští sezónu.

Corey Perry se od konce v Anaheimu proti svému životnímu týmu mockrát coby soupeř nepostavil. V Dresu Chicaga to nestihl. V dresu Tampy si proti Anaheimu zahrál 4 zápasy s bilancí 1+1. Za Montreal ani jednou a za Dallas jednou – bez bodu. Nyní se tak proti Anaheimu postaví teprve pošesté, takže speciální nádech to pro něj určitě mít bude.

Trenér Greg Cronin má na marodce pětici hráčů – Trevor Zegras, Alex Killorn, Pavel Mintjukov, Max Jones a Mason McTavish. Posledně jmenovaný vypadl ze hry dnes. Max Jones ale nakonec možná nastoupí.

V brance Anaheimu je potvrzen John Gibson.

Pokud by vše mělo být podle předpokladů, tak dnes v Anaheimu bychom si měli spravit chuť. Oilers totiž vyhráli posledních 5 zápasů, oba letošní pak skončily debaklem 8:2 a 7:2. V prvním zápase zaznamenal McDavid 1+4 a Lukáš Dostál lovil ze sítě 6 puků. Ve druhém se blýskl Foegele se skóre 2+3 a celou sedmičku odnesl John Gibson. V tomto zápase chytal Calvin Pickard, kterého tedy uvidíme v akci i dnes.

Dnešní zápas se hraje v Honda Center v Anaheimu a začíná ve 4:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 2.

Příští zápas hrajeme hned zítra v Los Angeles.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *