Zápas v Dallasu pokračoval v zajetém trendu poslední doby, totiž výhra – prohra. Už třikrát se to takto dokola opakovalo a kdyby to tak mělo pokračovat, pak dnes v Arizoně prohrajeme. :o) Ale doufejme, že k tomu nedojde a dnes vyhrajeme!

V Dallasu to bylo divoké. První třetina prakticky bez vzrušení, druhá pak kanonáda, kdy padlo po třech gólech na obou stranách a ve třetí opět nic. Zápas rozhodl Bouchardův gól v prodloužení, jeho druhý v zápase. Bouchard byl jednoznačně hráčem zápasu, to je naprosto bez diskuze.

  • 1+1 zaznamenal Corey Perry, který tak skóroval podruhé za sebou. Perrymu chybí 4 body k dosažení hranice 900 bodů. Perry má dále 1399 trestných minut.
  • Calvin Pickard si připsal šestou výhru za sebou.

Dylan Holloway vynechal zápas v Dallasu kvůli nemoci a v sestavě ho nahradil Sam Gagner, který ale v zápase dostal velmi malý ice-time 6:38.

Dnes si ale možná spraví chuť, protože Holloway se sice po nemoci vrací do sestavy, ale v ní zůstává i Gagner a Černého Petra si tentokrát vytáhl Connor Brown. Jinak sestava zůstává stejná, měnit se tedy bude jen čtvrtá formace, která bude hrát ve složení Gagner – Holloway – Ryan. Holloway se přesouvá z levého křídla na centra a Ryan zase z centra na pravé křídlo. Janmark zůstává na křídle třetí formace s McLeodem a Foegelem.

V brance je potvrzen Stuart Skinner.

Derek Ryan s Nugetou se zase jednou postarali o gól v oslabení

Bakersfield hrál dva zápasy včera a převčírem. V tom prvním Condors dostali pěknou nakládačku od San Jose Barracuda, když prohráli 3:7. Olivier Rodrigue byl vystřídán po pátém gólo a Jack Campbell pak lovil ze sítě ještě další dva puky. Drake Caggiula v zápase dvakrát skóroval. Ve druhém zápase se Condors během krátkého horizontu opět potkali s Coloradem Eagles a prohráli 2:5. Tentokrát chytal od začátku Campbell a inkasoval všech 5 gólů. Caggiula opět skóroval.

A znovu opakuji – proč už Caggiula není v prvním týmu?!

Bakersfield je nyní na posledním sedmém postupovém místě Pacifické divize a v podstatě se přetlačuje s trojicí týmů Ontario Reign (Los Angeles), Abbotsford Canucks (Vancouver) a Henderson Silver Knights (Vegas). No, Kondoři budou muset zabrat…

Dnes nás čeká zápas s Arizonou Coyotes. S týmem, jenž se poslední roky potýká s nejistotou ohledně zázemí klubu i další budoucnosti. Coyotes momentálně hrají NHL v Mullet Aréně ve městě Tempe, které sousedí s Phoenixem. V maličké Mullet Aréně ale bývá zajímavá semknutější atmosféra. K tomu náš trenér Kris Knoblauch: „To pro mě bude nové. Ještě jsem v té aréně nebyl, takže nevím, jaké to bude. dám na radu trenérů a hráčů a uvidím, o jak velký faktor se jedná, ale myslím, že je důležité, abychom měli energii a atmosféra v té aréně to poskytuje.“

Coyotes se nepodařilo dohodnout s bývalými nájemci arén v Glendale i ve Phoenixu, ani sehnat nového většího investora, který by se postaral o stavbu nové haly, a tak se nyní musejí spoléhat de facto sami na sebe a ve hře je nyní údajně koupě nového pozemku, nejspíše ve Phoenixu.

Takže stále je vše ve fázi vyjednávání. Každopádně, kdyby se nyní začalo stavět, vše bude ještě na hodně dlouhé lokty. Vedení NHL má zatím s týmem Coyotes trpělivost a drží ho nad vodou, i když hraní v Mullet Aréně a vůbec současná neutěšená situace kolem Coyotes, která se táhne již několik let, není ideální a ani není hodna renomé NHL. Možná by bylo vůbec nejlepší, kdyby klub z hokejové mapy zmizel. Zájem o licenci by byl. O NHL dlouhodobě projevují zájem města Hamilton a Houston, dvě města, kde se již NHL hrála, a sice Québec a Atlanta, a nejnověji také Salt Lake City.

Olympiáda již v Utahu byla, bude tu jednou i NHL?

Zde chtějí majitelé týmu z NBA Utah Jazz přivést do státu Utah i NHL a tady se na pilu tlačí nejvíce. Salt Lake City se navíc snaží i o zimní Olympiádu v roce 2034. V Salt Lake City se Olympiáda konala již v roce 2002. Vypadá to ale, že pokud by se v Utahu hrála NHL, pak by se jednalo spíše o rozšíření ligy, než o stěhování Coyotes, alespoň dokud bude Gary Bettman prezidentem ligy, protože ten nad klubem drží ochranou ruku opravdu hodně důsledně.

I když, myslím, že Bettman v té funkci bude navždy, třeba i v jiné podobě… :o)

Přitom tento klub opravdu není výkladní skříní ligy ani co do výkonů. V Arizoně se od roku 2012, tedy ještě od dob, kdy hrávali jako Phoenix Coyotes pouze jedinkrát v sezóně 2019/20 podívali do play off a to ještě vypadli v 1. kole.

Vlivem špatných výsledků ale Arizona mnohokrát vybírala z výhodných draftových pozic a tak mají v zásobě hodně zajímavých talentů. Například devítka draftu 2021 Dylan Guenther, mimochodem rodák z Edmontonu a jeden z líhně Edmonton Oil Kings. Guenther se loni rozkoukával a letos ho Coyotes nechali raději na farmě v Tucsonu, aby ještě dozrál. Pro Guenthera byla ale AHL malá a ve 29 zápasech zaznamenal 28 bodů. Na začátku ledna byl tedy nakonec stejně povolán do NHL a zde zatím v 16 zápasech zaznamenal 10 bodů a vysloužil si i místo na první přesilovce. Z draftu 2021 si Coyotes ze 60. místa vybrali i švýcarského obránce J.J. Mosera, který prakticky hned po draftu naskočil do akce a dnes už je oporou týmu.

Dylan Guenther

Na draftu 2022 Coyotes vybírali ještě výše, ze 3. místa si vybrali talentovaného Logana Colleyho, od kterého se hodně očekává. Cooley do NHL naskočil poprvé v letošní sezóně a v 53 zápasech má slušných 26 bodů. Loni Coyotes vybírali ze 6. místa a odvážně si vybrali ruského útočníka Dmitrije Simaševa, který zatím hraje v KHL v Jaroslavli.

Na nedávné All-Star Game byl z klubu přítomen Clayton Keller. Ten je jasným lídrem klubu se 49 body, pak je propast. Nick Bjugstad, který loni přišel právě z Arizony do Edmontonu, aby se pak zase vrátil zpět má hodně slušných 10+17 v 54 zápasech. Bjugstad byl loni vyměněn z Arizony do Edmontonu společně s obráncem Camem Dineenem, který hraje výhradně v Bakersfieldu, za jiného obránce, talentovaného Michaela Kesselringa a 3. volbu v loňském draftu. Kesselring byl v organizaci Edmontonu od roku 2018, ale v prvním týmu si ani neškrtl, zatímci v Arizoně v NHL debutoval již loni a letos odehrál již 36 zápasů se skóre 4+8. No a letos hrají Kesselring s Bjugstadem oba v jednom klubu. Takto to tedy vypadá, že jsme ten trejd jasně prohráli, ale jako posílení týmu před play off v minulé sezóně byl Bjugstad dobrou posilou a týmu skutečně pomohl, takže Hollandovi není asi co vyčítat.

Michael Kesselring

Ani ne před měsícem chtěli Calgary Flames poslat slovenského útočníka Adama Růžičku na farmu, ale Arizona si Růžičku stáhla z waiveru a Růžička nastoupil ve třech z posledních čtyř zápasů.

Zraněni jsou obránce Troy Stecher, útočníci Liam O´Brien a Travis Boyd a brankář Connor Ingram.

Coyotes mají v nohách včerejší těžký zápas v Coloradu, který prohráli 3:4 a dnes, navíc ještě v dřívějším čase hrají znovu. Projevit se tedy může i únava a toho by jsme měli využít! V Coloradu chytal Karel Vejmelka. Na dnešní zápas je potvrzen start 24 letého Kanaďana Matta Villalty. Ten v NHL odchytal pouhých 14 minut, když v sobotu střídal v Carolině Vejmelku. Čili dnes bude vůbec poprvé v životě startovat v NHL od začátku. Nechci být špatným prorokem a Villaltovi ani rozhodně nepřeji nic špatného, ale ta premiéra by mu mohla trochu zhořknout. Trošku… :o)

S Arizonou jsme se letos ještě nepotkali. Všechny tři loňské zápasy skončily výhrou Edmontonu, ale poslední dva byly těsné. 8:2 (McDavid 2+2), 4:3 (Draisaitl 0+4) a 5:4.

Coyotes prohráli posledních 9 zápasů, takže bychom to mohli zaokrouhlit, co říkáte…

Jinak mimo hlavní téma… NHL se v posledních dnech baví. All-Star víkend, zápasy pod širým nebem, vyvěšení dresu Jardy Jágra,… Mimochodem zápasy pod širým nebem zvané Stadium Series (třetí formát venkovních zápasů vedle Heritage a Winter Classic) na MetLife Stadium v New Jersey, ty se opravdu povedly. Padaly góly, obvzláště včerejší newyorské derby, které skončilo výhrou Rangers 6:5 PP, to byl ryzí hokejový orgasmus. Myslím, že Patrick Roy si ze včerejšího zápasu domů kromě slušivé bundy přinesl i ukopnutý palec a účet za zničené zázemí stadionu.

Fanoušci měli oba zápasy i se simulací parku, jako kdyby hráči hráli někde na rybníku, myslím že super nápad.

A jako tečku za tímto článkem dávám zdravici našeho trenéra Paula Coffeyho Jagsovi. Paul Coffey je jedním z lidí, kteří Jaromíra v počátcích kariéry v NHL nejvíce ovlivnili. Coffey říká, že JJ bude jednou v Síni Slávy. Ovšem až jednou přestane hrát… :o) Coffey se slavnostního ceremoniálu nemohl zúčastnit, protože je právě s Edmontonem na tripu a tým se právě přesouval z Dallasu do Arizony, což je od Pittsburghu trošku z ruky…

Dnešní zápas mezi Edmontonem a Arizonou se hraje Mullet Aréně v Tempe a začíná již ve 22:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 2.

Po tomto zápase se Oilers konečně na delší dobu vrací domů a v domácí aréně sehrají pět zápasů za sebou, počínaje Bostonem, který dorazí pozítří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *