Nepříznivá bilance opakujících se výher a proher je u konce, Oilers vyhráli dvakrát po sobě. Arizona ale byla důstojným soupeřem a zápas se nejprve nevyvíjel úplně příznivě. Po dvou třetinách byl totiž stav 3:2 pro domácí Coyotes a Oilers hráli přinejmenším v první polovině zápasu špatně a jejich výkon byl dost laxní. Jakoby si mysleli, že se to udělá samo.

Jo a v Mullet Aréně tentokrát zajímavá atmosféra nebyla, spíš žádná… 🧐

Dva góly domácích vstřelil Nick Bjugstad, který nám loni srdnatě pomáhal na závěr sezóny a v play off. Už jsem o tom psal v předsezónním speciálu, ale opět musím zdůraznit, že Bjugstad je opravdu výborný a platný hráč a je škoda, že ho Ken Holland nepodepsal. Zvlášť když Bjugstad projevil zájem v Edmontonu zůstat. Nejde totiž jen o ty dva góly, ale o jeho opravdu efektní hru. Ostatně, jak hraje víte sami z loňské sezóny.

Stuart Skinner inkasoval všechny tři góly podobným způsobem, nahoru. Nechci ho vinit z toho, že měl něco chytit, ty střely byly všechny opravdu parádní a pro brankáře těžké.

Trenér Knoblauch míchal během zápasu sestavou, protože první dvě třetiny to byla opravdu hrůza. Nakonec došlo i k vytvoření superformace Nugent-Hopkins – McDavid – Draisaitl, k čemuž obvykle dochází jen během přesilovek. A poté došlo i k roztržení McDavida s Draisaitlem vůbec, což je asi nejlepší řešení, co si budeme povídat.

  • Evander Kane vstřelil 2 góly, své 20. a 21. v sezóně. Kane má z posledních 6 zápasů bilanci 6 gólů.
  • Evan Bouchard měl 3 asistence. V posledních 4 zápasech zaznamenal 9 bodů.
  • Pro trenéra Knoblaucha byla toto 30. výhra. skóre má 30-9-0.
  • V zápase si první start od začátku připsal domácí brankář Matt Villalta. Debutovat v zápase proti Edmontonu asi nemůže být pro mladého nezkušeného brankáře úplně snadné a někteří mu jeho sebevědomí nabourali notně. Například Leon Draisaitl, který proměnil přesilovku již na začátku 3. minuty opravdu krásným způsobem. Tedy pro hráče, pro Villaltu zlý sen. Ale krásný gól.

Connor McDavid byl jmenován druhou hvězdou uplynulého týdne, když ve třech zápasech zaznamenal 10 asistencí. První hvězdou byl Auston Matthews a třetí Matt Tkachuk.

Sestava se dnes bude měnit razantně, což úplně nekoresponduje s trenérovými slovy „nepropadejte panice“, ale zase kvituji, že jdou od sebe McDavid s Draisaitlem.

Sestava:

Foegele – McDavid – Hyman

Kane – Draisaitl – McLeod

Janmark – Holloway – Perry

Gagner – Ryan – Brown

Nugent-Hopkins dnes nejspíš nenastoupí z neznámých důvodů.

V brance Edmontonu dnes bude Stuart Skinner.

Bakersfield hrál v noci na dnešek další z mnoha ptačích derby, tentokrát s farmou Anaheimu, San Diegem Gulls. Kondoři vyhráli nad Racky 4:3. V brance byl Olivier Rodrigue, 2+1 zaznamenal Lane Pederson. V brance soupeře byl český brankář Tomáš Suchánek. Slovák Pavol Regenda zaznamenal 1+1. Regenda má odehráno pouze 14 zápasů v NHL, loni za Anaheim. Letos se o štok výše ještě nepodíval.

Malý update ohledně Philipa Broberga. Ten už něco málo přes týden nehraje kvůli zranění a to bylo nyní přehodnoceno jako trošku vážnějšího charakteru a tzv. z týdne na týden. To může být komplikace i pro Kena Hollanda, protože Broberg byl důležitým artiklem na obchodování před blížící se trade deadline. Možná, že pro některé kluby zranněí překážkou nebude, ale přecejen to komplikace je.

Broberg teď nějakou dobu orazí. Přežije trade deadline nadále jako člen organizace Oilers?

Oilers se vrátili domů do Edmontonu, kde je čeká nabitý program. Pět zápasů během osmi dní! Začínáme se třetím týmem Východní konference Bostonem. Ten byl ale ještě včera na 1. místě. Až v noci ho přeskočili Florida a Rangers. Boston je sice jedním z lídrů celého Východu, ale poslední dobou stroj trochu vrže. Z posledních sedmi zápasů totiž Bruins vyhráli pouze dva a do toho 18 inkasovaných gólů. Ten poslední mimochodem proti Dallasu a velmi podobným způsobem, jako Oilers před pár dny – 4:3 po nájezdech. Oilers vyhráli nad Stars po prodloužení stejným poměrem.

V Bostonu stále jedou osvědčeným modelem z loňska, kdy nemají brankářskou jedničku a Jeremy Swayman a Linus Ullmark se pravidelně střídají. Swayman se společně s Davidem Pastrňákem nedávno coby vyslanec Bostonu zúčastnil All-Star Game.

V Bostonu spolu brankáři nesoutěží, ale kamarádí se. Kdo si dnes takto poskočí, Ullmark se Swaymanem, nebo Vinny a Skinny?

Před pár dny jsem psal, že Milan Lucic, který se před touto sezónou po osmi letech vrátil do Bostonu, kde předtím odehrál nejlepší léta své kariéry a vyhrál zde v roce 2011 i Stanley Cup, tentokrát stihl odehrát pouhé 4 zápasy, než na něho jeho manželka zavolala policii kvůli domácímu násilí, a od té doby je Lucic mimo hru. V minulých dnech se navíc potvrdilo, že Lucic se letos na led již nevrátí. Po sezóně mu navíc skončí smlouva.

David Pastrňák se již nějakou dobu nahání v ligové produktivitě s Connorem McDavidem, přičemž nyní je mezi nimi rozdíl pouhého bodu – McDavid 83, Pastrňák 80. O dalších 9, potažmo 11 bodů nad McDavidem je pak duo Kučerov, MacKinnon. David Pastrňák letos v Bostonu opravdu nemá konkurenci, protože vede týmovou produktivitu o propastných 29 bodů před druhým kapitánem Bradem Marchandem. Pavel Zacha má slušných 34 bodů v 52 zápasech.

Boston Bruins v minulém zápase opožděně uctili jubileum svého kapitána. Brada Marchand překonal hranici 1000 zápasů v NHL. Marchandovi mimochodem chybí 3 góly k dosažení 400 gólů v NHL. A když už jsme u těch milníků, tak Pastovi chybí 3 body k dosažení hranice 700 bodů v NHL. To je také moc pěkné.

Další bostonský Čech Jakub Lauko utrpěl zranění v horní části těla v předposledním zápase s Los Angeles a zatím je klasifikován jako ze den na den. Obránce Hampus Lindholm se pak zranil v posledním zápase s Dallasem a jeho start je zatím nejistý. Útočník Matthew Poitras byl včera kvůli zranění ramene umístěn na listinu zraněných hráčů a sezóna pro něj skončila. Z farmy byl povolán Mason Lohrei, který už má letos za Boston něco odehráno.

V brance Bostonu by dnes měl být Linus Ullmark, zatímco hned zítra v Calgary by se měl představit Jeremy Swayman.

Tento zápas bude stejně jako celý únor národním měsícem černošské historie, kdy Kanada uznává dědictví afrických, karibských a dalších černých Kanaďanů. Město Edmonton podporuje tuto věc různými akcemi a projekty. Dnešní zápas bude proto v tomto duchu.

S Bostonem jsme loni sehráli 2 zápasy a oba skončily 3:2 a oba týmy si to rozdělili. V obou případech ale vyhráli hosté. Boston pak vyhrál na ledě Edmontonu poslední tři zápasy, což je nejdelší aktuální série proher s jedním týmem na domácím ledě.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 4:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *