Před odletem na trip máme dnes před sebou poslední ze série domácích zápasů. Ty budou i s dnešním čtyři a Oilers v nich dosud ztratili pouze jediný bod v zápase s Coloradem a jeden navíc darovali Montrealu.

Nejdřív ale tradičně o krok zpět. V zápase s Montrealem se začalo pěkně od podlahy. Už na začátku 3. minuty se porvali Carrick s Pezzettou. Sam Carrick vlétl do angažmá v Edmontonu po hlavě a z pěti zápasů v dresu Oilers už má za sebou gól i tři rvačky. Navíc je na ledě cítit. Zdá se, že Carrickovo angažmá na závěr sezóny a play off byl výborný nápad.

Oilers vedli v zápase již 2:0, ale opět o vedení přišli. Nejdřív ale ke gólům. To, co opět předvedl Connor McDavid, bylo zase jako z jiné planety.

Druhý gól vstřelil Adam Henrique, pro nějž jde o první gól v dresu Oilers. Vynikající práci zde ale odvedl i Mattias Ekholm, který přihrával. Poté se Habs dostali opět do hry a zápas vyrovnali. Oilers měli štěstí, když jen půl minuty před koncem fauloval vysokou holí Armia, dostal trest 2+2, což je těsně před prodloužením krásná práce. Leon Draisaitl pak v něm rozhodl zápas svým typickým způsobem z pravé strany jen těsně před skončením čtyřminutové přesilovky, kdy Oilers obstřelovali branku nešťasntého Montembeaulta jako na střelnici.

Calvin Pickard v brance opět předvedl spolehlivý výkon a připsal si desátou výhru v sezóně. Skinny tentokrát nemohl oslavit výhru se svým nejlepším kamarádem Vinnym, který odpočíval na tribuně, ale stejně to udělal. :o)

  • Stuart Skinner je s 30 výhrami na 6. místě v celé lize.
  • Calvin Pickard má úspěšnost zásahů .919%. Nejlepší gólman v celé lize Connor Hellebuyck má .923%, i když má odchytáno 50 zápasů a Pickard 15. I tak to je ale skvělé číslo.
  • Connor McDavid má nyní na kontě 108 bodů a na Kučerova a MacKinnona ztrácí 10, resp. 9 bodů.
  • Evan Bouchard si připsal asistenci, která byla jeho 50 v sezóně! Bouchard je teprve druhým obráncem v týmové historii, který dokázal vstřelit nejméně 15 gólů a přidat 50 asistencí. Tím druhým je Bouchardův současný trenér Paul Coffey, který to dokázal šestkrát jen v Edmontonu. Pak ještě čtyřikrát v dresu Pittsburghu. Za Detroit pak měl třikrát za sebou po 14 gólech a vždy mu jeden k podobnému počinu chyběl.

Trenér Knoblauch má nyní k dispozici dostatečně široký kádr, kdy, má navíc jednoho útočníka a jednoho obránce. Nyní sám trenér: „Mluvíme s nimi a informujeme je o tom, co se může stát. Máme čtyři nebo pět takových hráčů, kteří mohou přijít a nastoupit, nebo zase vystoupit ze sestavy. Myslím, že je ale důležité, aby se se každý cítil součástí tohoto týmu a aby nikdo neseděl dva týdny, nebo dva měsíce. Pak přijde zranění, nebo někdo nebude hrát dobře a my je budeme potřebovat. Pokud někdo hraje výjimečně dobře, tak ho samozřejmě nebudeme vyřazovat, ale myslím si, že máme 13 útočníků, kteří hrají dobře a pokaždé musíme dělat těžká rozhodnutí“.

Dnes se ještě bude řešit, co s Vincentem Desharnaisem. Ten minulý zápas odpočíval kvůli menšímu zranění ruky. Desharnais je ale evidentně tvrdý chlap, protože už minule chtěl i tak hrát a je připraven i na dnešek. Na tréninku hrál Vinny na svém místě vedle Darnella Nurseho, ale rozhodnutí bude na trenérovi. Trenér Knoblauch k tomu říká: „Nevzal si volno. Celou dobu naplno trénoval. První den nebo dva jen trošku omezená aktivita, ale zítra se rozhodneme, jestli bude hrát. Kdyby to bylo play off, šel by tam. Jen se rozhodujeme, co je pro náš tým nejlepší. Nechceme totiž, aby to bylo zranění, které se pak zhorší a on pak dostane čas na rehabilitaci“.

Tak uvidíme jestli Desharnais nastoupí. Po tomto zápase je den volna a pak odlet do Toronta. Možná, že Knoblauch nebude riskovat, a ještě dnes Vinnyho pošetří. Pozor ale, Desharnais má odehraných 99 zápasů v NHL, takže jeho příští zápas bude krásným milníkem pro hráče, jehož budoucnost v NHL byla ještě nedávno prakticky nulová, ale jakmile dostal šanci, chytil ji za pačesy a už ji nepustil. Odehraje stý zápas dnes?

Pokud se trenéři rozhodnou Vinnyho přecejen ještě pošetřit, tak na jeho místě opět nastoupí Troy Stecher. Ten s Montrealem strávil na ledě 14:11 a připsal si 2 hity a 3 bloky. V tomto ohledu byl v zápase velmi aktivní Cody Ceci, který měl 6 hitů a 3 bloky.

EDIT: Vedle Nurseho nastoupí Stecher. Desharnais bude i dnes odpočívat.

Kromě možné změny v obraně tu máme změny i vepředu, když Evander Kane a Ryan Nugent-Hopkins by si měli prohodit své pozice. Corey Perry se pak posouvá na pravé křídlo třetí formace.

Takže to bude takto:

Kane – McDavid – Hyman

McLeod – Draisaitl – Foegele

Nugent-Hopkins – Henrique – Perry

Janmark – Carrick – Brown

Derek Ryan bude dnes jen na tribuně. Ryan se po jednom zápase opět prohodí s Connorem Brownem, který se naopak vrací do akce.

V brance Oilers je dnes potvrzen Stuart Skinner.

Zahraje si Troy Stecher i dnes?

Buffalo se zlepšenými výkony pomalu ale jistě dotahuje na příčky play off a nyní, 12 zápasů před koncem ztrácí na osmý Detroit 5 bodů. Žádné zbytečné ztráty tedy nejsou pro ně nejsou žádoucí a o to bude dnešní zápas těžší. Co Sabres dokáží, jsme se ostatně přesvědčili teprve před 14 dny, kdy Oilers hráli u Niagarských vodopádů. To byl ten zápas, kdy Oilers vedli 2:0, ale zápas ztratili a ještě si nechali dát gól v prodloužení 2 vteřiny před koncem, aby tento pak nebyl uznán a hráči se vrátili zpět ze šaten odehrát prodloužení. Rozhodlo se až v nájezdech, kde byli úspěšní domácí Sabres.

Trenér Don Granato má na marodce obránce Mattiase Samuelssona a útočníka Jacka Quinna.

Sabres jsou nyní na pětizápasovém tripu. V Detroitu a Vancouveru prohráli, kdežto v Seattlu vyhráli přesvědčivě. Sabres jsou jedním z mála týmů, který má na soupisce tři brankáře, i když pro tento tým je to typické, protože loni tohoto modelu využívali dlouhou dobu. Jasnou jedničkou je ovšem Fin Ukko-Pekka Luukkonen, který chytal i minulý vzájemný zápas s Edmontonem.

Luukkonen bude v brance Sabres i dnes. Supertalent Devon Levi odchytal minulý zápas ve Vancouveru. Na edmontontonského rodáka Erica Comrieho nyní vychází až třetí pozice vzadu.

V dnešním zápase si můžete užít Oilers v tmavých „navy“ dresech, které pak už nasadí jen jednou a sice za týden proti Los Angeles. Pak je možné, že na příští sezónu už je neuvidíme, takže užívejte, dokud to jde. :o) I když byla by škoda je vysadit.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 2:00 SEČ.

Příští zápas je na programu v sobotu v Torontu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *