Stránky jsou zpět! Ne tak čas… ale nevadí. :o)

Co se dělo jsme si řekli na Facebooku nebo Twitteru. Nyní pojďme na skok k zápasu s Dallasem a hned si trochu zaprudíme, protože ono nejde jen chválit… Co se týče ofenzivy, tak se dá v tomto zápase chlapcům asi těžko něco vyčítat. Šancí bylo dost, občasný tlak také. Jen samotný McDavid vystřelil na branku osmkrát. Hned několikrát jsme nastřelili i brankovou konstrukci. Kdyby tam něco spadlo, zápas by vypadal jistě jinak. Ale nestalo se. Naopak.

Co předváděli někteří v defenzivě, to byla síla. Nevím jestli je to tím, že už se blíží závěr základní části a někteří hráči jsou již unavení, nebo se již vidí v play off a polevili v tempu, ale chyby, které jsme viděli, byly jak z turnaje žáčků. Například takový Evan Bouchard, to je katastrofa co vzadu předvádí. Jen v tomto zápase nejméně dvakrát namazal protihráči, nemluvím o jeho velmi špatné hře bez puku. Ale já vím, je to přeci kandidát na Norris Trophy…

Bouchard letos rozhodně odvádí výbornou ofenzivní práci, o tom nic. Letos ale jedeme mód Stanley Cup a Bouchard bude muset zabrat v obraně právě teď! Bouchard je ale mladý kluk a nyní má za sebou mistra v podobě Paula Coffeyho, který pokud v této pozici zůstane i přes léto, může s ním udělat ještě hodně práce. Zlepšit se ale musí i Darnell Nurse nebo Cody Ceci.

Darnell Nurse. Ten se po šíleném začátku sezóny celkem sebral a jeho hra byla ucházející. Ne na 9 milionů dolarů, ale ucházející… Poslední dobou je to ale starý Nurse, který nestíhá a je absolutně z formy. Myslím, že kdyby Nurse s Bouchardem hráli ve čtvrtém útoku a místo nich by hráli kluci jako Stecher nebo třeba i Broberg, Niemelainen,… bylo by to lepší. Tito dva se na play off musí prostě nutně nastavit na jiný level, než jaký hrají teď.

Kdo naopak poslední dobou vystřelil jako raketa, to je Mattias Ekholm, který hraje výborně dopředu i dozadu a odvádí opravdu skvělou práci. Dallas Stars rozsekali Oilers 5:0, ačkoliv na ledě převaha znát nebyla. Jak to? Stačilo pár individuálních chyb a de facto jsme se porazili sami. Nurse s Bouchardem měli prsty po gólu. Dalším hříšníkem byl Leon Draisaitl. Calvin Pickard v brance nechytal špatně, ale tady by asi nic neudělal ani Carey Price. Jdeme dál.

V zápase v Dallasu nikdo nebodoval, takže stále čekáme na několik milníků.

  • Například u Connora McDavida, který má 97 asistencí. 126 bodů pak celkem. Nikita kučerov v posledních dvou zápasech zaznamenal 6 bodů, což ho vyšvihlo do sedmibodového trháku.
  • Leon Draisaitl má 99 bodů. Stejně jako Auston Matthews. Tito dva čekají na to, až se připojí ke stovkařům, kde kromě ústředního tria Kučerov, MacKinnon, McDavid, které se nahání na čele, jsou ještě Panarin, Pastrňák a Rantanen.

Leon dnes bude hrát vedle McDavida. Foegele se prohodí s Perrym. Na tribuně dnes zůstane Carrick.

Sestava:

Draisaitl – McDavid – Hyman

Henrique – Nugent-Hopkins – Foegele

Kane – McLeod – Perry

Janmark – Ryan – Brown

V brance Oilers dnes bude Stuart Skinner.

Co je pozitivní, tak už téměř jistá účast v play off. Devátí St.Louis Blues totiž v noci prohráli v Nashvillu a 6 zápasů před koncem ZČ na Edmonton ztrácí již 11 bodů. Tak jako tak se Oilers dnešní výhrou stanou dalším postupujícím týmem a připojí se k již jistým účastníkům Dallasu, Vancouveru, Coloradu a Winnipegu.

Blues už také jednou takhle doháněli a byl z toho nakonec Stanley Cup. Letos to ale nevyjde…

Colorado bude naším dnešním soupeřem. Čili další souboj s týmem z čela ligy a před play off věru slušná prověrka sil. Avs měli v průběhu března slušnou sérii devíti výher za sebou. Z posledních pěti zápasů ale třikrát prohráli. Asi také již syndrom konce základní části. Je ale dané, že MacKinnon s McDavidem si to ještě rozdají o druhé, nebo možná i první místo v produktivitě.

Generální manažer Avs Chris MacFarland před pár dny řekl, že klub již nepočítá se službami brankáře Pavla Francouze, který je zraněný a od kterého prý v Coloradu nevidí žádnou snahu a aktivitu co se týče léčby jeho zranění. Francouz je v Coloradu od roku 2018, kdy jako nedraftovaný hráč podepsal smlouvu a odchytal zde více či méně čtyři sezóny a v roce 2022 zde slavil i zisk Stanley Cupu. Vzhledem k Francouzově zranění nejspíše nemůžeme očekávat jeho pohyb na trhu s volnými hráči a je možné, že v NHL ho už neuvidíme. Ale možné je všechno.

Avs ale učinili zajímavý objev. Fin Justus Annunen byl Coloradem draftován již v roce 2018 a loni i předloni se vždy v NHL objevil jen opravdu na malou chvilku. Letos ale nastoupil již do 12 zápasů a jeho úspěšnost .931%, to je velká paráda. Myslím, že v Coloradu mají o brankoviště postaráno.

Dnes v Edmontonu je v brance Avs ale potvrzena jednička týmu Alexandar Georgiev.

Annunen vypadá hodně zajímavě

Na marodce byl až dosud člen prvního útoku Valerij Ničuškin, ale ten by se dnes měl vrátit do akce. U jeho kolegy Yakova Trenina to je ale nejisté. Zraněn je pak dále ještě Logan O´Connor.

Avs nejsou pro Oilers oblíbeným soupeřem. Když vezmu i poslední vzájemné play off, tak z posledních 8 zápasů vyhráli Oilers jen jediný!

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 2.

Hned zítra je na programu Battle of Alberta!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *