Dallas zapomenut, Colorado dostalo na pamětnou. Dnes se pak maže už úplně všechno. Máme tady totiž Bitvu o Albertu, kde člověk nikdy neví, co přijde.

Jestliže v Dallasu jsme dělali hrubé individiální chyby, pak v zápase s Coloradem Oilers hráli mnohem zodpovědněji a jak se říká, zezadu. Avs hráli svůj typický hokej, kdy velmi aktivně napadali, o jejich technické hře nemluvě. Mají na to hráče… Oilers ale zkrátka byli lepším týmem a to nejen dozadu, ale i co do ofenzivy, kde nakonec soupeře přestříleli jednou takovým přívalem střel – 47:23.

Kluci si tak mohli plácnout

Zásadní je jedno – jistota play off! Na Západě tak nyní zbývají už jen tři volné pozice, ale i tak si troufám říci, že je prakticky rozhodnuto. St.Louis totiž na osmé Los Angeles ztrácí již 7 bodů, Nashville a Vegas mají ještě o bod víc. Do konce základní části pak Blues zbývá jen 6 zápasů. To by musel přijít opravdu velký kolaps některého z výše zmíněných týmů, aby se na postupující osmičce ještě něco změnilo. Naprosto odlišná situace je na Východě, kde je šestice postupujících již jasná, ale o dvě poslední místa se ještě strhne tuhý boj, protože hned šest týmů je seřazeno v pouhých čtyřech bodech (Islanders, Philadelphia, Detroit, Washington, Pittsburgh, Buffalo. Třinácté New Jersey ztrácí další 3 body navrh a to už bude asi těžké.

Zápas s Coloradem byla pěkná záplata.

  • Leon Draisaitl překročil stovku, již popáté v kariéře. Nyní má na kontě 101 bodů.
  • Connor McDavid překročil hranici 30 gólů a poté přidal ještě další. Třicetigólovou hranici McDavid překonal kromě první sezóny, kdy polovinu vynechal kvůli zranění ve všech dalších sezónách, čili již po osmé. McDavid má na kontě stále 97 asistencí a zde stovku překoná vůbec poprvé v kariéře.
  • Evander Kane vstřelil dva góly a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Považte ale, že Kane se trefil po dlouhých 21 zápasech!!!
  • Ve skvělých výkonech pokračuje Mattias Ekholm, který zaznamenal 1+1. Ekholm navíc ze hry vyřadil hvězdu Avs Mikko Rantanena, který po srážce s ním ze zápasu odstoupil. Tady ale musím říct, že ačkoliv se Avs na Ekholma hodně zlobili, ten v tom byl de facto nevinně, protože toto žádný faul nebyl.
  • Zápas si „užil“ i Corey Perry. Vstřelil první gól a behěm zápasu odcházel hned dvakrát do šatny. Jednou po hitu a nárazu na mantinel a podruhé, když inkasoval pukem do hlavy. Perry se ale vždy zakrátko vrátil, zkrátka je to tvrdý chlap. :o) Připomeňme si ale ještě Perryho gól, protože tohle je přesně jeho doména, co vždycky ovládal na jedničku. A pořád to umí.

Sestava je stejná jako včera. Jen v brance Oilers bude Calvin Pickard.

Ještě pro ty, kdo nečetli včerejší příspěvek na FB. Na Bill Masterton Trophy, která se uděluje za vytrvalost a oddanost hokeji a sportovního ducha byl klubem nominován Vincent Desharnais, náš obránce a dobrá duše kabiny.

Včera se hrálo i „malé derby“, když se střetli Bakersfield Condors a Calgary Wranglers. Tady to dobře nedopadlo. Nejen, že si Honáci užili kalifornského počasí, ale ještě mají výhru 5:2. První gól Condors i zápasu vstřelil starý dobrý Sam Gagner. V brance Condors byl Olivier Rodrigue. Na lavičce poprvé od zranění také již Jack Campbell. Ten si asi zachytá ještě dnes, protože dnes je na programu druhý zápas, opět hraný v Kalifornii. Tento zápas se bude hrát v totožný čas jako „áčka“, tedy od 4:00 SEČ.

Ty dresy… to je nádhera…

Kdo má již po sezóně, je také náš dnešní soupeř a největší rival, Calgary Flames. Jaktože se to nepovedlo? Myslím, že velmi pěkné shrnutí sepsal náš kamarád a admin Flames CZ/SK Patrik v dnešním „nekrologu“. Kdo má zájem, níže odkaz:

Abych k tomu doplnil i já svůj pohled. Myslím si, že kdyby se trenérský veterán Darryl Sutter vyhodil dříve, nemuselo dojít až k takovému výprodeji. V týmu byli evidentně znechuceni prostředím a trvali na odchodu a vlastně jediný, kdo se nechal zviklat, byl Mickael Backlund, jenže na něm zase nic nestojí, myslím že Backlund by u nás byl rád za třetí formaci. :o) Ti hlavní ale právě již odešli. Na Mattu Tkachukovi se mělo v Calgary stavět léta, to samé Johnny Gaudreau, Elias Lindholm. Sean Monahan platíval de facto za hvězdu a ke konci angažmá v Calgary byl již jen vyčpělým hráčem na pokraji sestavy. Po přestupu do Montrealu ale výrazně pookřál a i nyní ve Winnipegu v tom pokračuje. Noah Hanifin během letošní trade deadline také odešel.

Craig Conroy

V Calgary to letos zkusili s jiným vedením když vyhodili GM Brada Trelivinga, který již nyní úřaduje v Torontu a veterána Suttera, který měl přitom ještě platnou smlouvu. Toto byl ale rozhodně dobrý krok. Novým GM se stal Craig Conroy a z pozice asistenta byl povýšen trenér Ryan Huska. Zatím se změny neprojevily pozitivně, ale to je dáno spíš změnami v kádru, protože tento tým v konkurenci ostatních prostě nestačí. Výměna Tkachuk x Huberdeau + ti ostatní nevyšla. Ale musím říct jednu věc, Mackenzie Weegar se povedl hodně a i když byl v tomto trejdu jen vedlejší položkou, on to vzal trochu jinak. Je nicméně tragikomické, že právě obránce Weegar je v klubovém bodování o bod před Huberdeauem, který před výměnou do Calgary nasbíral na Floridě 115 bodů v sezóně. Lze to ale vyčítat Huberdeauovi, mistru nahrávači? Zkrátka kde nic není, ani kuře nehrabe.

Weegar bude Flames táhnout řadu let i z obrany. Je ale stejně naštvaný, jako ostatní…

Otázkou je, co v létě. Craig Conroy má totiž prakticky celý tým pod smlouvou. Pokud tedy bude chtít do toho hrábnout, pak nebude moc hledat na trhu, ale bude muset trejdovat.

Poslední zápas ve Winnipegu odchytal talentovaný Dustin Wolf. Dnes bude v brance Flames jednička Jacob Markstrom.

Během trade deadline se čekalo, že Markstrom z Calgary odejde, ale nakonec zůstal. Zůstane tomu tak i v létě?

Zraněni jsou Andrew Mangiapane, Joel Hanley a Dan Vladař. Kapitán týmu Mickael Backlund má nějaké blíže nespecifikované problémy a jeho start je nejistý. Dillon Dube je mimo tým kvůli známému vyšetřování znásilnění během juniorského šampionátu v Kanadě.

Flames do toho zřejmě již hodili vidle, protože prohráli 7 z posledních 8 zápasů, včetně domácí prohry s Anaheimem v předminulém zápase. Během Battle se ale tyto věci obvykle mažou. Když to řeknu trochu s nadsázkou, tak pro Flames bude dnešní zápas prakticky už jediným důležitým v této sezóně a dnes se ještě budou chtít předvést. Battle of Alberta je totiž prestižní záležitost a porszit Edmonton by mohlo fanoušky alespoň malinko usmířit. Malinko… :o)

První dva letošní zápasy vyhráli Oilers, ten poslední Flames.

Dnešní zápas se hraje ve Scotiabank Saddledome v Calgary a jak jsem již zmiňoval, začíná ve 4:00 SEČ.

Poté mají Oilers tři dny volno a vyrážejí na čtyřzápasový trip, kde postupně vyzvou Vegas, arizonu, Vancouver a San Jose. Zápas s Vegas je tedy na programu až ve středu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *