Ještě než začnu s Preview k dnešnímu zápasu s Dallasem, tak si tu něco odložím…

Jo, je to tam!!!!! Ku…!!!

Jdeme do Dallasu… Do druhého zápasu jdeme s vedením 1:0 na zápasy a do Edmontonu naši chlapci poletí nejhůře za stavu 1:1. Myslím, že pohoda. Klukům se asi dnes bude hrát trochu lépe, když nebudou tak svázaní.

Dallas Stars v prvním zápase ukázali, že s nimi nebude lehké pořízení. Ale co by také člověk chtěl ve finále konference. „Naživu“ jsou už pouze čtyři nejlepší týmy a je jasné, že tam nebudou žádná ořezávátka. Góly začaly padat až ve druhé třetině. Trefili se tradiční střelci Draisaitl s Hymanem. Draisaitl po odrazu po střele Kulaka ze svého typického místa, Hyman si zase udělal dobrý den z obránců Taneva a Lindella. Poté snížil na 2:1 Tyler Seguin po Kulakově hrubce v rozehrávce. Tady bych ale podotknul, že Brett Kulak jinak patřil k nejlepším hráčům na ledě a odehrál výborný zápas – jak by řekl Hujer – jenom ta chybička…

Pak se z gólového pohledu dlouho nic nedělo. Bojovalo se na obou stranách a oba týmy byly aktivní a zalezlý nikdo tedy rozhodně nebyl. Hrál se myslím pěkný zápas s šancemi na obou stranách a v podstatě to byl vyrovnaný zápas s tím, že Oilers měli k vítězství ale přecejen blíže a nevím jak vy, ale tak nějak jsem celou dobu cítil, že tento zápas nemůžeme prohrát… Zbývaly tři minuty před koncem a začali jsme odpočítávat. Ale to bychom nebyli my, aby se to nepodělalo. Byla u toho samozřejmě dvojice Nurse – Desharnais, jak jinak, která si špatně rozebrala hráče. Dadonov posouval puk směrem k brance a od Nurseho se puk odrazil k volnému Seguinovi a ten zakončoval prakticky do prázdné branky. Vzpomínám kolikrát už se letos takto něco od Nurseho odrazilo? Samozřejmě je to i smůla, ale je to hodně často, co si budeme povídat… Desharnais byl z tohoto odrazu hodně překvapený, ale myslím že měl mít Seguina pokrytého. Desharnais ale kromě tohoto momentu v tomto zápase také hrál velmi dobře.

Každopádně za stavu 2:2 se prodlužovalo. Hned na začátku prodloužení jsme přežili čtyřminutovou přesilovku hostů za McDavidovu vysokou hůl – opět… A šlo se do druhého prodloužení. To jsme hodně dlouho nezažili. Hned na jeho začátku ale rozhodl hříšník McDavid, který se vykoupil tím nejlepším možným způsobem. To ale po vynikající černé práci Nugety, který byl velmi dotěrný a vybojoval puk prakticky z ničeho.

Connor McDavid pak popisoval útrpné 4 minuty na trestné lavici: „Dlouhé, opravdu dlouhé. Opravdu, opravdu hodně dlouhé. Nenáviděl jsem každou vteřinu toho trestu, ale kluci odvedli úžasnou práci. To oslabení bylo prostě úžasné. Nemůžu těm klukům dát dost uznání za to, co odvedli.“ McDavid pak řekl i to, co si myslím cítíme my všichni: „Kdybychom dnes nevyhráli, měl bych těžké spaní.“ Přesně! :o)

Vynikající byli oba brankáři. Stuart Skinner byl tentokrát jako zeď. Doufejme, že mu to vydrží.

Skvělý zápas odehrála třetí formace Foegele – McLeod – Ryan, kteří se sice bodově neprosadili, ale dostali se do několika pěkných šancí a celý zápas Dallasu zatápěli. Právě tato formace byla v posledních zápasech nejméně viditelná, takže toto je přesně to, co od nich potřebujeme.

V zápase měli Stars čtyři přesilovky a jednu čtyřminutovou a Oilers všechny ubránili, za to palec nahoru. Hlavní zbraň Oilers, tedy přesilovky v této sérii asi nebudou hybným jazýčkem. Stars totiž hrají velmi disciplinovaně a soupeřům obecně v sezóně moc přesilovek nenabízeli. V tomto zápase hráli v oslabení pouze jednou a to za příliš mnoho hráčů na ledě a to ještě z mého pohledu bylo přísné vyloučení, protože dva hráči mířili na střídačku a nijak se do hry nezapojili.

  • Oilers i Panthers vyhráli své první zápasy venku. Aby vyhráli na start ve finále konference oba hostující týmy, tak to se naposledy stalo v roce 1968.
  • Oilers vyhráli 22 z 25 sérií play off, když vyhráli první zápas.
  • Connor McDavid měl v zápase 1+1, čímž vyrovnal Leona Draisaitla v zápasech play off, kdy zaznamenal více než bod na zápas. V klubovém žebříčku tento seznam nyní vypadá takto:

Wayne Gretzky – 73 vícebodových zápasů v play off

Mark Messier – 57

Jari Kurri – 54

Glenn Anderson – 50

Leon Draisaitl a Connor McDavid – 31

  • Leon Draisaitl bodoval ve všech 13 zápasech play off. Tím se stal sedmým hráčem v historii, který to dokázal. Pět ze šesti dalších hráčů, kteří to dokázali, vyhráli na konci play off Stanley Cup…
  • Mattias Janmark nastoupí do 80 zápasu v play off.

Mattias Ekholm včera oslavil 34 let, gratulujeme!!!! Dárek v podobě výhry by nebyl marný…

Mimo hru je stále jen Adam Henrique. O něm trenér Knoblauch prohlásil, že je v pořádku na 98%. Jeho start pak prý zváží.

EDIT: Adam Henrique dnes ještě nenastoupí.

Na druhé straně bude také ještě mimo Jani Hakanpaa, ale již je možný start Roopeho Hintze, který již včera s Dallasem trénoval. Uvidíme, jestli se Hintz vrátí již dnes, ale také bych sázel na to, že ano. V play off totiž není na co čekat. Hintz byl v základní části s 30 góly nejlepším střelcem týmu a je členem top-six, takže s jeho návratem budou Stars ještě silnější, o tom není pochyb. S Hintzovým návratem ze sestavy nejspíše vypadne Radek Faksa.

EDIT: Hintz také ještě nenastoupí, ale Faksa také ne. Jeho místo zaujme Ty Dellandrea.

Dnešní zápas se hraje opět v American Airlines Center v Dallasu a začíná již ve 2:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Na třetí zápas se série přesune do Edmontonu a bude se hrát opět obden, tedy v pondělí.

Dnes a zítra bych to viděl takhle: CZE – SWE – win, EDM – DAL – win, CZE – CAN/SUI – win. Plus ještě McLaren zítra v Monte Carlu… Není čas ptát se, kdo je kdo… :o)

Jo a nezapomeňte, dnes je ručníkový den, takže pouze s ručníkem po ruce se zachráníte, když bude dneska náhodou konec světa. 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *