V posledním zápase to byly nervy, ale sérii jsme dokázali vyrovnat. Nikdo mi stále nevymluví, že jsme v sérii lepším týmem a kdybychom si to sami nekomplikovali, tak už v klidu vedeme. Takže stále si stojím za tím, co jsem psal již několikrát – letos se můžeme porazit akorát sami…

Začátek zápasu byl ale jak z hororu. Už v první minutě jsme prohrávali a v šesté už o dva góly. Pak ale přišla dokonalá otočka. Zajímavé je, že v předešlém zápase zase o dva góly vedli Oilers a Stars takto otočili. Hold, na té Csaplárově pasti něco bude…

Vidíte – „Já jsem vám to říkal…“

Oilers v tom zápase ale byli „jinde“. První gól – skvělá spolupráce McLeoda a Perryho, tedy dvou hráčů, kteří se vrátili do sestavy po vysedávání na tribuně. Třetí gól byl dokonce v oslabení, kdy skvěle přihrával Brown a zakončoval Janmark. Ale skvělá práce celého týmu. Tohle byl odmakaný zápas.

Trenérům se vydařily změny v sestavě. Corey Perry byl celý zápas vynikající! Byl výborný dopředu i dozadu, jeho zkušenosti byly sakra znát. Ryan McLeod dal gól a tím si připsal první bod v letošním play off. Odvděčil se. Connor Brown už poněkolikáté za sebou vynikající výkon! Jak sezóna postupuje dále a dále, Brown chytá čím dál lepší formu. Přesto bych chtěl upozornit na to, že on nikdy nebyl nějakým extra velkým sběračem bodů, ale na ledě udělá penzum dobré práce. V oslabení je například opravdu výborný. Ale pochvalu kromě něj zaslouží i ostatní borci, kteří hrají oslabení, v čele s Ryanem a Janmarkem.

Adam Henrique byl zase výborný na buly, kde měl 12 vyhraných buly s úspěšností 75%. Leon Draisaitl měl 10 vyhraných buly s úspěšností 59%.

V zápase byly ale i takové momenty, jako tento, který Oettinger chytil i se všemi svatými… Já nevím jak vy, ale v ten moment jsem málem dostal mrtvici…

Na zápase byl přítomen i náš dlouholetý kapitán Jason Smith. V Edmontonu mezi lety 1999 – 2007, z toho 5 let kapitánem v letech 2001 – 2007.

Asi jste zaregistrovali, že v prosinci budou v Praze na Letné Winter Classic Games. Zde budou k vidění zápasy české Extraligy, 1. české ligy, slovenské Extraligy, univerzitní zápas mezi Českem a Slovenskem a také exhibice – „České legendy“ proti „Výběru světa“. Co ale chci říct… Jednou z legend, která se na této exhibici objeví, bude také Jason Arnott. Edmontonská sedmička draftu 1993, 5 sezón jako Oiler v letech 1993 – 1998. Ve výběru budou i další bývalí hráči z NHL jako třeba Johnny Oduya nebo Brandon Morrison a shání se další. Toto je výzva, cože. Jak jde o Edmonton… Už kvůli Arnottovi o tom uvažuji. :o) Ale vidět naživo staré dobré hráče z NHL, to je něco, co se u nás moc nestává.

Novinka z „kanceláře“. Edmonton Oilers najali nového ředitele hráčského rozvoje. Stal se jím 42 letý Švéd Kalle Larsson. Ten nikdy jako hráč neprorazil. Od roku 2013 se pohyboval v USHL (United States Hockey League). Od roku 2015 až dosud byl ředitelem hráčského rpozvoje, generálním manažerem a prezidentem hokejových operací v klubu Dubuque Fighting Saints.

K dnešnímu zápasu. Warren Foegele bruslil na tréninku na místě Evandera Kanea. To ale zatím nic neznamená, protože Kane má úlevy kvůli kýle. Ale uvidíme…

Jedna změna by měla být přecejen určitě. Sam Carrick nahradí Dereka Ryana. Pouze na tribuně bude kromě Ryana ještě Gagner, Desharnais a Kemp.

Kulak hrál ve druhém páru s Nursem, Ceci s Brobergem. Další obránce, kterého Nurse zničí… 🤔

Nugent-Hopkins – McDavid – Hyman
McLeod – Draisaitl – Perry
Foegele/Kane – Henrique – Holloway
Janmark – Carrick – Brown

Ekholm – Bouchard
Nurse – Kulak
Broberg – Ceci

V brance bude samozřejmě Skinner.

V sestavě Stars možná nebude obránce Chris Tanev, který v minulém zápase utrpěl zranění v dolní části těla po zblokování střely od Evandera Kanea. O jeho startu se rozhodne později. Kdo nebude k dispozici určitě, to je další bek Jani Hakanpaa.

Dnešní zápas se hraje v American Airlines Center v Dallasu a začíná ve 2:30 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Příští zápas se hraje v neděli v Edmontonu.

Dnes musíme vyhrát stůj co stůj. Přece nechceme zase dotahovat…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *