Jo, dnes to byla jízda. Demolice 7:2 a fanoušci si zase jednou užili gólové nadílky. A věřte nebo ne, větším rozdílem ten večer skončil ještě jiný zápas, když Carolina nasypala Columbusu 8:1. I dnes Vám přinášíme Review, protože tohle byl den H!

Takže, Vancouver si do Britské Kolumbie odvezl pěkný výprask. Samozřejmě jde ale ještě stále o přípravu. Do startu ligy ale už zbývá jen pár dní a týmy v těchto dnech již finišují se svými testy sestav a herních situací a co největší zatížení už mají i jejich největší opory. Tedy většinou. V tomto byl dnes totiž rozdíl, protože zatímco Edmonton do zápasu vyjel ve velmi silné sestavě, Vancouver svá největší esa šetřil a tak k vidění nebyli hráči jako Miller, Petterson, Demko, Boeser, Hughes nebo Ekman-Larsson. A rozdíl v kvalitě rozhodně byl, co si budeme povídat.

Důležité ještě je, aby se před startem nacvičilo to, co je potřeba. Něco tedy dopadlo nad očekávání dobře, něco hůře.

Nová jednička už se skamarádila s Hunterem
  • Pozitivní je to, že brankář Jack Campbell, který odchytal celý zápas působil jistě. Ani jeden ze dvou inkasovaných gólů za ním nejde a ve třetí třetině si také připsal jeden super zákrok, asi aby nezůstal pozadu za kolegou Skinnerem, který se blýskl v minulém zápase.
  • Warren Foegele se zatím zuby nehty drží a i když jeho výměna visí ve vzduchu už pěkně dlouho, Foegele si z toho asi nic nedělá. Dnes totiž vsřelil dva góly.
  • Ten druhý byl po velmi pěkné přihrávce Jakea Virtanena. Ten byl jakožto zkoušený hráč doposud ve všech zápasech neviditelný a toto byla první akce, kdy o sobě dal nějak výrazněji znát. Ale hned to byl opravdu pěkný moment a každý hráč by to takto nezahrál, to si také musíme říci. Přesto sdílím názor jako většina fanoušků na sociálních sítích a Virtanena bych nepodepisoval, protože nejen tato příprava ukazuje, že v AHL máme několik velmi kvalitních hráčů, kteří by si zasloužili šanci i v prvním týmu a je zbytečné podepisovat někoho, jehož kvalita tyto hráče nepřevyšuje. Naopak obránce Jasona Demerse bych podepsal.
Pěkná akce Virtanena s Foegelem
  • Pěkný gól vstřelil i Tyson Barrie, který si pěkně najel ze zadních pozic a využil Hymanovu pobídku. Barrie v zápase zaznamenal 1+1, stejně jako Hyman. Devin Shore si připsal 3 asistence a pokračuje v kvalitních výkonech z přípravy a říká si o místo ve čtvrtém útoku, stejně jako Tyler Benson.
  • Tady ale pozor. Benson, který hraje celou přípravu ve výborné formě byl v průběhu zápasu zraněn a zpět se již nevrátil. O jeho zdravotním stavu stále není nic známo.
  • Jako další negativní věc bych viděl přesilovky, které zatím nevypadají moc dobře a to se týká celé přípravy. Ale od toho příprava je, aby se to nacvičilo (ten los je potřeba nacvičit Milane…).

Největší událostí večera pak byl hattrick Dylana Hollowaye a fanoušci z toho byli pochopitelně hodně v laufu. K Hollowayovi se totiž upínají naše zraky velmi bedlivě, protože si ho v juniorce pipláme již nějaký čas a o jeho kvalitách víme. Nyní evidentně nastal čas H.

Holloway dostal příležitost vé druhé formaci vedle Draisaitla a Hymana a odvděčil se trenérům nejlépe jak mohl a zahnal pryč nějaké pochyby o tom, kde by měl od začátku sezóny startovat. No, myslím že Bakersfield to už nebude beze vší pochybnosti. Pokud vám první gól připadal jako šťastný, tak budiž. Holloway zde tečoval Nurseho střelu a změnil její směr a tímto gólem otevřel skóre zápasu. Ale i správná teč je uměním hráče, na to nezapomínejme.

Druhý jeho gól byl už regulérní demonstrace jeho chytrosti a hráčského umu. Gól padl jen chvilku po Hymanově gólu, když Holloway ujel po levé straně, položil si svého kolegu z Vancouveru Briseboise a souboj dvou pětapadesátek na dresu vyzněl mnohem lépe pro toho edmontonského, protože po Briseboisovi si Holloway vychutnal i gólmana Deliu. Je zajímavé, nebo alespoň mě to tak připadá, že jakmile je v NHL nějaký debakl, o kterém se mluví, je u toho často tenhle chudák Delia. No nic.

Druhý Hollowayův gól byl lahůdkou

Gól na 5:2 byl opět Hollowayova sólo akce, když objel branku a byz skrupulí vystřelil do chomáče bránících hráčů. Hattrick byl na světě. Holloway v přípravě nastoupil do čtyř zápasů. V jediném nebodoval, ale to nikdo z týmu, protože onen zápas byl prohra v Calgary 4:0. V dalších třech zápasech bodoval se skóre 4+2.

Myslím, že trenéři velmi šťastně Hollowaye zkusili ve druhé formaci a myslím si, že není důvod se bát toho, jestli je Holloway schopen hrát v top six. A pokud ne, pořád můžete na levé křídlo Draisaitlovy formace přesunout Nugenta-Hopkinse nebo McLeoda, kteří se moho s Hollowayem kdykoliv prohodit. Ale jak říkám, nebál bych se toho a myslím si, že Jay Woodcroft se toho bát ani nebude.

Edmonton – Vancouver 7:2

11., 33. a 58. Holloway, 59. a 59. Foegele, 32. Hyman, 39. Barrie – 25. Hoglander, 34. Garland.

Když se nyní podíváme na naši sestavu, tak první tři formace vypadají velmi, ale opravdu velmi silně a to i bez Jesseho Puljujarviho, který teoreticky stále může být tím, který vyfasuje Černého Petra a bude se pakovat pryč. Nezapomínejme totiž, že situace s platovým stropem ještě stále není vyřešena! Ale chci říct, že pokud vezmeme v potaz, že Puljujarvi by už z principu měl hrát v top six, pak tam pro něj zkrátka nyní nemusí ani zbýt místo. Všichni za mnou…

Třetí gól. Hattrick dokonán

1. formace: Kane – McDavid – Yamamoto. Velmi dobře poskládaná formace, kdy se na pravé křídlo počítalo spíše s Hymanem, ale již minulé sezóny několikrát ukázaly, že když hrál Yamamoto s McDavidem, velmi si rozuměli, a trenéři toho chtějí evidentně využít. Yamamoto bude v této formaci bránícím pravým křídlem a všichni moc dobře víme, že je to i skvělý bojovník a v neposlední řadě střelec. Tohle bude hodně silná lajna.

2. formace: Holloway – Draisaitl – Hyman. Tady je to jak házení hrachu proti zdi, protože o Hymanovi můžu napsat téměř totéž, co o Yamamotovi. Draisaitl nebo McDavid, tady je také zbytečné cokoliv řešit. Každý je jiný a každý týmu přináší něco jiného. Draisaitlovo místo je ale každopádně na centru své formace. Dylan Holloway vedle Draisaitla může být neřízenou střelou. Myslím si, že Draisaitl vedle sebe potřebuje technické typy, protože on sám je tak trochu bourač a Hyman splňuje jak to, tak i to. Holloway vedle něj může být skvělým tahem. Ale myslím si to samé i v případě McLeoda, kdyby se trenéři odhodlali k tomuto kroku.

3. formace: McLeod – Nugent-Hopkins – Foegele (Puljujarvi). Myslím si ale, že k tomu nedojde, alespoň prozatím. I tady to totiž vypadá velice dobře. Myslím si, že trenéři využili slibné spolupráce Nugety s McLeodem z minulé sezóny, kdy spolu tito dva naskakovali na oslabení a šlo jim to náramně. Oba dva hráči navíc můžou hrát na druhém postu než ten druhý a to je také výhoda. Pravdou je, že Nugeta byl v posledních letech spíše využíván na křídle z důvodu jeho neocenitelného servisu 97 + 29, ale jeho místo je spíše na centru. Na pravé straně této formace zatím nejčastěji hraje Warren Foegele, který ještě může tým opustit, ale je možné, že Foegele ještě dostane šanci. Když si vezmeme v potaz, že Foegele v Edmontonu odehrál pouhý jeden ročník, pak bych tento krok chápal.

Na druhou stranu to může být i z více sobeckého důvodu a sice, že Ken Holland nechce dát najevo svoji slabost, když loni Foegeleho přivedl poměrně draze za Ethana Beara, a chce mu dát ještě šanci a vlastně dokázat, že se tehdy nemýlil. Ale pokud bude vyměněn právě Foegele a Bison King zůstane, pak si nemyslím, že pro něj zbude místo v top six a v takovém případě by stejně hrál nejspíše ve třetí formaci. Ale ruku na srdce, je to špatná formace? Myslím, že to je naprostý top a na poměry ligy bychom měli tři velmi, ale opravdu velmi silné lajny.

Bouchard, McLeod, Foegele a Nugent-Hopkins před zápasem s Vancouverem

Warren Foegele byl o víkendu s Darnellem Nursem na zápase týmu Toronto Raptors. Toronto hrající kanadskooamerickou NBA trénuje jistý Nick Nurse, ale prý nijak spřízněný s Darnellem. Zajímavostí je, že u místního moderátora přítomnost Nurseho vyvolala poprask, ale vedle sedící Warren Foegele zůstal nepovšimnut. Jo, život je pes… 😀

No a dále je to hádanka… Jak jsem již několikrát zmiňoval, svými výkony by si setrvání v prvním týmu zasloužil Tyler Benson. Hrát nejspíše bude i nová posila Mattias Janmark, protože jinak by jeho příchod postrádal smysl. A pak je tu ještě trojice Brad Malone, Derek Ryan, Devin Shore. Jeden ze dvou posledně jmenovaných bude dle mého soudu ještě vyměněn.

V obraně by byla situace jasná, pokud bychom nevěděli, že se prý stále ještě pokoušíme o získání Jakoba Chychruna. To bude asi ta situace, která vším zahýbe. Pokud se tento trejd povede, pak by se jistě sáhlo ještě do obrany a myslím, že by to odnesl Barrie, možná i Broberg. Nebyli by ale sami, protože jak jsem již zmiňoval v předminulém článku týkající se právě Chychruna, ten má takřka stejnou výši platu jako Barrie. Do útočných řad se tedy sáhne každopádně!

Barrie s Hollowayem si včerejší večer užili

Poslední zúžení kádru se pak nejspíš bude týkat brankáře Calvina Pickarda, obránců Vincenta Desharnaise a Dmitrije Samorukova a útočníka Jamese Hamblina, možná i Malonea. Troufám si tvrdit, že Markus Niemelainen v prvním týmu zůstane. A pokud přecejenom ne, tak bude při nějakých problémech zadních řad velmi rychle povolán jako první. Také si myslím, že James Hamblin si letos připíše svůj debut v NHL, protože ani on nebude od prvního týmu asi moc vzdálen.

To je asi vše. Další přípravný zápas je na programu ve středu, tentokrát na ledě Vancouveru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *