Tak předně. Do klubu se po letech vrací Steve Staios, bývalý vynikající obránce, který v Edmontonu působil v letech 2001 – 2010. Myslím, že úplně v klidu mohu Staiose zařadit mezi nejvýznamější hráče klubu, protože za dlouhá léta působení v klubu zde odvedl opravdu velmi dobré služby a byl jedním z největších srdcařů té doby. V roce 2006 byl také u slavného tažení Oilers až do finále Stanley Cupu. Jistě si ho pamatujete také jako několikanásobného účastníka Mistrovství světa v dresu Kanady.

Steve Staios (s Charliem Huddym) se pravidelně zúčastňuje i setkání bývalých legend Edmontonu

Po skončení hráčské kariéry Staios působil coby konzultant a asistent trenéra v Torontu a od roku 2015 dosud coby prezident a generální manažer klubu Hamilton Bulldogs v OHL, tedy ve městě, odkud pochází. S Hamiltonem Staios loni dokázal dosáhnout na Memorial Cup. Staios dále působil u národního mužstva Kanady coby generální manažer dvacítek a jako ředitel rozvoje hráčů.

Staios byl v Edmontonu nově angažován coby asistent generálního manažera a zvláštní poradce v oblasti rozvoje hráčů. Myslím, že Steve Staios bude v tomto směru velkou posilou.

Edmonton ukončil zkoušku Jakea Virtanena a tento Kanaďan se tak musí po živobytí poohlédnout někde jinde. Virtanen v kempu moc nezaujal a svými výkony nepřevyšoval ostatní hráče, včetně těch z AHL.

Jake Virtanen v Edmontonu končí

Obránce Jason Demers, který je v Edmontonu také na zkoušku zatím v týmu zůstává a četl jsem nějaké zvěsti, že by údajně mohl obdržet nabídku na dvoucestný kontrakt. To je určitě nejlepší cesta, kterou v jeho případě jít, takže uvidíme, jestli to je pravda a také, jestli na takovou možnost Demers přistoupí, ale myslím, že nejspíš ano, protože pochybuji, že by ještě nalezl v NHL jiné působiště a AHL by ho stejně nejspíš nakonec neminula. Takto má alespoň šanci.

Kádr se dále zredukoval o další čtyři hráče a sice ve čtvrtek o třetího brankáře Calvina Pickarda a obránce Slatera Koekkoeka a v pátek o Dmitrije Samorukova a Mattiase Janmarka, kteří putují do Bakersfieldu. Všichni musí projít přes waiver. Příchod Pickarda byl v létě dobrým Hollandovým tahem, Pickard během kempu odváděl opravdu velmi kvalitní výkony a my se nyní musíme modlit, aby si ho nějaký zoufalý tým nestáhl z waiveru.

Jason Demers hrál v přípravě slušně, měl by zůstat

Slater Koekkoek, to je úplně jiná kapitola. Ten je nyní na jakési „zdravotní dovolené“ kvůli psychickým problémům. Jeho návrat je v nedohlednu a možná, že k němu ani nedojde, alespoň v dresu Oilers ne. Rozhodující ale pro nás je, že platový strop se nyní o Koekkoekův plat opět o něco uvolní, konkrétně o 925 000 mil.dolarů. Janmark je novou letní posilou, ale evidentně moc nepřesvědčil. U Samorukova se to dalo čekat, protože v obraně je silná konkurence. U něj si ale bohužel myslím, že waiverem neprojde a někdo nám ho vezme… Uvidíme no.

Dnes nás čeká poslední přípravný zápas, kdy na domácím ledě přivítáme Seattle Kraken. Trenér Woodcroft dnešní zápas označuje za důležitý vzhledem k tomu, že jde o poslední příležitost předvést se pro hráče, kteří ještě mohou opustit tým, ať už z důvodu trejdu, který je vzhledem k platovému stropu nevyhnutelný, tak k poslední redukci kádru před začátkem sezóny.

Kraken dnes budou posledním soupeřem Edmontonu v přípravě

Nyní sám Woodcroft: „V našem trenérském týmu říkáme, že pokud dostanete nějaký čas, tak ho využijte. Poslední přípravný zápas tak využijeme jako další z příležitostí k nějakému hodnocení našich hráčů.“

Tým nyní čítá 2 brankáře, 10 obránců a 18 útočníků, takže redukce bude ještě zajímavá.

Na včerejším tréninku hrály první tři formace v tomto složení. Sestava potvrzená ale ještě není.

Kane – McDavid – Ryan

Holloway – Hamblin – Hyman

McLeod – Nugent-Hopkins – Puljujarvi

Dnešní zápas v Rogers Place v Edmontonu začíná ve 3:00 SEČ.

P.S.: Stále máme nefunkční hlavní stránky na Facebooku a evidentně tím velmi trpí naše sledovanost, protože jen málo lidí si dokáže najít cestu přímo na tyto stránky, aniž by dostali odkaz v příspěvku na FB.

Takže prosíme Vás znovu, přejděte na Facebooku na naše rezervní stránky – https://www.facebook.com/czechoilers

Další bližší info o tom, co se děje v minulém článku ZDE: http://www.edmontonoilers.cz/archiv/15694

Děkujeme!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *