Ve věku 81 let zemřel bývalý brankář Edmontonu Dave Dryden.

Dryden chytal za Oilers mezi lety 1975 – 1980 odchytal pět sezón, z toho čtyři ještě ve WHA a poslední sezóna v jeho kariéře byla zároveň první pro Edmonton po jeho přijetí do NHL.

Dave Dryden

Dave Dryden předtím chytal sedm sezón v NHL za Chicago a Buffalo. Celou svoji kariéru byl ve stínu svého slavnějšího mladšího bratra Kena Drydena, který se během svého působení v Montrealu stal brankářskou legendou a dodnes má v NHL status jednoho z nejlepších gólmanů ligy a průkopníků brankářského stylu. Dave Dryden ale zanechal nesmazatelné stopy v Edmontonu během jeho raných let existence klubu a svého bratra ve stejném povolání nijak nezahanbil.

Čest jeho památce!

Calvin Pickard zůstává náš!

A pak ještě jednu zprávu ze současnosti. Calvin Pickard a Slater Koekkoek prošli bez povšimnutí waiverem. Naštěstí se tak neopakuje situace z předloňské sezóny, kdy jsme podepsali jako trojku Antona Forsberga, ten ale musel projít waiverem a doslova nám ho nesmyslně ukradla Carolina, která si ho stáhla, aby ho za další tři dny také opět umístila na waiver. Tohle a Stanley Cup z 2006 jim nezapomenu… 😉

Pickard se tedy bude hlásit v Bakersfieldu po bok Oliviera Rodriguea. Ryan Fanti bude nejspíš nejvíc času trávit na druhé farmě ve Fort Wayne Komets.

Koekkoek jak bylo již avizováno zůstává ze zdravotních důvodů mimo hru.

Dnes bylo na waiver umístěno duo Samorukov – Janmark takže budeme napjatě čekat, jestli o ně nepřijdeme. Copak Janmark, ale Samorukov bude asi horké zboží a myslím si, že se s ním rozloučíme, což bude hodně velká škoda. No předjímám sice, ale myslím, že to tak dopadne.

(Připomínka – naše původní stránky na Facebooku byly zablokovány, přejděte prosím na naše rezervní stránky – https://www.facebook.com/czechoilers )

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *