Tak s tím útokem na první místo to možná nebude takové science fiction. Zápas s Vegas ukázal, že na tom jsme dobře a výhra 7:4 a suverénní výkon i na ledě to demonstroval.

Vegas měli v zápase téměř o polovinu méně střel. Veterán Jonathan Quick v jejich brance dělal co mohl, ale na produktivitu Oilers byl krátký.

Ryan Nugent-Hopkins v zápase zaznamenal 1+4 a ještě než byl zápas dohrán tak jsem psal Jindrovi, že za stovkou se žene se sedmimílovými botami. Nugeta má nyní na kontě 96 bodů a 6. místo v bodování. Na třetího Kučerova ztrácí 8 bodů. To by bylo pěkné, kdyby na konci na čele tabulky bylo seřazeno trio McDavid, Draisaitl, Nugent-Hopkins, co říkáte? Ale i když to tak nebude, je to jedno. Nugeta každopádně prožívá sezónu snů a musíme mu to přát, komu taky jinému? Kluk, který dobrovolně podepsal dlouhodobý kontrakt na pouhých 5,125 mil.dolarů ročně v Edmontonu jenom proto, aby hrál tam, kde to miluje, i když by v jiných klubech dostal zaplaceno mnohem víc a navíc by měl více pozornosti.

Zde je stále ve stínu hvězdného dua 97+29, ale nevypadá, že by mu to vadilo. Naopak se zdá, že právě dlouhodobý kontrakt z něj sundal zátěž a Nugeta hraje v klidu a s lehkostí. Lehkost, to je styl, který u něj vidím, když ho pozoruji. On hraje naprosto v pohodě a s grácií, je to prostě exceletní hráč a vše, co nyní prožívá si zaslouží.

V zápase s Vegas vstřelil svůj 300 gól Evander Kane.

To je partička co…

Hranici 300 gólů již v minulém zápase pokořil Draisaitl. McDavid dosáhl šedesátky vstřelených gólů již před týdnem a jakoby si řekl – to by stačilo, teď budu zase nahrávat. McDavid totiž neskóroval již tři zápasy po sobě. A právě on je posledním z klubu třístovkářů, který s 299 góly ještě čeká na zdolání této mety a připojí se ke svým kumpánům.

Hranice 300 gólů je vůbec poslední dobou hodně v kurzu. Na její překoročení totiž nečekalo jen trio výše zmíněných hráčů, ale nyní už na ní čeká celý tým. Edmonton je totiž nyní na 298 vstřelených gólech v sezóně. Považte, že druhý tým v ligové produktivitě je Boston, který má 276 gólů, čili o 22 méně. Třetí Buffalo pak „jen“ 261 gólů, což už je o parník! Překročí tedy Edmonton jako první tým NHL letos třístovku? Nejspíš ano… A přidá se i McDavid? Možná… :o)

McDavid, Draisaitl a Nugent-Hopkins mají sérii minimilně bodu v posledních 9 zápasech.

Natáhne tohle trio dnes své bodové série?

Oilers nyní mají 7 výher z 8 zápasů, přičemž ale bodovali ve všech 8 a poslední prohra v základní hrací době je až z 12. března ze zápasu s Torontem (4:7). Domácí tvrz Rogers Place je opravdu těžko dobyvatelná, protože z posledních 15 zápasů hraných v Edmontonu bylo 14 zápasů s alespoň jedním bodem. V posledních 8 zápasech se efektivita přesilovek vyšplhala na neuvěřitelných 42,3%. Celkově pak Oilers mají 32,7% a jsou stále suverénně první a v letošní sezóně je už s 99% jistotou nikdo nepřekoná. Pozor ale, druhý je náš dnešní soupeř z Los Angeles a vzhledem k horšímu bránění přesilovek soupeře se musíme mít dnes na pozoru!

Oilers nyní mají na kontě 95 bodů, první Vegas na dohled s 98 body, Minnesota 97, LA 96. Za naámi pak Colorado s Dallasem s 94 body, je to neuvěřitelně našlapané. Deváté Calgary se výkony z poslední doby vrátilo do hry o play off. Napomáhá jim k tomu také Winnipeg svými nevyrovnanými výkony. Flames nyní na 8. místo ztrácejí pouhé 2 body.

Zraněni jsou stále Murray a McLeod. Jeho návrat je ale již blízko. McDavid a Draisaitl si na dnešním tréninku vyměnili křídla, takže to vypadá, že McDavid nastoupí s Nugetou a Hymanem, Draisaitl s Kanem a Yamamotem. Jinak by se nemělo nic dalšího měnit.

Dnes se proti Kings bude hrát důležitý zápas, takže očekávejme start Stuarta Skinnera.

Dobrá zpráva z farmy – Dylan Holloway po zranění nastoupil již do 3 zápasů a v posledních 2 skóroval. Podívá se ještě letos do NHL?

Holloway je zpět!!!

Kings mají na marodce Gabriela Vilardiho.

V brance by dnes měl být nejspíš Pheonix Copley. Ten se se svým kolegou Korpisalem střídá s železnou pravidelností přesně po zápase. V posledním zápase ve kterém nastoupil ale Copley inkasoval 6 gólů, takže je možné, že McLellan vsadí podruhé za sebou na Korpisala.

Na lavičkách se proti sobě opět postaví staří přátelé a letití souputníci Jay Woodcroft a Todd McLellan.

Oilers a Kings se letos střetli dvakrát a pokaždé vyhráli Kings. V posledním zápase se v pěstním souboji střetli Klim Kostin s Brendanem Lemieuxem a dali si pěkně po čuni.

Lemieux byl během trade deadline vyměněn do Philadelphie, takže repete dnes nebude, ale možná se najde nějaký jiný odvážlivec? Zápasy mezi Oilers a Kings poslední dobou bývají vyhecované a možné to je. Od loňského souboje v play off mají tyto souboje šťávu!

LA hráli převčírem v Calgary a prohráli 1:2. Od 3. března, čili posledních 12 zápasů Kings pouze jednou inkasovali 6 branek od St.Louis a 3 od Vancouveru, ve zbylých 10 zápasech inkasovali vždy nejvýše 2 branky, což je úctyhodná bilance a proti často inkasujícím Oilers může jít o velmi nepříjemného soupeře. Střetne se tedy vynikající defenziva, proti nejlepšímu útoku v lize.

Zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *