Přesouváme se tedy zpět do Edmontonu za stavu 2:2. Ještě že tak. Nevypadalo to totiž dobře a schylovalo se k tomu, že Kings do Edmontonu přijedou se třemi mečboly a to by nebylo dobré.

Poslední zápas byl ale rozehrán opravdu tragicky a Oilers měli na kahánku. Po první třetině bylo skóre již 0:3 ve prospěch domácích Kings. Po přestávce ale Oilers povstali jako Fénixové z popela a ještě během druhé části stačili zápas vyrovnat, to už s Jackem Campbellem v brance, protože Stuey už zůstal v šatně. Ve třetí třetině šli Kings opět do vedení a vyrovnání přišlo téměř 3 minuty před koncem, když už se pomalu uvažovalo o odvolání gólmana. Oilers dal naději Evander Kane parádní střelou a jako je Adrian Kempe letošním katem Oilers, tak Kane jím byl na druhé straně loni a tantokrát se opět zaskvěl a přišel se svým příspěvkem v pravý čas, protože kdyby tento gól nepadl, nejspíš by Kings již vedli 3:1 v sérii. V prodloužení pak rozhodl Zach Hyman vlastně takovou akcí/neakcí, když se rozjel po levé straně kolem mantinelu, dostal skvělou přihrávku od Boucharda a dále nic nevymýšlel a vystřelil a Korpisala dokonale nachytal.

Tohle byl hodně důležitý gól…

Musím ocenit to, že Oilers prohrávali 3:0 a nic nevzdali a zápas otočili. V letošní sezóně se něco podobného stalo již několikrát a musíme si říci, že tenhle tým má prostě koule! Nikdy nic nevzdává a to je prostě skvělá práce trenérů a velká vůle ve své schopnosti. Za to všem tleskám!!!

  • Zach Hyman se rozhodujícím gólem na 5:4 stal 20. hráčem v historii franšízy, který v play off skóroval v prodloužení.
  • Vynikající byl opět Leon Draisaitl, který vstřelil dva góly a ještě přidal asistenci. To se mu stalo již pošesté, kdy v play off zaznamenal 3 body. Více má v organizaci jen Wayne Gretzky, který to dokázal desetkrát. Draisaitl je nyní s 9 body v bodování play off druhý za Mitchem Marnerem, který má o bod více.
  • A teď jednu neuvěřitelnou, dá se říci až šílenou věc – Oilers v celé sérii s Kings vstřelili 14 gólů a Leon Draisaitl byl pokaždé na ledě!!! No není to šílené???
Draisaitl je zatím neuvěřitelný!
  • Evan Bouchard vstřelil první gól po tvrdé a hlavně přesné střele téměř od modré a jak jsem psal, přidal i skvělou asistenci na Hymanův rozhodující gól a jeho ofenzivní přínos je velmi dobrý, pokud ještě zapracuje na slabší defenzivě, bude to paráda. Bouchard a winnipegský obránce Neal Pionk jsou na špici bodování play off mezi obránci se 7 body. Bouchard bodoval ve všech čtyřech zápasech série, což v historii organizace naposledy dokázal Charlie Huddy v roce 1988.
  • Connor McDavid strávil na ledě přes 30 minut, Leon Draisaitl přes 28 minut. Klim Kostin oproti tomu pouze 3:38.
  • Velmi dobrý zápas odehrál Brett Kulak, který sice nebodoval, ale od toho tam není (No i když, vyhlášení Norris Trophy řekne zase něco jiného…). Každopádně, Kulak velmi dobře bránil i podporoval ofenzivu, dobře přihrával, zkrátka se mu dařilo. Se 4 bloky byl nejvíce blokujícím Olejářem. Kulak jako člen třetího obranného páru odehrál přes 19 minut, což je slušná porce. Broberg a Desharnais oproti tomu nestrávili na ledě ani 10 minut.
  • Vinny Desharnais měl tentokrát smolný zápas, když přes něj šly dva góly, asi i proto byl jeho ice-time tristní a vypovídají o tom i osobní statistiky, kdy se do zápasu připsal pouze dvěma minusovými body a pak už ničím.
Vinny měl den blbec, ale jednou za čas se to ještě snese…

Ne ale pořád… Samostatnou kapitolou je totiž Darnell Nurse, který opět neuhlídal hráče při prvním gólu a i dále byl prostě špatný, ale to už je kolorit. Já jsem ho už nechtěl moc rozebírat, protože už mě to nebaví a od jednoho z vás neustále schytávám, že je to vlastně borec a co pořád mám… Ale vaše komentáře v diskuzích mě donutily k tomu se mu chvilku zase věnovat. 99% z vás totiž jasně vidí to samé, totiž že Nurse absolutně nestíhá. Po ledě se pohybuje jako hadrový panák s prknem za zády, kdy neudělá ani jediný pohyb navíc. Jeho snaha o blokování střel je skoro až směšná. Jeho střela… Viděli jste ho někdy vystřelit jinak než tím jeho slabým tahákem? Vždyť on ani nedokáže pořádně vystřelit. 9 mega a obránce bez střely, který nehraje ani na přesilovce?

Za 9,25 mil.dolarů jediné, co dělá dobře je mezihra. Čili dokáže slušně založit útok a je celkem dobrý do kombinace. To je ale naprosto všechno. Jeho defenzivní hra je tristní, odhad a ohlídání si svého hráče naprosto nulové. Tak já nevím, ať jde hrát do útoku a je klid…

Pamatujete na našeho bývalého obránce, nyní komentátora hokejového dění Ryana Whitneyho? Hrával za nás mezi lety 2009-13. Jeho tweet, podle nějž už to začíná být z Nurseho strany nehorázné, mluví za vše:

No nic, od Nurseho pojďme raději dále, ať nás nezasáhne neštěstí nenadále…

Stuart Skinner v zápase inkasoval tři branky a musíme si říci, že ani za jednu nemohl, ale jeho stažení chápu, protože tým potřeboval nějaký impuls a někdy i změna brankáře dokáže divy a i tentokrát to klaplo. To potvrzuje i trenér Woodcroft: „Cítil jsem, že náš tým potřebuje trochu změnit tempo a dát trochu jiný vzhled.“

„Soup“ chytal výborně a tým podržel. Například jeho zákrok proti Arvidssonovi ke konci třetí třetiny byl opravdu spektakulární:

Trenér Woodcroft prý zatím nechce prozradit, kdo dnes večer nastoupí. Dnes to tedy bude ještě zajímavé a netroufám si říci, který s chlapců dnes dostane v brance důvěru, protože jasná jednička je Stuey a jak říkám, ten za góly nemohl. Soup ale dovedl tým k důležité výhře, takže i on může teoreticky důvěru dostat. Trenéři i oba brankáři to již jistě vědí, ale já si tentokrát tento oříšek netroufám rozlousknout, protože je hodně tvrdý… Co je ale jisté, ať trenéři rozhodnou tak nebo onak, výrazně to ovlivní další vývoj série, protože Skinner s Campbellem jsou naprosto odlišní brankáři s odlišným stylem.

EDIT: Do 5. zápasu v brance nastoupí Stuart Skinner!

Stu bude zase dobrý…

Ještě ale zpět ke Campbellovi. Chválí ho jeho spoluhráči, nejdřív kapitán McDavid: „Jen to ukazuje, jak je psychicky tvrdý. Nebylo to pro něj snadné a celou dobu zůstal připravený. Byl to pro něj velký okamžik a to, že vstoupil do zápasu a hrál tak dobře jakože hrál, tak to o něm hodně ukazuje.“

Campbell sám reaguje na to, nad čím myslel, když se dozvěděl, že jde za stavu 0:3 na led: „Myslím, že to je ten okamžik, kdy zabírá příprava. Víte, různé praktiky a zvyky, na kterých člověk pracuje. Bylo hezké dostat příležitost a já jsem se rozhodně cítil připraven.“

Campbella chválí i Mattias Ekholm: „S vědomím toho ‚ok musím zapracovat na své hře‘ do toho šel. Když budu sedět a našpulím se, pak půjdou dolů i ostatní. On to ale nikdy neudělal, ani na vteřinu. Proto jsem byl večer tak šťastný, že že vyšel ven a ukázal, že to umí. A pořád to umí, ne? Byl to pro něho těžký rok a to se stává v kariéře každého. On není špatný brankář, jenom proto, že má špatný rok. Už ví, jak v této lize na to. Už to dělá dlouho. Takže jsem rád za to, jakým je člověkem.“

Soup v akci, opět s oblíbencem Arvidssonem

To ostatně dokazuje i sám Campbell, který je smířen i s pozicí náhradníka a i tuto úlohu bere velmi vážně: „Naším cílem je vyhrát Stanley Cup a hodně veřím v sebe a v to, co na ledě dokážu. A když tam nejsem, tak vím, že i tímto způsobem mohu týmu poskytnout jiskru a snažím se pomoci, jak jen můžu.“

A i když jsem jeho kritik, za takováta slova mu musím vzdát poklonu, protože ne každý toto umí a když se na něj podíváte, jak vždy podporuje tým i z lavičky, tak je vidět, že nelže. Díky Jacku, doufám, že za vše budeš odměněn!!!!

Jak jsme již před pár dny informovali, náš farmářský celek Bakersfield Condors již vypadl z play off hladce 2:0 s farmou Vancouveru Abbotsfordem Canucks. Zápasy byly 3:0 a 4:2. V obou zápasech byl jedničkou týmu Calvin Pickard a mladý Olivier Rodrigue si tedy k play off AHL nečuchl, ale přičihne tomu v NHL, protože byl povolán do prvního týmu společně s Dylanem Hollowayem. Oba budou nasávat zkušenosti a je to určitě dobrý krok. Rodrigue se do branky a pokud nebude nějaké zranění ani na lavičku nepodívá, to je jasné, ale bude s týmem trénovat a vůbec bude s týmem a to je zkušenost k nezaplacení.

Rodrigue bude nyní sbírat cenné zkušenosti

Holloway by ale nastoupit mohl. V play off se totiž de facto maže platový strop a Holloway tak má šanci a třeba bude nějaký důvod, jak okysličit tým a Woody k němu třeba ještě sáhne, i když pochybuji, že tomu tak bude dnes. Holloway do zápasu naposledy naskočil 16. února a pak se kvůli úsporám místa pod platovým stropěm musel pakovat do Bakersfieldu, kde se ale hned zranil a dlouho marodil, než se na posledních několik zápasů vrátil v dresu Condors. Zajímavé je, že poslední zápas v NHL odehrál Holloway proti Detroitu a v zápase zaznamenal 6 hitů, nejvíce ve své kariéře. Možná už o Hollandově tahu věděl, a chtěl si vybít zlost na někom jiném. :o)

A nejnovější zpráva – do prvního týmu byl nakonec povolán i druhý brankář z Bakersfieldu Cal Pickard!

Ostatní série jsou také velmi zajímavé. Boston, Toronto, Carolina a Vegas již svým sokům odskočili a mají mečboly. Boston asi s Floridou už nebude mít moc problémů, Panthers vypadají nedisciplinovaně a je vidět, že nejsou úplně dobře připraveni. Zajímavé je, že jejich trenér Maurice v brance vsadil na náhradníka Alexe Lyona, který v sezóně odchytal pouze 15 zápasů a byl brankářskou trojkou. Veterán Bobrovskij ostrouhal, ale nyní si myslím, že půjde do hry. V sérii Toronta s Tampou se musí fanoušci bavit, protože padá kvanta gólů, poslední dva zápasy vyhráli Lefas až po prodloužení, včera dokonce prohrávali v Tampě již 4.1 a zápas otočili. Zápas doprovázejí emoce a pikantní byl třeba pěstní souboj dvou hvězdných mazáků Matthewse a Stamkose (od 1:10 min):

Carolina má na Islanders také mečbol, ale tuto sérii celkem sleduji a Isles hrají velmi dobře a skóre je k nim spíše nemilosrdné. Canes ale hrají zkušeně a vyzrále a letos asi mají velkou šanci na slušný výsledek. Trenér Brind´Amour také udělal zajímavý tah, když v brance se nespoléhá na obvyklou jedničku Frederika Andersena, nýbrž na Fina Anttiho Raantu, který je ale opravdu výborný. Jesse Puljujarvi zasáhl v play off pouze do dvou zápasů, v dalších dvou byl pouze zdravým náhradníkem. Puljujarvi po přestupu za Canes nastoupil v 17 zápasech a zaznamenal v nich pouze 2 asistence.

Také Winnipeg se rve zuby nehty a Vegas je důstojným soupeřem a Jets mají spíše smůlu. Jets navíc včera přišli vinou zranění o Marka Scheifeleho. I v této sérii je zajímavé, že trenér Vegas Cassidy vsadil v brance na Laurenta Brossoita, který v sezóně odchytal pouze 11 zápasů a veterán Jonathan Quick, se kterým se pro play off nejspíš počítalo a kvůli čemuž byl nejspíš z LA přiveden, pouze sedí na lavičce. Vegas to ale nejspíš vyjde.

Čtyři další série jsou vyrovnané. Seattle vypadá velmi dobře a obhájce Stanley Cupu Colorado s nimi má problémy. V případě Dallasu s Minnesotou jsem takovýto vyrovnaný boj čekal, tam to asi půjde až do sedmého zápasu. Rangers vyhráli oba zápasy v New Jersey stejným rozdílem 5:1 a vypadalo to, že Devils došel dech a bude to jasná záležitost. Série se ale přesunula do New Yorku a zde Devils vyhráli oba zápasy a tak to ještě bude litý boj.

Zápas v Madison Square Garden si užíval i Marty McFly neboli Calvin Klein. :o)

A pak Kings a Oilers. Stejně jako loni infarktová série, kdy nikdo tomu druhému nedá nic zadarmo. Je to o nervy, ale baví nás to, ne?

V minulém zápase již na led naskočil dlouho zraněný Kevin Fiala, který po zápase říkal: „Vždy se dá něco zlepšit. Cítil jsem se dobře. Tři týdny jsem nehrál, takže to není nejlepší, ale bylo to docela v pořádku.“ Já jen podotýkám, že Fiala asistoval u dvou branek Kings, takže asi bude „celkem“ v pořádku…

Zraněn je pouze útočník Blake Lizotte, který Kings chyběl v posledních dvou zápasech. V brance také nikdo ještě potvrzen není, ale já si troufám říci, že by mhol dostat šanci Pheonix Copley. Nevím jak vás, ale mě tedy Korpisalo moc nepřesvědčuje…

Dnes by se teoreticky mohlo brankoviště změnit na obou stranách…

Dnes nás tedy čeká zápas číslo 5. Ten Oilers neprohráli již od čtvrtfinále z Dallasem v roce 2003. Od té doby zápas č.5 Oilers vždycky zvládli.

Dnešní zápas se hraje doma v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:30 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Pak je poměrně dlouhá pauza, protože šestý zápas v Los Angeles je na programu až v sobotu ve 22:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *