Další trio hráčů bylo povoláno do prvního týmu nasát atmosféru play off!

Povoláni byli obránci Cam Dineen a Markus Niemelainen a útočník, kapitán Bakersfieldu Brad Malone.

Již před pár dny byli takto poctěni oba brankáři Calvin Pickard s Olivierem Rodriguem a útočník Dylan Holloway.

Olivier Rodrigue i se svým parťákem Pickardem doplnili duo Skinner – Campbell

Holloway hrál v Edmontonu většinu sezóny. Niemelainen s Malonem po zúžení kádru po kempu v Edmontonu začínali sezónu. Malone byl po 10 zápasech poslán na farmu, kde převzal své tradiční kapitánské céčko a už se zpět nevrátil. S Finem Niemelainenem se už spíše počítalo do NHL. Na začátku sezóny ale v obraně dostala přednost nová defenzivní posila Ryan Murray. Toho pak Niemelainen vystřídal a toho pak zase Broberg. Niemelainen tak letos odehrál v Edmontonu pouze 23 zápasů a to bez bodu. Tento obrovitý Fin má smůlu také v tom, že šanci poté dostal Vincent Desharnais, který je velmi podobným typem obránce a nedá se předpokládat, že by v sestavě byli v jeden okamžik oba dva.

Brad Malone je zpět

Pickard, Niemelainen, Dineen, Holloway i Malone mají smlouvy ještě na příští sezónu. Dineen ji dokonce podepisoval teprve nedávno, 16. dubna. Olivier Rodrigue je ještě bez smlouvy, ale bude chráněným volným agentem a dá se předpokládat, že v Edmontonu opět podepíše.

Myslím, že Holloway má ještě šanci do play off naskočit, před minulým zápasem dokonce na tréninku naskakoval v první McDavidově formaci místo Evandera Kanea. Brad Malone již v play off hrál loni a zahrál si ve dvou zápasech a jeho zkušenost by se mohla hodit, ale asi bude záležet na situaci. U ostatních je pravděpodobnost toho, že by nastoupili asi velmi malá a jsou tak v Edmontonu hlavně na „zkušenou“.

Toto povolávání „záložáků“ je dobrá a hlavně chytrá věc a Woody to dělá velmi dobře, protože chce evidentně v hráčích podpořit jejich snahu dostat se do prvního týmu a také je ocenit za jejich práci na farmě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *