I druhý zápas ve státě Florida se nevydařil a zatím je na bodovém kontě nula. Přesto, nedělal bych z toho velkou vědu, i když chápu, že můžeme být po další prohře naštvaní.

Stejně jako proti Tampě to totiž ani dnes nebyl špatný zápas. Florida ukázala, že je velmi silným týmem. Zápas měl spád a i Edmonton měl v zápase dobré věci. V podstatě šlo o vyrovnaný zápas, ale opět se šťastnější koncovkou pro soupeře. Nebudu znovu vyjmenovávat chyby defenzivy, protože jde stále o ty samé lidi a je to házení hrachu proti zdi, akorát bych k nim ještě přidal Ekholma, který letos také není zatím úplně ve formě.

Pozitivem je, že Connor McDavid vstřelil 2 góly, což – věřte, nebo ne – se mu letos povedlo poprvé. Dobrou práci opět odvedl Derek Ryan, který si také připsal asistenci za pěknou přihrávku u druhého Kaneova gólu. Kane se tak vyrovnal prozatím nejlepšímu střelci Edmontonu, osmigólovému Zachu Hymanovi.

Ryan na Kanea a BUM! Pěkné…

Calvin Pickard chytal zápas NHL po téměř roce a třičtvrtě, což je opravdu dlouhá doba. A myslím, že odvedl opravdu dobrou práci. Na rovinu říkám, že druhý gól byl asi jeho, ale první a čtvrtý určitě ne a třetí byl hodně smolný, takový ten gól blbec. Líbilo se mi na něm ale, že narozdíl od Skinnera v poslední době Pickard chytil i něco navíc. Byl pohyblivější a dobře četl hru. Říkám, byl to první zápas po dlouhé době, ale myslím, že si šanci zaslouží, protože to nebyl vůbec špatný výkon.

O Pickardovi pak Mattias Ekholm: „Myslím, že vypadal velmi klidně. Opět, myslím si, že jsme před ním mohli hrát lépe. Myslím, že ve třetí třetině udělal několik opravdu klíčových zákroků, kterými nás držel ve hře. Takže na něj nemám nic jiného, než chválu. Nějakou dobu v lize nehrál a myslím, že vypadal velmi klidně a dělal vše, co mohl. Takže si myslím, že hrál opravdu dobře.“

V zápase s Floridou byl původně avizován start Sama Gagnera, ale nakonec místo něj hrát Adam Erne, takže těžko říct, jestli za tím stály nějaké Gagnerovy zdravotní problémy, nebo se tak prostě rozhodli trenéři.

Na marodce je už pouze Dylan Holloway. Mattias Janmark se dnes vrací do akce po 10 zápasové absenci.

Složení formací se dnes změní. Draisaitl a McDavid oficiálně zase spolu, i když jak jsme viděli, hráli tak už i ve dvou předchozích zápasech, i když oficiálně bylo složení formací jiné. Takže bude to takto:

Foegele – McDavid – Draisaitl

Kane – Nugent-Hopkins – Hyman

Janmark – McLeod – Ryan

Hamblin – Brown

Pouze na tribuně zůstanou Adam Erne a Sam Gagner. Hrát se bude systémem 11/7. Měnit se konečně budou i obranné páry, když prostor dostává Brett Kulak, který se přesouvá do prvního páru k Nursemu. Cody Ceci pak do třetího, kde budou rotovat Desharnais s Brobergem. Já bych tedy vyměnil některé obránce za jiné z Bakersfieldu úplně, ale alespoň se něco děje.

V brance Edmontonu dnes bude Stuart Skinner.

Brett Kulak „povyšuje“

Bakersfield po návratu z tripu po Kanadě, kde sehrál po dvou zápasech s farmami Vancouveru a Calgary téměř týden odpočíval a v noci na dnešek se na domácí půdě opět představil svým fanouškům. Do Kalifornie přijel z Nevady tým Henderson Silver Knights, tedy farma Vegas. No a odvezla si prohru 0:2. Tyto dva týmy se spolu pak utkají znovu ještě za týden. Co je povzbuzující, tak to, že Henderson se pohybuje na čele Pacifické divize a hlavně to, že čisté konto si připsal Jack Campbell, který měl 30 úspěšných zásahů! Výborně… Držím palce do dalších zápasů, protože přesně tohle Soup potřebuje a já mu to přeju!

Do zápasu zasáhli i dva Češi, protože na druhé straně chytal Jiří Patera a v útoku hrál Jakub Brabenec. Kromě toho ale také dva bývalí Olejáři Adam Cracknell a hlavně Tyler Benson. Ten letos ani nemá smlouvu v NHL, ale pouze tu „farmářskou“.

Po zápase pak výhru kluci oslavili. Po Campbellově pravici stojí Raphael Lavoie, který se vrátil z Edmontonu zpět teprve před pár dny a hned vstřelil první a vítězný gól zápasu. I po 6 zápasech v Edmontonu je Lavoie stále vedoucím mužem bodování v Bakersfieldu se 7 body. Obránce Cam Dineen vstřelil gól třetí zápas po sobě.

A jen tak mimochodem. Obránce Dmitrij Samorukov, kterého si Oilers léta piplali a kterého nakonec v loňské sezoně vyměnili do St.Louis za Klima Kostina, podepsal včera jednoletou smlouvu na nejnižší hranici 775 000 dolarů s Pittsburghem. Samorukov nejspíš bude hrát hlavně na farmě ve Wilkes-Barre, ale možná se do NHL podívá. Samorukov odehrál za Edmonton jediný zápas v předloňské sezoně a navíc pouze 2 minuty, než ho trenér Dave Tippett v podstatě odstřelil. Za St.Louis pak Samorukov přidal další 2 zápasy.

Jdeme dále. Zápasové tempo nepolevuje a po dalších dvou dnech je tu další zápas a další težký soupeř. V Carolině jsou poslední roky zvyklí hrát na špici tabulky, což letos tak úplně ještě není pravda, protože Canes zatím mezi průměrem a na čelo, kde trůní Boston ztrácí 9 bodů.

Canes v minulém zápase porazili Pittsburgh 4:2

V létě se v Carolině rozloučili s veteránem Maxem Paciorettym, který vinou zranění achilovky stihl odehrát pouze 5 zápasů. Přesto po něm ale zatoužili ve Washingtonu a Pacioretty má dokonce údajně za již ne moc dlouhou dobu opět naskočit na led. Pokud bude moct bez problémů hrát, to se ale ještě ukáže. Odešli zkušení obránci Calvin De Haan a Shayne Gostisbehere, který přišel do Caroliny na závěr na play off. Derek Stepan ukončil kariéru a Jesse Puljujarvi absolvoval operaci kyčle a zatím je bez angažmá.

Příchozí jsou staronový lodivod z modré čáry Tony DeAngelo, který se vrátil na známá místa po roce stráveném ve Philadelphii, kde pod náročným koučem Tortorellou okusil i pachuť tribuny. Dále přišel jiný obránce, ale trošku z jiného těsta Dmitrij Orlov, bijec Brendan Lemieux a střelec Michael Bunting. Pro našince je zajímavostí, že Ondřej Kaše v létě přestoupil do Litvínova, když loni v NHL za Carolinu odehrál jeden jedniný zápas. A jen tři týdny poté Carolina získala z Philadelphie práva na jeho mladšího bratra Davida, který s ním přitom ale momentálně hraje v jednom týmu i jedné formaci právě na severu Čech.

DeAngelo se i ve velké konkurenci v Carolině opět chopil pozice prvního beka na přesilovce. Dnes by ho tam ale měl vystřídat Jaccob Slavin, který na tomto místě hrál v posledních trénincích.

V Carolině mají problém s brankáři, protože jednička týmu Frederik Andersen nedávno přerušil kariéru kvůli vážným zdravotním problémům, které se týkají srážlivosti krve. Jasnou jedničkou je tak nyní Fin Antti Raanta. Ten sám má přitom velmi časté zdravotní problémy, takže je otázkou, jak dlouho mu vydrží zdraví. Dvojkou je Rus Pyotr Kochetkov, který ale už loni odchytal poměrně slušnou porci zápasů (24).

Antti Raanta je dnes potvrzen jako startující brankář.

Na zkoušce byl v Carolině ještě před pár dny Jaroslav Halák, kterého ale Canes z jeho PTO nakonec propustili a Halák je tak letos nadále bez angažmá. 38letý Halák ještě v loňské sezoně odchytal za Rangers 25 zápasů. Poslední tři roky ale za Boston, Vancouver a právě Rangers neměl už úplně nejlepší čísla a už to lepší asi nebude a vypadá to, že Halákův čas v NHL odtikává konec. Ačkoliv, možná že u nás by byl Halák ještě za hvězdu…

Sebastian Aho je v Carolině jediným hráčem, který má průměr více než bodu na zápas. Se svými 15 body to ale stačí až na cca 60 místo. Canes mají ve svém týmu tři hráče, kteří jsou mezi třicítkou nejhorších hráčů ve statistice +-. Dmitrij Orlov má -11, Tony DeAngelo -10 a Martin Nečas -9. Úplně nejhorší je v lize trio ze San Jose Mario Ferraro -18, Filip Zadina -17 a Tomáš Hertl -15. Z Edmontonu je nejhorší Warren Foegele s -9, jinak v nejhorší padesátce nikdo další není. I když tímto stylem…

Zajímavé je, že Canes letos pravidelně nastupují ne ve dvou, ale dokonce ve třech různých variantách dresů. A to mezi ně ještě nepočítám retro variantu Hartford Whalers, ve které také letos Canes nastoupí (10. února proti New Jersey). Dnes proti Edmontonu budou hrát v černých dresech.

Stejně jako v případě Tampy a Floridy, i s Carolinou má Edmonton za poslední 3 roky odehráno pouze 5 zápasů. Edmonton byl úspěšný dvakrát, přičemž v posledních 2 zápasech padlo 10 a 9 branek. Při výhře Edmontonu 6:4 zaznamenali McDavid s Nugentem-Hopkinsem shodně 1+3, Ve druhém zápase vyhrála Carolina vysoko 7:2. Zajímavé je, že v obou zápasech Andrej Svečnikov zaznamenal hattrick a pokaždé to bylo na vrub Jacka Campbella.

Dnes by mohla být zajímavá první třetina, protože Oilers jsou v lize na prvním místě s 24 góly vstřelenými v první třetině, Canes jsou druzí s 22 góly.

Evander Kane má proti Canes nejvíc bodů z celého týmu, když v 34 zápasech proti nim zaznamenal 31 bodů.

Dnešní zápas se hraje v PNC Aréně ve městě Raleigh a začíná v 1:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *