Trip po Východě je za námi a dnes si dáme zase jednou domácí zápas. Shrnul bych to takto – z bodového hlediska to trip úspěšný nebyl, protože 2 body ze 4 zápasů je prostě málo. Herně byly ale tři zápasy slušné. Tampa i Florida byly těžkými soupeři a v obou zápasech jsme sahali po vítězství, ale doplatili jsme na chyby v defenzivě. S Carolinou, darmo mluvit. Tam nefungovalo nic. Ve Washingtonu pak válec, kdy jednou jedinkrát fungoval jak útok, tak obrana. Prostě to jde.

Co se ten večer ve Washingtonu stalo, těžko říct. To asi ví jen Kvejgáři, nebo Společnost Přátel UFO. Každopádně předvedli jsme tam suverénní výkon vepředu i vzadu.

Kapitán to ovšem bere střízlivě a asi dělá dobře
  • Connor McDavid zaznamenal 4 asistence a byl ho plný led. Velký rozdíl oproti zápasu s Carolinou, kde vypúadal, jakoby chtěl něco zapálit.
  • Draisaitl měl 2+1, Nugent-Hopkins 1+2, Hyman 0+2.
  • Stuart Skinner vychytal čisté konto, bylo to jeho třetí v kariéře.
  • Odehráno je 19 zápasů a 6 hráčů z týmu má 17 bodů a více (Draisaitl, McDavid, Hyman, Bouchard, Kane, Nugent-Hopkins), pak je propast.

Jinak, co říkáte tomuto gólu, který doslova „vystřelil“ Nugeta? Někdo je prostě chytrý a umí to, a někdo ne… :o)

Pod trenérem Knoblauchem to ale není tak špatné. Dvě domácí výhry s Islanders a Seattlem a pak tento trip. Zlepšení tam rozhodně vidět je a směrem dopředu prostě problémy nebudou, i když to zatím zdaleka není tak suverénní jak loni. Trenér Knoblauch říká: „Na každém zápase je něco, na čem lze stavět. Děláme hodně věcí správně a myslím, že se začínáme pomalu zlepšovat a vynakládat lepší 60 minutové úsilí.“ No, tak s Carolinou to byl asi jen výpadek… :o) Ne, na ten zápas musíme opravdu rychle zapomenout.

V brance a v obraně to ale růžové není. Skinner ve Washingtonu sice vychytal čisté konto, ale těžkou práci tentokrát moc neměl a jedna vlaštovka jaro nedělá. Ale uvidíme co dál. Každopádně je dané, že pokud bude Skinner přetěžován jako nyní, bude to špatné, tak jako vždycky. A neměli bychom se uchlácholit jedním čistým kontem. Trejd prostě musí přijít. Holland ale stále mlčí…

V obraně jsme ve Washingtonu hráli dobře, ale to byla světlá výjimka a pokud chce Holland sázet stále na stejný tým jako loni, pak říkám, že je to chyba, protože ani loni, ani předloni jsme na úplnou špičku v play off neměli, a to primárně díky špatné defenzivě, která je v play off zásadní a mezi hrou v základní části a play off je právě v tomto velký rozdíl. Myslet si tedy, že takto je to v pořádku, je chyba. Do obrany prostě musí přijít ještě někdo jiný, to mi nikdo nevymluví.

A to i když u některých hráčů přecejen zlepšení vidět je. Budu se opakovat, ale Cody Ceci poslední dobou evidentně máknul a Brett Kulak hraje také dobře. Myslím, že práce Paula Coffeyho znát je a bude, i když u některých to chce asi víc času. A Coffey není jediný. Nyní se v šatně Oilers prý pohybuje i Duncan Keith, který je trojnásobným vítězem Stanley Cupu a jedním z nejlepších obránců moderní NHL. Rady tokovýchto dvou velikánů prostě musí být někde vidět! A jestli ne…

Duncan Keith toho má hodně co předat

Na marodce je stále pouze Holloway.

Dnes se sestava měnit nebude. A proč také po zápase, kdy to fungovalo.

V brance bude opět Stuart Skinner.

Do akce včera naskočil i Bakersfield, který poprvé nasadil tyhle dresy. No není to nádhera?

Bakersfield přivítal tým Coachella Valley Firebirds, tedy farmu Seattlu. Nadšení z výhry v minulém zápase opadlo, protože Condors tentokrát padli 2:4. Po čistém kontu tentokrát Jack Campbell inkasoval 3 branky. V brance Coachelly byl Aleš Stezka.

Dnes se Oilers poprvé v sezoně utkají s divizním soupeřem Anaheimem Ducks. Ti se v létě zbavili trenéra Dallase Eakinse, kterého nahradil Greg Cronin. Tento rodilý Bostoňan oslavil již šedesátku, ale teprve letos zažil v NHL debut v roli hlavního kouče, když předtím byl několik let asistentem v Torontu a u Islanders. Posledních 5 let byl trenérem farmy Avalanche, Colorada Eagles.

V Anaheimu se v létě zbavili brankáře Anthonyho Stolarze, který byl skvělý a de facto lepší než jednička Gibson, ale v týmu museli udělat místo Pro Lukáše Dostála, přes to už tentokrát nejel vlak. Dvojka Stolarz – Dostál by byla lepší a asi to věděli všichni, ale Johna Gibsona s jeho smlouvou na 6,4 mil.dolarů až do roku 2027 se v Anaheimu nemůžou zbavit. A to ani když se sám Gibson dlouho netají svou touhou odejít.

Lukáš Dostál se letos natrvalo usadil v NHL, konečně

Už ke konci sezony se poroučel John Klingberg, v létě pak odešel veterán Kevin Shattenkirk a Michael Del Zotto ukončil kariéru. Útočník Derek Grant se zpakoval do Evropy, konkrétně do Švýcarska do týmu ZSC Lions, kde má za parťáka Šimona Hrubce. Překvapením je, že Maxime Comtois si nevysloužil smlouvu v NHL a nyní hraje pouze v AHL v Chicagu za místní Wolves. Do obrany přišli tři tvrďáci Radko Gudas, Robert Hagg a Ilja Ljubuškin, takže razantní přitvrzení oproti technickým parametrům loňska, kdy zde hráli Shattenkirk a Klingberg, kteří jsou sice dobří s pukem, ale dozadu je to horší. Z Tampy přišla výrazná posila v podobě Alexe Killorna.

Radko Gudas netradičně v roli střelce – v posledních 7 zápasech se trefil už třikrát

Na letošním draftu byli Ducks na řadě jako druzí a po jasné jedničce Connoru Bedardovi si vybrali Švéda Leo Carlssona, který ještě loni hrál švédskou SHL za Orebro. Ale místo, aby získával ostruhy v juniorce nebo v AHL, Carlsson hned ve svých 18 naskakuje v NHL. Stejně jako Bedard. U něj se to čekalo, protože Bedard má podobné předpoklady jako Connor McDavid. U Carlssona ale v Anaheimu zvolili zvláštní postup. Hraje, ale ne všechny zápasy. Prý ho nechtějí přetěžovat. Carlsson tak nyní vynechal již 6 zápasů. Ve 14 zápasů pak zaznamenal 6+3, což je slušné. Nevím, ale tento postup mi nepřijde moc citlivý na duševní klid a pohodu mladého hráče. Ale co já vím…

GM Anaheimu Pat Verbeek má pod platovým stropem ještě téměř 10 milionů dolarů. Ach jo…

Trenér Cronin bude postrádat talentovaného obránce Jamie Drysdalea a útočníky Trevora Zegrase a Isaca Lundestroma.

John Gibson chytal všechny 4 poslední zápasy, takže dnes by měl šanci dostat Lukáš Dostál, i když potvrzeno to není.

Ducks měli skvělý přelom října a listopadu, když z 10 zápasů vyhráli 8. Jenže, pak se stroj poněkud zasekl, protože posledních 5 zápasů Ducks prohráli, z toho poslední 4 doma! Vzájemná bilance s Edmontonem ostatně také není moc příznivá, protože z posledních 7 zápasů vyhrál Edmonton šestkrát! V posledních 3 zápasech za Edmonton chytal Campbell, takže to se dnes změní.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *