Tak, to by bylo. Kachny si z Edmontonu odvezli pěknou nakládačku a dnes si budou chtít spravit chuť ve Vancouveru, kde to ale budou mít také těžké.

Oilers tedy potvrdili výhru z Washingtonu a ukázali, že nebyla jen jedním nahodilým výstřelem. Samozřejmě Anaheim nebyl tak silným soupeřem. Momentálně má v nohách 6 proher v řadě a zaděláno na problém. Washington byl ale těžkým soupeřem, stejně jako Florida a Tampa. Takže, vypadá to, že se pomalu ale jistě zvedáme a snad bude už lépe. I když, dnes nás čeká zkouška ohněm proti lídru Západu a našemu loňskému katu, Vegas a tento zápas by nám mohl hodně vypovědět.

Nejdříve ještě k zápasu s Anaheimem. Zde si bodově nabahnili hlavně hráči z elitních dvou formací.

Nugeta vstřelil parádní gól po samostatném úniku:

  • Connor McDavid měl proti Anaheimu 1+4. V předchozím zápase ve Washingtonu 0+4.
  • Zach Hyman zaznamenal 2+1 a upevnil si pozici nejlepšího střelce týmu s 12 góly.
  • Body zapisovala i obrana. Darnell Nurse měl 0+3, Vincent Desharnais 0+2.
  • Evander Kane měl 1+1 a 10 hitů!!! Kane je v této disciplíně vedoucím mužem ligy se 76 hity. Takový Radko Gudas má „jen“ 58 hitů, druhý nejlepší z Edmontonu Darnell Nurse 45, tedy o více než 30 méně!
  • Connor Brown si připsal první bod v dresu Oilers za asistenci u Kaneova gólu. A byla to pěkná asistence…
  • James Hamblin vstřelil druhý gól za Oilers. Od Hamblina opravdu skvělá práce!

Leon Draisaitl už je na 9. místě ligového bodování se ztrátou 8 bodů na vedoucího Nikitu Kučerova. Connor McDavid je o dlaší 3 body pozadu na 14. místě. Stylem, jakým se McDavid nyní rozjel, mu ale vrchol moc vzdálený asi dlouho nebude.

McDavid byl také poprávu vyhlášen první hvězdou týdne NHL. Druhý byl Nikita Kučerov a třetí Juuse Saros.

Zraněn je stále pouze Holloway.

Sestava bude na chlup stejná jako v posledních dvou zápasech.

V brance bude opět Skinner.

Dean Evason

Nyní uděláme Cimrmanův slavný krok stranou a podíváme se na pár perliček z NHL, protože ty stojí za to. Jay Woodcroft si už bude moct s kým zajít na kafe a poklábosit o sezoně, protože Minnesota Wild se včera stali druhým klubem v probíhající sezoně, který vyhodil trenéra. Dean Evason končí v Minnesotě po necelých 6 sezonách, z toho neúplných 5 v roli hlavního kouče. Evasonovi zlomily vaz špatné výsledky Wild, kteří – věřte nebo ne – jsou už dokonce pod Edmontonem se 14 body. 11 proher ze 13 posledních zápasů, to už GM Bill Guerin neunesl. Novým trenérem Wild se stal John Hynes, po loňské sezoně odejitý z Nashvillu.

Neposílí nás nakonec Patrick Kane, který dnes podepsal smlouvu s Detroitem na 1 rok ve výši 2,75 mil.dol.. Kane zde může navázat na kdysi úspěšnou spolupráci s Alexem DeBrincatem z Chicaga.

Nejspíš nás neposílí ani Corey Perry, protože se údajně spustil se Stiflerovou… totiž Bedardovou mámou. Pikantní na tom je, že Perry přišel do Chicaga proto, aby se stal Bedardovým mentorem. Perry je zatím postaven mimo tým a bůhví, jak tohle dopadne. Ale jedno vám řeknu – on Perry byl vždycky střelec…

UPDATE: A pozor, Chicago umístilo Perryho na waiver za účelem ukončení smlouvy. Tak tady přituhuje…

Takže jak jsem již napsal, dvě výhry s Washingtonem a Anaheimem jsou pěkné, ale dnes nás čeká Vegas a to nebude procházka růžovým sadem. Ačkoliv, na to, jak se rozjeli, trochu jim došel dech. Z úvodních 12 zápasů totiž prohráli pouze jediný a to ještě v prodloužení a měli suverénní postavení na čele celé ligy. Tam jsou stále, ale ostatní týmy se již dotahují. Z posledních 10 zápasů totiž Golden Knights vyhráli pouze třikrát.

Golden Knights jsou nyní na tripu po Kanadě. Včera v Calgary také prohráli a sice 1:2 po prodloužení. Pochvalu zde zaslouží Dan Vladař s 27 úspěšnými zákroky.

Jak víme, Vegas si na nás smlslo v loňském play off, kde nám vystavilo stopku v semifinále konference. Pak si dali ještě Dallas a nakonec Floridu a poprvé v historii zvedli nad hlavu Stanley Cup. To se stalo po šesté sezoně existence klubu v NHL. Rok předtím se přitom do play off ani nekvalifikovali. Golden Knights se nepouští do žádných zbytečných akcí a úspěšný tým drží pohromadě, co to jde. Z týmu tedy nakonec odešli jen Reilly Smith, jeden z mála pamětníků, který byl v klubu od samého začátku v roce 2017.

Veterán Jonathan Quick přišel jako posila na play off.

Quick přišel, odehrál pár zápasů, zvedl nad hlavu Stanley Cup a zase se spakoval a odešel. V Rangers, kde nyní kryje záda jedničce Šesterkinovi odvádí vynikající práci a Šesterkin ještě bude mít co dělat, aby „dědka“ Quicka přechytal. Spolu s Quickem z Vegas odešel i Laurent Brossoit, který měl být při zranění Logana Thompsona původní jedničkou na play off, ale nakonec se i on zranil. Brossoit se tak po dvou letech opět vrátil do Winnipegu, odkud sem přišel.

Play off nakonec dochytával Adin Hill, známý ligový otloukánek, který vlastně nikdy do té doby nedostal pořádnou příležitost a od roku 2016 vždy pouze zaskakoval v Arizoně, případně na jejich farmě v Tucsonu. Hill ale v play off chytal výborně a ve Vegas si řekli, že brankáři, který jim de facto vychytal Stanley Cup dají šanci. Logan Thompson je velmi talentovaný gólman a teoreticky by měl být jasnou jendičkou Vegas, ale i po návratu ze zranění se nyní Thompson rovnoměrně střídá s Hillem a tvoří tak opravdu velmi silný brankářský tandem. No, někdo má dva výborné brankáře, někdo ani jednoho…

Hill a Thompson – jedna z nejlepších brankářských dvojic ligy

Další brankář Robin Lehner naposledy do hry zasáhl v roce 2022 a od té doby je na marodce po operaci kyčle. Jeho návrat ještě v této sezoně ale prý není vyloučený. Pokud se ale vrátí, jeho smlouva na 5 mil.dolarů bude pro Vegas problém. Ale to předbíhám.

A kdo do Vegas naopak přišel? Vlastně nikdo, o kom by mohla být řeč. GM McCrimmon si odchodem Reillyho Smithe vlastně jen uvolnil ruce a vsadil na hráče z organizace.

Kromě Lehnera jsou zraněni zkušení obránci Alec Martinez a Shea Theodore.

Včera v Calgary chytal Hill, takže dnes očekávejme start Logana Thompsona

Kromě toho proklatého play off jsme se s Vegas loni střetli jak jinak než čtyřikrát a Edmonton byl úspěšný třikrát. Tři zápasy přitom skončily výsledkem 4:3. Poslední vzájemný zápas skončil výhrou Edmontonu 7:4 na ledě Vegas, přičemž Nugeta prožil pětibodový večer a zaznamenal tehdy 1+4.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ.

Pozítří hrajeme ve Winnipegu a pak bude pětidenní pauza před dlouhým tripem.

Jinak na závěr si tady ještě odložím takové videjko, které si z nás sice dělá srandu, ale vem to čert, mě to pobavilo. :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *