Souboj dvou týmů, které se zvedají z bahna tedy vyhrál Edmonton a Minnesota se vrací s nepořízenou. Bylo to ale těsné, prakticky až do závěrečného hvizdu to bylo napnuté jako struna. Dopadlo to ale dobře a šestá výhra v řadě nás postupně dostává do vyšších příček tabulky.

Tentokrát se to rodilo hůře. Oilers byli většinu zápasu lepším týmem a soupeře přestříleli poměrem 40:20. Brankář Fleury byl ale vynikající. Skinner inkasoval 3 góly z pouhých 10 střel a to se také špatně dohání. Tým ale opravdu opět ukázal sílu.

  • Evan Bouchard byl hlavní postavou obratu, když vstřelil dva góly. Tyto trefy byly pro Boucharda 29 a 30 v kariéře. Bouchard má 27 bodů z 24 zápasů. To stačí na třetí místo ligové produktivity mezi obránci. Quinn Hughes má 36 a Cale Makar 34 bodů. Také Bouchard se veze na dobré vlně s celým týmem a zlepšuje se a i když je v defenzivě ze šestice obránců stejně momentálně nejhorší, i on na své hře evidentně pracuje. Takže doufejme, že se zlepší i v této oblasti a bude z něj komplexní bek a nejen jen ten, co umí střílet. Ale určitě skvělá práce!
  • Bouchard natáhl bodovou sérii na 10 zápasů, McDavid na 8. McDavid v těchto 8 zápasech zaznamenal 21 bodů.
  • Ryan Nugent-Hopkins asistoval na všechny 4 góly, z toho 3 byly první asistence.
  • Co ale opět předvedl McDavid, to je prostě neskutečné. Navíc výborná Nugetova přihrávka. Formace Nugent-Hopkins – McDavid – Hyman prostě šlape jako švýcarské hodinky a odvádí skvělou práci.

Odehráno je 24 zápasů. 6 hráčů má 20 bodů a více – McDavid, Draisaitl, Hyman, Bouchard, Nugent-Hopkins a Kane. Skvělé!

Evander Kane byl vyšetřován oddělením pro hráčskou bezpečnost za hit na Jonase Brodina. Oddělení si promluvilo jak s Kanem, tak s Kenem Hollandem. Kane vyvázl bez trestu, ale dostal výstrahu a příště už bude při nějakém přestupku posuzován přísněji.

Mattias Janmark odehrál proti Minnesotě 500 zápas v kariéře a teď pozor, na svoje 31 narozeniny, které ten oslavil! To je v NHL unikát, kterým se Janmark zapsal do ligové historie.

Bakersfield hrál včera a převčírem dvojzápas v Ontariu s místními Reign, čili farmou LA Kings. Condors vyhráli první zápas 6:4 a v brance byl Jack Campbell. Condors sice vyhráli, ale Campbell pustil dva laciné góly. Na druhé straně stál David Rittich, který letos jako trojka LA v NHL ještě nenaskočil. Campbell má z 8 zápasů za Bakersfield špatná čísla – průměr 3,37% a úspěšnost .887%. No nevím nevím s jeho brzkým návratem… Ve druhém zápase se brankáři protočili, takže si zachytal i Olivier Rodrigue. Tentokrát ale vyhráli Reign 2:1. V obou zápasech již za Condors naskočil Philip Broberg a zaznamenal 0+1.

Marodka stále stejná – pouze Holloway.

Ani dnes se neočekávají změny v sestavě. Proč taky. Tedy až na jedno místo…

Nikdo mi nevymluví, že je ideální, aby Skinner chytal každý zápas. Ostatně v zápase s Wild to bylo vidět. V každém týmu, i těch, kde mají jasnou jedničku, se dvojka dostane alespoň jednou za 3-4 zápasy do hry. Jen my musíme mít pořád něco extra. Campbell je mimo, Pickardovi se evidentně nevěří, tak asi musí přijít trejd ne? Ale nic nepřichází. Tohle prostě nechápu.

Dnes si ale nakonec Skinner odpočine, protože si přecejen zachytá Calvin Pickard.

Před pár dny byl Connor McDavid uveden na kanadský chodník slávy, v Americe se zase uvádělo několik osobností do Americké Hokejové Síně Slávy (U.S. Hockey Hall of Fame). Tam byli letos přijati dlouholetý ligový i klubový funkcionář Brian Burke, další funkcionář Brian Murphy, bývalí hráči Jamie Langenbrunner a Dustin Brown i hráčka ženského hokeje Katie King Crowley. Bývalý administrátor univerzitního hokeje Joe Bertagna pak získal Lester Patrick Trophy.

Jamie Langenbrunner hrál v dresu našeho dnešního soupeře New Jersey Devils mezi lety 2001 – 2011 a je jednou z nejvýraznějších klubových legend. 4 roky zde byl i kapitánem týmu a získal s Devils v roce 2003 Stanley Cup. Předtím již jeden měl ještě za Dallas v roce 1999.

Náš dnešní soupeř, New Jersey Devils jsou právě na čtyřzápasovém tripu, na kterém jsou zatím stoprocentní. Vše začalo zápasem ve Vancouveru, kde se poprvé sešlo i bratrské trio Quinn Hughes na straně Vancouveru a jeho mladší bratři Jack a Luke na straně New Jersey. Zde si oba týmy s chutí zastříleli a zápas skončil 6:5 ve prospěch Devils a všichni tři bratři v zápase bodovali. Poté Devils vyhráli v Seattlu a naposledy včera v Calgary. Vrátí se Devils do Newarku bez ztráty kytičky, nebo jim Oilers utnou jejich sérii a naopak prodlouží tu svoji na 7 vítězství za sebou?

Bratři Hughesové – budoucí, ale už i současní tahouni Devils

Devils se loni poprvé za posledních 5 let a podruhé za 11 let dostali do play off, kde vypadli ve 2. kole s Carolinou. Loni ale ukázali svůj potenciál a nyní se s nimi prostě už musí počítat a liga má zase jednou o jednoho outsidera méně. Devils se v létě zbavili dlouholeté brankářské jedničky Mackenzieho Blackwooda a Jonathan Bernier kvůli přetrvávajícím problémům ukončil hráčskou kariéru. Odešla dlouholetá defenzivní opora Damon Severson i jeho parťák Ryan Graves. V útoku skončil Jegor Šarangovič, který měl být v kostře týmu, ale jeho výkony šly spíše dolů. Dále Jesper Boqvist a Tomáš Tatar.

V brance vsadili na mladé evropské duo Vítek Vaněček – Akira Schmid. Do obrany přišel zkušený Colin Miller a plnohodnotně se zapracoval talentovaný Luke Hughes. Ostrostřelec Tyler Toffoli měl přinést góly a také je přinesl – zatím má na kontě 12 zásahů. Tomáš Nosek opustil českou enklávu v Bostonu a vydal se o kousek dál. Vinou zranění ale dosud odehrál pouze 6 zápasů.

Jeden z nejzkušenějších ligových trenérů Lindy Ruff, mimochodem rodák z Edmontonu, naskočil do čtvrté sezony coby kouč Ďáblů a loni byl po vydařené sezoně nominován na Jack Adams Trophy pro nejlepšího trenéra. Ruff si letos v říjnu vysloužil prodloužení smlouvy.

Devils budou dlouhou dobu postrádat svou největší defenzivní hvězdu Dougieho Hamiltona, zabijáka z modré čáry, který je jedním z nejlepších ofenzivních obránců ligy. Hamilton se zranil během zápasu s Islanders před 14 dny a bude mimo hru na hodně dlouho, protože podstoupil operaci prsního svalu. Očekává se, že Hamilton by se mohl vrátit do akce až někdy v polovině února. Na Hamiltonovo místo na první přesilovce se tak posunul mladý Luke Hughes, který si tak může v těchto situacích zahrát i se svým bratrem Jackem. Hamiltonův slot v sestavě pak obsadil mladý Slovák Šimon Nemec, dvojka loňského draftu. Nemec v NHL odehrál pouze 4 zápasy a už dokázal skórovat a ještě přidal 2 asistence. Bude zajímavé Nemce sledovat, protože talentu má opravdu na rozdávání a jeho postavení na draftu evidentně nebyla náhoda. Kromě Hamiltona je mimo hru už jen výše zmiňovaný Tomáš Nosek.

Včera v Calgary chytal Vítek Vaněček, který má zatím ze 17 zápasů hrozivé procento zásahů .877%. Dnes v akci uvidíme Švýcara Akiru Schmida, který je na tom o něco lépe (.902%)

Nejen dva bratři Hughesové… Včera ve Washingtonu proti sobě nastoupili i bratři Lindgrenové, Charlie za domácí Caps, Ryan za Rangers. Charlie navíc vychytal čisté konto. Dnes se zase jednou proti sobě postaví bratři McLeodové, Ryan a Michael. Stadion bude asi plný Hujerů.

Loni spolu Edmonton s New Jersey odehráli – jak jinak – 2 zápasy, ve kterých byli v obou případech úspěšní Devils.

Dnešní zápas se opět hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná již v příznivých 22:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1 a Voyo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *