Vítězná série pokračuje a 2 body bereme i z Los Angeles! Série se tak natáhla na 4 výhry za sebou. Po první třetině to tak ale v LA nevypadalo. Skinner lovil dvakrát puk ze sítě, pouhé 2 edmontonské střely a matný výkon spíše ukazoval, že tentokrát to nevyjde. Jenže pak do toho Oilers šlápli a ještě ve druhé třetině zápas vyrovnali. Rozhodlo se až v nájezdech, kde byli Oilers úspěšnější a odvážejí si 2 body.

Velký podíl na tom má ovšem i výborný Skinner

Do zápasu nakonec vůbec nenastoupil Evander Kane. O jeho absenci nejsou informace zatím moc průkazné a jenom se spekuluje. Buď to mohlo být z důvodu výkonnostního, protože Kane poslední dobou není zrovna v dobré formě a jeho čas na ledě se krátí čím dál víc. Pokud to bylo z tohoto důvodu, pak by byl Kris Knoblauch prvním trenérem po dlouhých letech, který by si dovolil posadit nějakého hvězdného hráče. Jeho předchůdci to totiž nedokázali.

Pak je tu ale ještě jedna varianta a sice, že je Kane zraněný. Nejvíce se mluví o tříslech, ale opět je to jen dohad a není to nic oficiálního. Více se asi dozvíme až dnes večer, až nějaký novinář něco vyšťourá…

UPDATE: Tak trenér Knoblauch potvrdil, že Kane nehrál v Los Angeles kvůli zranění. Doufá ale, že dnes bude hrát.

Po nějaké době se do akce opět dostal Raphael Lavoie, který byl teprve včera povolán z farmy. Lavoie odehrál slušný zápas. Líbí se mi, že i když má z NHL minimální zkušenosti, nezbavuje se puku a snaží se hrát a má sebevědomí. Lavoie je na puku velmi silný a šikovný a myslím, že by měl hrát v prvním týmu, protože v Bakersfieldu je zbytečně utopený. I Connor Brown odehrál opět slušný zápas a bojoval. Jenže co naplat, když to nepotvrdí. V NHL je právě tento ukazatel rozhodující.

Až v nájezdech o výhře Oilers rozhodl Derek Ryan, který si tak dal pěkný dárek k dva dny starým 37 narozeninám. Ryan byl vyhlášen první hvězdou zápasu. K Ryanovi po zápase kapitán McDavid: „Je to lídr naší kabiny. Jeho hlas má velkou váhu.“

Čistá radost po rozhodujícím nájezdu Dereka Ryana. Tohle je neskutečně pozitivně nabíjející záběr:

Možná největší podíl na 2 bodech měl ale nakonec Nugent-Hopkins, který v prodloužení rukou vytáhl puk už směřující do nekryté branky. Nugeta pak navíc ještě suverénně proměnil druhý nájezd, o asistenci u McDavidova gólu nemluvě. Takže od Nugety skvělá práce!

Connor McDavid včera odehrál 600 zápas v NHL. Jen čtyři hráči v historii dokázali v 600 zápasech zaznamenat víc bodů než on.

Dnes v Anaheimu se do branky Edmontonu postaví Calvin Pickard.

Jen pro pořádek i po včerejšku zopakuji, že ani dnes nemůžeme počítat s Hollowayem a Gagnerem. Oba se léčí v Edmontonu a s týmem na tripu nejsou.

Vyhrál i Bakersfield, který hrál opět se San Jose Barracuda, ale oba týmy si tentokrát vyměnily pořadatelství. Je tak pouze v rámci státu Kalifornie, takže žádný velký stres. Condors vrátili svému soupěři porážku a vyhráli 4:2. Za Bakersfield již nastoupil Ben Gleason, který se sem jen den předtím rychle přesunul z prvního týmu, když si vyměnil slot v sestavě s Raphaelem Lavoiem. Rovněž v rámci Kalifornie, takže také v klidu. No a Gleason hned dvakrát skóroval!

V brance Condors nastoupil Jack Campbell, který si tak připsal výhru a trochu si také mezi svátky udělal radost. Naopak v brance Barakud nastoupil Magnus Chrona, který jen dva dny předtím poprvé nastoupil v NHL od začátku zápasu za San Jose Sharks a Oilers ho čtyřmi góly vyhnali z branky hned po první třetině. Od farmy Oilers pak Chrona dostal další 3 branky a připsal si další prohru, takže na organizaci Oilers Chrona jednou asi nebude vzpomínat moc v dobrém.

Náš dnešní soupeř, Anaheim Ducks neprožívají úplně dobré období. Z posledních 20 zápasů vyhráli pouze čtyřikrát. Z toho třikrát ale v posledních 6 zápasech, takže možný posun tam je.

Dvojka letošního draftu Leo Carlsson si před 10 dny v Calgary poranil koleno a bude týmu chybět asi měsíc. Pro takto mladého hráče na počátku kariéry frustrující zálěžitost. Ale my víme, že i Connor McDavid si něčím podobným ve své první sezoně prošel, tak přejme Carlssonovi, aby ho to nijak nepoznamenalo.

Zápas v Calgary byl pro Carlssona nešťastným

Již 3 zápasy je mimo hru Radko Gudas kvůli zranění kotníku. Dnes by ale prý mohl konečně naskočit. V minulém zápase s Arizonou ze hry Troy Terry kvůli zranění v horní části těla. Tady to ale vypadá hůře a Terry spíše nenastoupí. Dnes by se tak na marodce mohl vystřídat s Gudasem. Terryho v sestavě nahradí Brock McGinn, který absentoval poslední 3 zápasy, nejdřív kvůli narození dítěte a poté když se vrátil na něho nezbylo v sestavě místo, takže v posledním zápase byl zdravým náhradníkem. Dále jsou zraněni Tristan Luneau a Isac Lundestrom. Ten letos kvůli zranění achillovky ještě ani nenastoupil.

John Gibson chytal sice poslední 2 zápasy, ale je potvrzen jako startující brankář i dnes.

Z posledních 10 zápasů jich vyhrál 8 Edmonton. V nich Ducks SEDMKRÁT inkasovali 6 a více branek, což je svým způsobem neskutečná bilance.

Lukáš Dostál minulý vzájemný zápas v brance spíše protrpěl

Letos už se oba kluby jednou potkaly a zápas v Edmontonu skončil debaklem 8:2 pro domácí. McDavid v tomto zápase zaznamenal 5 bodů (1+4) a Lukáš Dostál neodchytal ani polovinu zápasu a byl střídán po 6 gólu. Dostál chytal ve všech 3 posledních vzájemných zápasech, dvakrát od začátku a jednou, když střídal Gibsona. Třikrát z posledních 4 zápasů Ducks proti Edmontonu střídali během zápasu brankáře.

Jo a jen tak mimochodem – nejnovější zprávy z waiveru: Na waiver byli umístěni brankáři Eric Comrie z Buffala a Ilja Samsonov z Toronta. Samsonov bere 3,55 mil.dol. a nemá výkonnost, ale řekl bych, že Comrie je zajímavý brankář. Akorát měl smůlu na své zaměstnavatele a nedostal příležitostí, kolik by zasloužil. Comrie má smlouvu na 1,8 mil.dol. a navíc je rodákem z Edmontonu. Pro Hollanda je asi problém zajímat se čímkoliv a kýmkoliv, ale tak alespoň pro zajímavost. Já být GM, tak bych Comrieho stáhl. :o)

Dnešní zápas se hraje v Honda Center v Anaheimu a začíná ve 2:00 SEČ. Pokud někteří z Vás ještě budou bdít při silvestrovské oslavě, tak si to užijte. Další zápas je na programu v úterý 2.1. v Edmontonu s Philadelphií.

Do Nového roku Vám přeji hodně zdraví a doufejme, že bude rok 2024 lepší, než tenhle...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *