Oilers jedou dál a lauf pokračuje. 11 výhra v řadě!!!

Zápas s Torontem přitom vypadal na cokoliv, jen na výhru. Maple Leafs do toho šlápli opravdu zhurta a do vedení šli již ve 27 vteřině zásluhou nejlepšího střelce ligy Matthewse. S Oilers to mělo ale opačný efekt, než to tak většinou bývá. Oilers byli aktivní a do Martina Jonese slušně bušili. A ani Stuart Skinner se nenudil, i když tady na snímku to vypadá, že si s Johnem Tavaresem dali dvacet…

Zhruba v polovině zápasu ale opět skórovali hosté a to už nevypadalo dobře, obvzlášť když si uvědomíme palebnou sílu soupeře. A Zach Hyman snižoval jen pár vteřin poté po opravdu krásné individuální akci. Trenéři Leafs si ale vzali coach challenge a gól byl kvůli ofsajdu odvolán. Škoda, protože tohle byl opravdu krásný moment a Hyman hraje poslední dobou v takové formě, že si se svými hvězdnými spoluhráči v ničem nezadá, spíše naopak. Hyman je totiž skvělý i na druhé straně ledové plochy.

Tohle byla škoda, krásný gól… ale posouzeno naprosto správně, ofsajd byl jasný

Ale ani to Oilers nezlomilo. Nejdříve snižoval Draisaitl po parádním bekhendu z velkého úhlu. Pak už ale úřadoval Ryan McLeod, který byl opět nejlepším hráčem zápasu. Nejdříve krásně servíroval před branku skórujícímu Dereku Ryanovi a pak sám skóroval po pěkné individuální akci. Bouchard pak ještě pečetil výhru vyhozením přes celý led. Zasloužená výhra a ocenit se musí hlavně to, že se kluci nevzdali ani za nepříznivého stavu.

Evander Kane byl tentokrát při chuti. Byl nejaktivnějším střelcem se 6 střelami a přidal 5 hitů. Nakonec ale nebodoval. McDavid měl 5 střel a 5 hitů.

Opět byly k vidění zajímavé milníky.

  • Mattias Ekholm asistoval u Draisaitlova gólu a zaznamenal 300 bod v NHL!
  • Derek Ryan vstřelil gól a připsal si 200 bod v NHL!
  • A brzy uvidíme další. Evanderu Kaneovi chybí 2 body k tomu, aby dosáhl na hranici 600 bodů. Leon Draisaitl je 10 bodů od hranice 800 bodů.
  • Connor McDavid bodoval 11 zápasů v řadě.
  • Stuart Skinner byl vynikající a byl opět jedním z hlavních důvodů výhry Oilers. Skinner chytá opravdu ve famózní formě.

Nyní nezbývá nic jiného, než zůstat nohama na zemi, je jasné, že pořád vyhrávat se nebude a právě prožíváme opravdu výjimečné okamžiky. To ví i trenér Knoblauch: „Myslím, že jsme velmi spokojeni s tím, jak hrajeme. Cítíme se velice sebevědomě. Nechceme ale dopustit, aby se do naší hry vkradla samolibost. Nechceme se jen uspokojit, vždy se snažíme v určitých věcech zlepšovat.“

Dnes bude jedna změna v sestavě. Do sestavy se konečně vrací Sam Gagner. Pouze na tribuně bude Phil Kemp a po dlouhé době také Adam Erne. Ten se ale zúčastní rozbruslení z preventivních důvodů, aby byl případně připraven, kdyby někdo odpadl. Gagner bude hrát na Erneově místě na levém křídle čtvrté formace.

V brance Oilers je potvrzen Stuart Skinner.

Bakersfield včera a převčírem sehrál v Coloradu dvojzápas s Farmou Avalanche, Coloradem Eagles. Ti vyhráli první zápas poměrem 2:1 s Rodriguem v brance Bakersfieldu. Včerejší zápas už vyhráli Condors 4:2 v brance s Campbellem. Trefili se i známá jména jako Niemelainen, Caggiula a Holloway. Za soupeře hráli i čeští útočníci Ivan Ivan a Ondřej Pavel.

Edmontonský rodák a také bývalý hráč Oilers Tyler Ennis včera oznámil ve svých 34 letech konec kariéry. Ennis nejlepší roky kariéry odehrál v dresu Buffala, které ho draftovalo v roce 2008 v 1. kole z 26 místa. Pro zajímavost, o pozici za ním šel dnes hvězdný obránce Washingtonu John Carlson. Mezi lety 2000 – 2001 si Ennis konečně zahrál i v Edmontonu, tedy ve svém rodném městě. Loni se vydal do Evropy, kde si ve švýcarském SC Bern zahrál i se svým bývalým spoluhráčem z Edmontonu Dominikem Kahunem. Letos hrál Ennis v Německu za Mannheim Eagles, za které si zahrál pouze v 7 zápasech. Důvodem konce jeho kariéry jsou zranění, která mu znemožňují hrát hokej na nejvyšší úrovni.

Dnes se utkáme se Seattlem, který hraje zřejmě nejlepší hokej během své krátké existence. Ale Kraken právě stoupnul na útes. Poté, co Kraken vyhráli 9 zápasů v řadě a stejně jako Oilers, tak si i oni vytvořili klubový rekord, teď dvakrát za sebou prohráli. První prohra s Pittburghem byla ještě přetahovaná až do konce, ale poslední zápas s Rangers byl poměrně jasnou záležitostí. Zápas skončil 5:2. V brance Kraken byl ale náhradník Chris Driedger, který se do branky téměř nedostává. Na skvělé sérii výher měl lví podíl brankář Joey Daccord.

Již 27 letý gólman se již léta snaží prosadit v NHL, ale až dosud se mu to nedařilo ani v Ottawě, ani v Seattlu. Po zranění jedničky Philippa Grubauera a (ne)formě Chrise Driedgera dostal Daccord šanci a chytil ji za pačesy tedy pořádně. Letos odchytal již 28 zápasů a s úspěšností zásahů .923% patří mezi gólmanskou špičku ligy.

Každopádně, Kraken jsou nyní jedni z našich největších soupeřů. Rozdíl mezi oběma kluby jsou jen 2 body.

Náš trenér Kris Knoblauch si podruhé v životě stoupne na lavičku proti Daveu Hakstolovi, kterému mezi lety 2017 – 2019 dělal asistenta na lavičce Philadelphie Flyers. Tento souboj musí být pro Knoblaucha určitě prestižní.

Trenér Dave Hakstol bude postrádat hned několik zkušených opor. Brankáře Grubauera jsem již zmiňoval. Dále pak obránce Vince Dunn, což je hlavní přesilovkový pivot. A dále ještě útočníci André Burakovsky, který by teoreticky ale mohl nastoupit, a dále Pierre-Edouard Bellemare a také Matty Beniers, loňský vítěz Calder Trophy, kterou vyfoukl Stuartu Skinnerovi. Beniers ale letos moc nezáří. Ve 42 zápasech má zatím pouze 6+13.

Nejlepšího nováčka roku 2023 dnes v akci neuvidíme

Od roku 2021, kdy Seattle Kraken začali hrát NHL, vyhráli Kraken nad Edmontonem pouze dvakrát, jinak všechny zápasy vyhráli Oilers, včetně dvou letošních. V obou zápasech navíc padlo po hattricku. V tom první ho zaznamenal Evander Kane a ve druhém Zach Hyman.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *