Cesta k patnácté výhře v řadě byla klikatější než vypovídá výsledek. I tentokrát Chicago zlobilo a srdnatě bojovalo.

Zápas nejvíce ovlivnily dvě osoby – Connor McDavid a Calvin Pickard. První gól zápasu padl až ve druhé třetině a Connor McDavid všem vytřel zrak, když chytře využil malé nepozornosti defenzivy Blackhawks i Petra Mrázka. To zakončení vypadá tak jednoduše a přitom, možná že by někoho jen tak nenapadlo, co říkáte…

Druhý Hymanův gól padl opět za velkého přispění nahrávajícího McDavida, který pak ještě potvrzoval do prázdné branky, i když také ne zcela jednoduše. Leod Draisaitl zaznamenal 0+3.

Calvin Pickard dostal šanci tentokrát později, než obvykle, až po 5 zápasech, které si pro sebe uzmul Skinner. Pickard byl v zápase výborný. Byl jistý, měl dobrý pohyb a měl několik pěkných a důležitých zákroků.

Včetně chyceného nájezdu, po kterém mu šel Vinny poděkovat, protože právě Desharnais „zavinil“ samostaný nájezd. Ale udělat to musel, neříkám ani popel. V podstatě oba dobře… Vinny si brankářů hodně cení, to je naprosto zřejmé.

Navíc – kdo chytá, je jedno, výsledek je stejný:

Calvin Pickard si připsal první shutout v dresu Oilers a celkově pátý v kariéře. Třikrát vychytal čisté konto v dresu Colorada a jednou za Philadelphii. Zajímavé je, že v sezóně 2018/19 za Flyers odchytal 11 zápasů a asistentem trenéra tu nebyl nikdo jiný, než Kris Knoblauch!

Inu dobře, kapitáne Pickarde… Dobrá práce! Pickard by měl dostávat více příležitostí a Skinner by nemusel být tak přetěžován.

Dnes se opět bude měnit sestava. V akci totiž poprvé uvidíme Coreyho Perryho! Ten bude hrát ve třetí formaci s Hollowayem a McLeodem. Ta vypadá hodně dobře, ačkoliv Connor Brown zde poslední zápasy nehrál vůbec špatně… Trenéři teď mají takové příjemnější problémy, kdy nemusí lepit sestavu, ale můžou si vybírat.

Jinak pro zajímavost. Když Corey Perry v roce 2005 debutoval v NHL, jeho novému spoluhráči Dylanu Hollowayovi byly 3 roky. :o)

Sestava bude následující:

Draisaitl – McDavid – Hyman

Kane – Nugent-Hopkins – Foegele

Holloway – McLeod – Perry

Janmark – Ryan – Brown

Černého Petra dnes dostane Sam Gagner. Myslím si ale, že se to do budoucna bude ve čtvrté formaci měnit. Osobně bych nechal odpočívat častěji Janmarka. Každopádně posazení Gagnera může působit trochu kontroverzně, protože odvádí dobrou práci. Gagner je ale po otřesu mozku a je tam možná i úleva. Trenér ale asi ví, co dělá.

Do branky Oilers se dnes vrátí Stuart Skinner.

Corey Perry jde do akce

Phil Kemp byl včera opět poslán do Bakersfieldu. Jestli tam opravdu dojede a nedopadne to jako minule, těžko říct…

Bakersfield včera vyhrál 4:3 PP s Abbotsfordem Canucks. V brance byl Jack Campbell. Zářil Lane Pederson, který zaznamenal 2+1, Raphael Lavoie 2+0, Seth Griffith 0+3.

Včera oslavil své 63. narozeniny „The Great One“, velký Wayne Gretzky!!! Gratulujeme největšímu z největších!

Dnes nás čeká Nashville. Dá se říci, že oblíbený soupeř. Z posledních 11 vzájemných zápasů Oilers vyhráli 9. Letos se hrály už 2 zápasy a bylo to divoké. A vždy vyhráli hosté. Nejdřív Oilers 6:1, Pak Predators 5:2. Neříkám, že nejsou důležité zápasy se soupeři z Východu, ale právě souboje s týmy jako Nashville jsou dvojnásobně důležité. Už jen proto, že bodový rozdíl mezi oběma kluby je 4 body a tyto kluby na pomezí play off musíme porážet.

Bude u toho Tyson Barrie? Ten je dle občasných fotek nebo zpráv stále v kontaktu se svými bývalými spoluhráči a kamarády z Edmontonu. Zatímco Mattias Ekholm se v Edmontonu uchytil, Barrie v Nashvillu tápe. Jejich defenzivní styl mu nesedí a na přesilovkách je využíván hlavně Roman Josi. Nezřídka už se letos Barriemu stalo, že byl pouze na tribuně coby zdravý náhradník. Ještě před koncem roku se navíc zranil a většinu ledna strávil na marodce. Nakonec z toho bylo 11 zápasů. Pak do jednoho naskočil, ale poslední 2 zápasy už opět nehrál. Tohle prostě není vydařené angažmá. Po této sezóně končí Barriemu smlouva a myslím, že není pochyb o tom, že v Nashvillu pokračovat již nebude. Vzhledem k jeho kvalitám ale o jeho služby asi nouze nebude. Jen to asi již nebude za 5 milionů.

Trenér Andrew Brunette má k dispozici kompletní kádr. Obě mužstva mají prázdnou marodku.

V brance dnes dostane přednost dvojka, Fin Kevin Lankinen.

Jinak jednu mimo, ale tu musím. Do akce se vrací veterán Zach Parise! No, že někdo začne sezónu v únoru, to bych nečekal. Spíš to vypadalo, že Parise spíše ukončí kariéru. Parise tedy ve svých 39 letech podepisuje smlouvu na 825 000 dolarů. Coloradští veteráni Andrew Cogliano s Jackem Johnsonem – oba ročník 1987 – se najednou musí cítit jako mladí kluci… :o)

No a dnes je to na nějakou dobu poslední zápas, protože před námi je All-Star break. Samozřejmě naprosto zbytečná pauza, co si budeme povídat, ale tak alespoň si hráči odpočinou, když my už se budeme nudit. Akce se bude letos konat v Torontu a začíná ve čtvrtek 1. února, kdy budou na programu různé spíše reklamní akce. V pátek 2. února je asi nejzajímavější část All-Star víkendu, protože jsou na programu skills, neboli dovednostní soutěže. V sobotu 3. února pak samotné zápasy All-Star Game.

Současný tým Edmontonu má pět hráčů, kteří si All-Star Game zahráli:

Connor McDavid – 2017, 2018, 2019, 2020, 2022, 2023

Leon Draisaitl – 2019, 2020, 2022, 2023

Corey Perry – 2008, 2011, 2012, 2016

Ryan Nugent-Hopkins – 2015

Stuart Skinner – 2023

Letos budou Oilers zastupovat pouze McDavid s Draisaitlem.

Corey Perry si v roce 2016 střihnul i jednu chuťovku. Ještěže St.Louis Blues tehdy reprezentoval Brian Elliott. Kdyby tam byl třeba takový Jordan Binnington, to by asi nedopadlo dobře, i když jde jen o exhibici. :o)

Oilers si jdou pro 16. výhru v řadě. Dokáží ještě sérii natáhnout a překlenout ji přes pauzu?

Dnešní zápas mezi Edmontonem a Nashvillem se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná již ve 22:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Další zápas po pauze je na programu až v úterý 6. února. Oilers bude čekat třízápasový trip v teple. Postupně se střetnou s Vegas, Anaheimem a Los Angeles.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *