Jo, v NHL se poslední dobou pálí jako někde na střelnici. Pondělní zápas mezi Minnesotou a Vancouverem, který skončil 10:7, byl extrém. Zápas Edmontonu s Bostonem si s tím ale také moc nezadal.

Zápas začal uctěním a připomenutím Afrokanaďanů. Přítomna byla i trojice bývalých hráčů Oilers, zleva Georges Laraque, Joaquin Gage a Sean Brown.

Bruins do zápasu vlétli. Vedli v Edmontonu již 4:1, přesto se Oilers povedlo zápas vyrovnat a ještě ho poslat do prodloužení. Tam o zisku dvou bodů tohodl obránce Bruins McAvoy, ale přesto je bod myslím dobrý. Škoda byla, že Oilers hráli na začátku prodloužení téměř dvouminutovou přesilovku, která prostě měla být využita.

Dvakrát se trefil Warren Foegele, specialista na dvoubrankové skórování. Foegelemu se podobný kousek, čili skórovat v zápase dvakrát povedl v kariéře již podvanácté, což je vzhledem k jeho 73 gólům pěkný počin. Jen v této sezóně vstřelil Foegele 13 gólů, ale hned čtyřikrát to bylo jako dvojzásah. Foegele má letos našlápnuto zatím k nejlepší sezóně kariéry, protože jeho maximum dosud bylo 30 bodů v dresu Caroliny v sezóně 2019/20. Již nyní jich má 29, takže to překoná v pohodě.

  • Zach Hyman opět skóroval a s 34 góly je stále suverénně nejlepším střelcem týmu. Drhý Draisaitl má o 7 zásahů méně.
  • Connor McDavid má letos na pažbě „pouze 21“ zásahů, což je o 20 méně, než loni přesně touto dobou. McDavid je ale s 64 asistencemi nejlepším nahrávačem ligy se ztrátou 10 bodů na Nikitu Kučerova, který vede ligové bodování celkově.
  • Bruins měli v zápase 24 zblokovaných střel, kdežto Oilers pouze 9. I to je zajímavý ukazatel.

Oba brankáři Skinner i Swayman v zápase nepůsobili moc jistě a některé z gólů šly jasně za nimi, i když několik jich naopak zase chytili. Stuart Skinner měl opět problémy se střelami z dálky a nahoru. Nevím. Podle mě chodí moc brzy na led a soupeři ho již mají přečteného. Skinner má určitě na čem pracovat. Z posledních 5 odchytaných zápasů má Skinner 21 inkasovaných gólů.

Corey Perry má z posledních 4 zápasů skóre 3+1 a 3 bitky. Slušné. Perry je 3 body od hranice 900 bodů v NHL.

Perryho syn Griffin, který má velký podíl na tom, že se jeho táta přestěhoval právě do Edmontonu, protože je velkým fanouškem Connora McDavida, si střihnul trénink se svým tátou, svým hrdinou i ostatními Olejáři.

Jinak, v zápase s Bostonem jsme byli pěkně jaloví na přesilovkách. Všimli jste si, jak byla přesilovka rozháraná? Nugent-Hopkins v ní chyběl hodně znatelně a každý hrál úplně něco jiného, než obvykle. Nugeta je nemocný a na trénincích zatím stále chybí a dnes to opět nevypadá, že by měl nastoupit, i když trenér Knoblauch je optimistou: „Stále je doma nemocný. Doufejme, že to bude dost dobré na to, aby byl v sestavě. Je vidět, že nám chybí. Je to evidentně dobrý hráč a našemu týmu poskytuje hodně věcí v mnoha oblastech. Doufejme, že se uzdraví a na tento víkend bude připraven.“ Tým samozřejmě nestojí na jednom hráči. Ale přinejmenším na přesilovkách, kde je Nugeta takovým pivotem, to tak prostě je. O tom, že je i členem prvního páru na oslabeních, to ani nemluvím.

UPDATE: Nugeta se dnes přecejen vrací! Sestava tedy bude takováto:

Foegele – McDavid – Hyman

Nugent-Hopkins – Draisaitl – Kane

Janmark – McLeod – Perry

Holloway – Ryan – Brown

Na tribuně Gagner.

Dnes si Stuart Skinner odpočine, protože proti Minnesotě bude chytat Calvin Pickard. Ten má nyní stále aktivní sérii 6 vítězství za sebou.

Dnes nastoupíme proti Minnesotě, která před pár dny nadělila desítku lídrou celé ligy Vancouveru! Budou dnes opět k vidění brankové hody? K tomuto zápasu se ještě lehce vrátím. Samozřejmě se tento zápas zařadil na nejvyšší historické příčky mezi podobné přestřelky. Tři hráči vstřelili hattrick – domácí Kirill Kaprizov a Joel Eriksson Ek a hostující J.T.Miller. Oba hráči Minnesoty navíc přidali každý po 3 asistencích, takže oba měli 3+3! Tři hattricky v jednom zápase naposledy padly v zápase Los Angeles – San Jose v roce 1992, kdy hattricky zaznamenali domácí Jari Kurri, Luc Robitaille a Mike Donelly. Zápas skončil 11:4.

Jari a jeho nevkusný dres, který mu beztak nikdy neslušel

Wild po tomto zápase vyrazili na trip a hned vyfasovali šestku ve Winnipegu, který vyhrál 6:3. Čili vidíte, jak je hokej ošidný. Oilers a Wild se letos potkali již dvakrát a skóre je 1:1 na zápasy. V prvním zápase, který skončil výhrou Wild 7:4 ale také padl hattrick, který vsítil Ryan Hartman. Ve druhém zápase, který Oilers vyhráli 4:3, zaznamenal 4 asistence Nugent-Hopkins.

Zraněni jsou kapitán týmu a edmontonský rodák Jared Spurgeon, bývalý Olejář Patrick Maroon a další zkušení hráči Marcus Foligno a nově také Zach Bogosian. Ten odstoupil během minulého zápasu ve Winnipegu a dnes by nastoupit neměl.

Dnes bude v brance Wild Filip Gustavsson.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 2.

No a hned zítra je na programu Bitva o Albertu! Wild čeká také dvojzápas, protože hned zítra je čeká Seattle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *