S Minnesotou se to nepovedlo. Ono také když začnete něco hrát až v půlce zápasu, tak je to těžké. A opět dokola. Pomalý start, zápas to moc hezký nebyl, až od poloviny zápasu do toho pak Oilers konečně šlápli a bylo se i na co dívat. Oilers nakonec ještě mohli vyhrát, protože šancí tam bylo opravdu hodně a kolem Gustavssona to létalo ze všech stran. Chyběla ale přesná muška.

Co nebylo dobré, tak hra defenzivy, která kupila jednu chybu za druhou. Zejména Nurse s Cecim byli velmi špatní. Ceci zavinil jeden gól, Ekholm taktéž. Prostě, nebylo to dobré. Co dobré bylo, tak přesilovky. Byly jenom dvě a obě byly proměněné. Znatelně byl cítit hlavně návrat Nugenta-Hopkinse.

Jdeme dál. Dnes nás čeká další těžký zápas – Battle of Alberta. To kvituje kapitán McDavid: „Rád hraju více her. Myslím, že kluci se dostanou do dobrého rytmu.“

Calvinu Pickardovi Wild ukončili sérii 6 výher za sebou. Dnes bude v brance Oilers Stuart Skinner.

Trenér Flames Ryan Huska bude postrádat útočníka A.J. Greera a nejspíš i Andreje Kuzmenka, který dnes netrénoval. Naopak Jakob Pelletier by se dnes měl vrátit do akce. Chybět bude také Dillon Dube, který je odstaven kvůli dobře známému policejnímu vyšetřování v Kanadě, kdy bylo pět hráčů obviněno kvůli sexuálnímu napadení.

V brance Flames dnes bude Dan Vladař.

Do akce se naopak teprve nedávno vrátil obránce Oliver Kylington, který vynechal celou loňskou sezónu kvůli problémům s „duševním zdravím“. Určitě stojí za zmínku, že Kylington skóroval v obou dvou posledních zápasech.

Kylington se vrací do formy

Kolem Calgary jakoby se tyhle nevšední problémy hromadily. Dalším případem je slovenský útočník Adam Růžička, kterého si Flames piplali 7 let od draftu 2017. Před měsícem byl ale Růžička poslán na farmu a musel projít přes waiver. To se ale nestalo, protože po něm sáhla Arizona a Flames tak o svého mladého a nadějného hráče přišli. Růžička v Arizoně odehrál pouhé 3 zápasy, než se na jeho Instagramu objevilo video s bílým práškem. Arizona hned využila svého práva a Růžičku propustila. Ten je tak nyní na bezpodmínečném waiveru.

Sáhnou po něm Flames? Bylo by to jistě kontroverzní rozhodnutí, ale ta možnost možná někomu v Calgary hlavou probleskla. Ono 7 let je 7 let… Pravděpodobnější je ovšem spíše možnost, že Růžička si letos už nikde neškrtne a v létě se nad ním někdo slituje. Nebo půjde hrát někam, kde na morálku tak nehledí, např. Rusko.

Růžička neprokázal moc vysoké IQ…

Calgary má 6 výher z posledních 9 zápasů, v posledních 6 venkovních zápasech vyhráli pětkrát.

Oilers vyhráli poslední 4 vzájemné zápasy. Letos se oba kluby střetli dvakrát a byly z toho výhry Oilers 5:2 (Heritage Classic) a 3:1.

Dnes budou mít oba kluby potřetí speciální retro dresy vytvořené pro letošní sezónu. Tyto dresy dnes uvidíte v akci naposledy, tak si je užijte!

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu od 4:00 SEČ.

V pondělí Oilers opět doma přivítají Los Angeles.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *