Kraken padl s Edmontonem i počtvrté v sezóně. Kris Knoblauch tak opět porazil svého dřívějšího šéfa Davea Hakstola, kterému dělal asistenta na lavičce Philadelphie.

Zápas to nebyl moc pohledný. Hodně boje a málo záživného hokeje. První gól navíc padl až v půlce zápasu, kdy skóroval Draisaitl. Ten teoreticky mohl zaznamenat hattrick, když první gól dal, u druhého se zdálo, že tečoval Kulakovu střelu a třetí gól do prázdné mu nebyl uznán, protože Draisaitl předtím fauloval. Určitě ale správně posouzeno. Nakonec jsme se ale ještě báli o výsledek, protože Tolvanen ve 14 minutě snížil a Kraken měli mohutný závěrečný nápor, který jsme přežili jen díky výbornému Skinnerovi. To on je příčinou, že bereme výhru. Za zmínku určitě stojí i 6 zblokovaných střel jeho svojčete Desharnaise, kterému se v tomto ohledu nikdo z týmu ani zdánlivě nepřiblížil.

Tato fotka je tentokrát všeříkající. Náš třetí obranný pár byl za hrdiny zápasu. Kulak vstřelil vítězný gól a Desharnais to zašpuntoval

Oilers se ze Seattlu rychle přesunuli zase domů do Edmontonu, kde hned sehrají další zápas s Pittsburghem.

Dnes bude změna v sestavě ve čtvrté formaci, kde Dereka Ryana nahradí Sam Gagner. Ten strávil posledních pět zápasů na tribuně.

V brance Edmontonu potvrzen Calvin Pickard.

Co se týče trade deadline, tak Ken Holland řekl: „Z našich brankářů máme opravdu dobrý pocit.“ Z čehož je dané, že Holland nebude na trhu shánět brankáře. Nicméně, nic to nemění na tom, že pokud nebude řešit příchod, pak odchod musí. Situace s Campbellem se musí rozseknout!!!

Rozseknout se už mohla i obrana. Venku je již informace, že Holland poslal oficiální nabídku do Calgary. Ta zněla – Cody Ceci a 1. volba v draftu 2024. Calgary ale nakonec za Taneva získalo z Dallasu jiného obránce Arťoma Grušnikova a 2. volbu draftu 2024 a 3. volbu 2026. Dle vyjádření Calgary v něm klub vidí potenciál, takže odtud vítr vane. Jsem zvědavý, jestli mu vůbec dají šanci. Každopádně zde je vidět, kdo je na trní a vypadá to, že vidíme poslední zápasy Codyho Ceciho v dresu Edmontonu.

Nebo Ceci tuto trade deadline přežije až do léta?

Pak je tu ještě waiver. Na něm byl předevčírem jiný pětimilionový gólman a sice Calvin Petersen z Philadelphie. Stejně ztracený případ jako Campbell… A to Flyers ještě mají mimo hru odstaveného Cartera Harta, který je jedním z obviněných v kauze sexuálního napadení v Kanadě. Nyní je na waiveru ještě poměrně nedávno dá se říci slavná Jevgenij Kuzněcov. Ten se v minulých týdnech účastnil asistenčního programu NHL. Kuzněcov měl v minulosti problémy s užíváním kokainu a nejspíš i proto se nyní účastnil asistenčního programu. Do toho chce pryč z Washingtonu, takže Caps ho nyní poslali přes waiver na farmu. Kuzněcov má ze 723 zápasů NHL 568 bodů. Mohl by být on pro nějaký tým posilou? Jeho cap-hit 7,8 mil.dol. a to i v éříští sezóně, to bude asi pro mnohé kluby problém. Sáhne po něm někdo?

Náš dnešní soupeř z Pittsburghu je údajně také nakloněn některým odchodům. Kromě Jakea Guentzela, o kterém jsem již několikrát psal, se prý Pens nebrání ani odchodu Erika Karlssona, který přitom v Pittsburghu hraje teprve první sezónu. Karlsson ale ve finále nemá ani jisté místo na první přesilovce, kde měl být jasným tahounem. Místo toho se tam celkem často střídá s Krisem Letangem. Také Karlsson bude se svými 10 miliony dol. až do roku 2027 ale problémem.

Letang a Karlsson, dva hvězdní beci v týmu Pens

Co se týče Guentzela, ten se brzy vrátí do akce – akorát včas. Guentzel již trénoval v bezkontaktním dresu, takže v nejbližších zápasech sice ještě nenastoupí, ale dlouho to již trvat nebude. Guentzel a kapitán Sidney Crosby jsou z týmu Pittsburghu jediní, kdo mají průměr více než bodu na zápas. Na listině dlouhodobě zraněných hráčů je kromě Guentzela ještě jiný útočník Matt Nieto. Na marodce pak dále Bryan Rust.

Jesse Puljujarvi nedávno podepsal s Pittsburghem kontrakt a zatím odehrál 8 zápasů, ve kterých nebodoval. Z posledních šesti byl navíc třikrát jen na tribuně, včetně toho posledního v Calgary. Vypadá to na další nepovedené Puljujarviho angažmá. Jak dlouho to bude Puljujarvi v NHL ještě zkoušet, než mu to dojde? Radim Zohorna je nyní na farmě ve Wilkes-Barre.

Pens jsou nyní na čtyřzápasovém tripu po Západním pobřeží USA a Kanady. Ve Vancouveru vyhráli, v Seattlu přišla prohra, dokonce s nulou. Včera v Calgary Pens také prohráli, když ještě v 50 minutě vedli 3:1. Domácím Flames se ale třemi góly, včetně toho rozhodujícího v poslední minutě podařilo zápas dokonale otočit.

V brance Pens byla jednička Tristan Jarry. Dnes v Edmontonu by se tedy měl předvést Alex Nedeljkovic, kterému se restart jeho uvadlé kariéry v Pittsburghu daří. Nedeljkovic má z 19 zápasů úspěšnost .915%. Jarry ale chytal všech pět posledních zápasů.

Dnes bychom měli v brance vidět Ämeričana se srbskými kořeny Nedelkovice

Oba týmy se letos utkají poprvé v sezóně. Loni Pens dostali od Oilers v obou zápasech pěkně nařezáno – 6:3 a 7:2. Ten druhý zápas byl navíc před zraky domácích fanoušků v Pittsburghu. V tomto zápase získal McDavid 2+2. Ještě rok předtím byl rovněž vítězný pouze Edmonton se skóre 5:2 a 5:1. Celkové skóre těchto čtyř zápasů je 23:8. Connor McDavid v těchto zápasech získal 12 bodů.

Dnešní zápas se hraje v Roger Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ.

Edmontonu se proti Pittsburghu nebývale daří, snad proto dnešek nebude výjimkou. Po tomto zápase totiž Oilers odlétají na čtyzápasový trip, během kterého se postupně představí v Bostonu, Columbusu, Buffalu a také v Pittsburghu, kde se tak po týdnu odehraje odveta dnešního souboje. Zvláště Buffalo je nyní pěkně rozjeté a o kvalitě Bostonu se není třeba rozepisovat. V Bostonu se Oilers představí v pozítří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *