Jo, kdyby to pokaždé šlo tak hladce jako s Pittsburghem, to by se to hrálo. Penguins tedy letos nejsou zcela ve své kůži, ale stejně. Tohle byl pátý zápas za sebou s podobnou kanonádou a takhle to je už od roku 2021. Těžko říct, čím to je, ale Tučňákům olej prostě nesvědčí. :o)

  • Zach Hyman pokračuje ve skvělých výkonech a tentokrát přidal další dvě branky. Má jich tedy 42, více má jen floridský Sam Reinhart se 44 a Austin Matthews s 53 zásahy. Hyman má 10 branek z posledních 8 zápasů.
  • Connor McDavid zaznamenal 1+1 a nyní mu chybí 3 body k pokoření stovky, což se stane počtvrté za sebou a posedmé v jeho kariéře. McDavid má nyní sérii 11 zápasů za sebou, kdy bodoval. McDavid dokázal udělat 11+ bodovou sérii podvanácté v kariéře, čímž v historických tabulkách vyrovnal dvě legendy, Marcella Dionneho a Mikea Bossyho na děleném třináctém místě. Druhý Mario Lemieux to dokázal 13x. První kdo jiný než The Great One – 28x.
  • Ryan McLeod vstřelil nádherný gól, tzv po mcdavidovsku… I Cody Ceci ale vstřelil pěkný gól.

Calvin Pickard zaznamenal 22 úspěšných zásahů a o shutout ho připravil až Jevgenij Malkin, v 53 minutě takovým hodně zvláštním gólem. Pickard má z posledních 8 zápasů 7 výher a dokazuje, že je na něj spoleh. Jen tak dál!

V zápase nebyl tentokrát ani jeden hráč, který by měl ice-time pod 11 minut. Sam Gagner ho měl nejmenší – 11:33. Přesto byl McDavidovi s Kanem s pěti střelami na branku třetím nejpilnějším střelcem se čtyřmi střelami.

Dnes v Bostonu odehraje svůj 500 zápas v NHL Connor Brown. Ten má celkovou bilanci 90+131, což je slušné. Ovšem ne tak letos v dresu Edmontonu, kdy v 51 zápasech dosud neskóroval. Coreymu Perry mu chybí 2 body k pokoření hranice 900 bodů.

Derek Ryan byl marodce s blíže nespecifikovaným, ale údajně malým zraněním. Dnes se ale vrací zpět do akce a ze hry tak opět vypadává chudák Gagner.

A pozor, nejen, že Gagner vypadává ze sestavy, ale i ze soupisky. Byl totiž umístěn na waiver! Oficiálně je to kvůli přeřazení do Bakersfieldu. Není ale normální, abychom měli momentálně na soupisce pouze 20 hráčů, když nemusíme. Myslím si, že se spíše blíží nějaký trejd a Holland si dělá prostor na soupisce i pod platovým stropem…

Dnes bude v brance Oilers Stuart Skinner.

Bakersfield prohrál v sobotu doma s Abbotsfordem Canucks 2:4, v brance domácích byl Jack Campbell. Za Canucks hrál ruský útočník Dmitrij Zlodějev (Dmitrii Zlodeyev). :o) No nic. V noci na dešek hráli Condors v San Diegu a opět prohráli, tentokrát poměrem 5:3. V brance byl Rodrigue, na druhé straně Tomáš Suchánek.

Condors prohráli, ale tyhle dresy… ❤️❤️❤️

Novinka – jeden z nejzkušenějších trenérů historie NHL a rodák z Edmontonu Lindy Ruff byl čerstvě odvolán od týmu New Jersey. Generální manažer Devils se ještě snaží zachránit sezónu, i když jeho ovečky to už budou mít těžké. 21 zápasů před koncem základní části Devils na 8. místo ztrácejí 8 bodů, což je hodně. Není to tedy nemožné, ale hodně těžké. Přitom Ruff na začátku této sezóny podepsal v New Jersey nový, DLOUHODOBÝ kontrakt. Čili stejně jako Todd McLellan nedávno v Los Angeles i Ruff končí v klubu ještě za svého starého kontraktu, aniž by začal platit ten nově podepsaný. Ruff si nový kontrakt vysloužil za skvělou loňskou sezónu Devils, kdy klub vypadl až ve 2. kole play off s Carolinou. Předtím ale ve dvou předchozích sezónách úspěšný nebyl. No jo, jak by řekla máma Forresta Gumpa: „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš…“ a v NHL se neúspěch neodpouští.

Ruffa ve funkci nahradí Travis Green, který k Devils nastoupil jako ruffův nový přidružený trenér teprve letos. Green byl mezi lety 2017 – 2022 pět sezón coby hlavní trenér Vancouveru. Mezi lety 2004 – 2006 Green jako hráč nastupoval v dresu našeho dnešního soupeře, Bostonu.

Ruff a Green před nějakými dvěma týdny na Stadium Series

Připomínám, že do trade deadline už chybí pouze 4 dny!

Dnes si Oilers zahrají v Bostonu, kterému se ale poslední dobou moc nedaří. Z posledních 12 zápasů jen 4 výhry, to je špatné. Bruins jsou ale i přesto de facto na špici Východní konference. Lepší jsou jen Florida a Rangers. Jo, to se to hraje, když si nahrajete do fóra na začátku sezóny. Z těchto čtyř vyhraných zápasů je ale jeden právě s Oilers, který se odehrál ani ne před dvěma týdny. To byl ten bláznivý zápas, kdy jsme prográli doma 5:6 PP. V tomto zápase Bruins vedli již 4:1, ale Oilers přesto dokázali zápas dohnat až do prodloužení.

Bruins ale vyhráli i včera, v Torontu. A teď si vezměte, že Toronto předtím vyhrálo děvětkrát z 10 zápasů. Do toho (ne)forma Bostonu, prostě TEORETICKY jasná výhra Toronta, PRAKTICKY celkem jasná výhra Bostonu 4:1. A teď si vsaďte… Ve včerejším zápase se do akce vrátil Pavel Zacha, který v minulém zápase s Islanders odstoupil hned na začátku. No a včera hned vstřelil 2 góly! David Pastrňák navíc přidal 3 asistence.

Trenér Jim Montgomery bude postrádat elitního beka Hampuse Lindholma. Včera v Torontu byl v brance Bruins Jeremy Swayman, čili je jasné, že dnes proti Edmontonu nastoupí Linus Ullmark. Ten naposledy chytal v New Yorku, kde od Islanders inkasoval bůra.

Dnešní zápas se hraje v TD Garden v Bostonu a začíná v 1:30 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Další zápas je na programu ve čtvrtek v Columbusu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *