Takže, Vegas jsme si namazali na chleba a dnes by měl být trochu oddychovější zápas s Arizonou. Ačkoliv… Tohle je přesně to co umíme, prohrát, když to jeden nečeká. :o)

Vegas celý zápas tahalo za kratší konec a dopředu nebylo moc nebezpečné. Oilers přitom hráli bez Connora McDavida, ale znát to ani nebylo. Golden Knights si každopádně zahrávají. St.Louis Blues totiž vyhráli. Samozřejmě Blues to stále mají daleko, protože ztrácí 3 body a ještě mají o zápas víc, ale pokud to Vegas takto potáhne dál, kdo ví…

Zápas si v klídku z tribuny užívali i kapitán McDavid s Derekem Ryanem.

  • Dylan Holloway nastoupil za Edmonton po dlouhé době a hned skóroval, když se parádně natlačil do branky. Skvělá práce, takto se hraje o místo!
  • Mattias Ekholm opět skóroval. Čtvrtý gól v posledních šesti zápasech. Posledních 12 zápasů – 6+10 pro Ekholma. Hmm…

Výborně Holly…

Výhrou s Vegas si Oilers zajistili nejhůře druhou příčku v divizi, čili také jistotu toho, že budou v 1. kole začínat doma. Oilers navíc mohou ještě vyhrát divizi, protože na Vancouver nyní ztrácí 4 body, ale mají ještě 2 zápasy k dobru. Vancouveru zbývá odehrát ještě 3 zápasy.

Connor McDavid nenastoupí ani dnes. Arizona má v kádru slušné pořízky a bylo by zbytečné, aby se někdo postaral o McDavidovo zranění, takže to je rozumné. McDavid každopádně trénoval i nyní individuálně a jeho návrat není daleko. Kromě McDavida s týmem netrénoval ani Sam Carrick, který je zraněný s nespecifikovaným zraněním, údajně ze šarvátky ze zápasu s Vegas. Carricka v sestavě nahradí Derek Ryan.

Sam Carrick si z posledního zápasu odnesl nějaké šrámy

Na ledě pak nebyl ani Cody Ceci, který měl volno, aby si odpočinul, tzv den údržby. Vzhledem k tomu, že na tréninku hrál na jeho místě Troy Stecher a dle trenéra Knoblaucha trenéři plánovali jeden ze tří nejbližších zápasů Stechera nasadit, bude to pravděpodobně dnes a Ceci opravdu odpočine.

Nugent-Hopkins – Draisaitl – Hyman

Kane – Henrique – Foegele

Holloway – McLeod – Perry

Janmark – Ryan – Brown.

Ekholm – Bouchard

Nurse – Stecher

Kulak – Desharnais

V brance Oilers dnes bude Calvin Pickard.

A Nugeta dnes slaví 31. narozeniny. Gratulujeme!!!

V Bakersfieldu se vyhlašoval „Muž roku“. Tím se stal Lane Pederson. Ten byl vybrán za mimořádný přínos pro místní komunitu a charitativní organizace. Pederson se hodně angažuje hlavně pro děti a také pomhol jedné místní rodině. Zajímavé je, že Pederson byl původně Hollandem angažován jako posila pro „Áčko“, ale za Oilers si ještě nezahrál ani jeden zápas. Pederson má za Arizonu, San Jose, Vancouver a Columbus odehráno 71 zápasů v NHL s bilancí 4+7. V Bakersfieldu má letos výbornou bilanci 63 z, 22+30. Pederson má v Edmontonu smlouvu ještě na další rok, tak třeba si za Oilers ještě zahraje. Pickard také musel rok počkat. :o)

Dnes si dáme dostaveníčko s Arizonou. Možná, že jedno z posledních. Ještě sice není nic jisté, ale klub Kojotů je údajně blízko stěhování do jiného města. Uvidí se dle červnové dražby pozemků v Arizoně. Pokud ke stěhování nakonec opravdu dojde, pak by se na nic nečekalo a v Utahu, konkrétně Salt Lake City by se hrálo již příští sezónu. V celé transakci by mohla být i klauzule, že Coyotes budou mít možnost se za pět let do NHL vrátit v rámci rozšiřovacího draftu, až budou mít postavenou novou arénu. Nevím, toto mi přijde trochu přes čáru…. Coyotes hrají NHL od roku 1996, kdy jako Phoenix Coyotes nahradili původní Winnipeg Jets. V roce 2014 se přejmenovali na Arizona Coyotes. Poslední léta klub bojuje s nepřízní komunálních politiků, „díky“ čemuž přišli o zázemí ve Phoenixu i Glendale a nyní hrají v maličké Mullet Aréně, která je spíš takovou bioskou. Tam se Oilers ještě podívají, příští středu, kde odehrají předposlední zápas základní části. Možná, že i poslední proti týmu Arizona Coyotes.

Ono všechno má své pro a proti. Coyotes za posledních 10 let postoupili do play off pouze jednou a když k tomu připočteme neustálé handrkování o vlastnictví klubu, který jeden čas musela dokonce vlastnit i liga, problémy s halou a celkově špatné místo k hraní, protože hráčům se do arizonské pouště moc nechce a také malý zájem lidí a nízké návštěvy… Možná, že takový tým ani chybět nebude, v minulosti se staly už větší pohromy, např. ztráta NHL v Québecu. A ano, Coyotes jsou pro někoho nostalgií, pro někoho dokonce srdeční záležitostí, ale myslím, že pro mnoho víc lidí osinou v zadku. Asi by to měli zabalit tohle opravdu nemá cenu…

Pokud se klub přestěhuje, Shane Doan bude asi hodně smutný. Kór když zde hraje i jeho syn Josh

Plus, Utah má o hokej mnohem větší zájem, i když je to vlastně hned vedlejší stát vedle Arizony. Takový souboj mezi Utah Yeti (jeden z možných názvů) a Seattle Kraken, to by byl vskutku souboj titánů. Už chybí jenom Godzilla a King Kong. :o)

Co takhle, to nevypadá špatně ne…

Ale ještě k chudákům Coyotes. Ti už jen dohrávají sezónu a chybí jim jen tři zápasy, z toho dva proti Edmontonu a jeden s Calgary. Ty si jistě hráči ještě užijí a pak už budou jen čekat na to, zda se klub opravdu přestěhuje, nebo přecejen ještě přežije svojí klinickou smrt.

Coyotes s Karlem Vejmelkou v brance v posledním zápase inkasovali bůra v Seattlu. Byl u toho i další český zástupce, útočník Jan Jeník. Zraněni jsou Nick Bjugstad, Travis Dermott, Barrett Hayton a Travis Boyd.

V brance Yotes potvrzen Karel Vejmelka.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 3:00 SEČ.

Hned zítra hrajeme proti Vancouveru a to už bude jiná káva. Pokud dnes proti Arozině vyhrajeme, pak se zítra bude hrát o první místo v divizi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *