Tak včera to nedopadlo… Jediná komplikace, kterou prohra s Arizonou představuje, je zhoršená pozice v boji o první místo v divizi. Ale Oilers to stále mají ve svých rukou. Rozdíl mezi prvním Vancouverem a Edmontonem jsou 3 body a dnes si to oba kluby spolu o ten první flek rozdají. Ne že by Oilers v případě výhry hned Vancouver přeskočili, ale mají o zápas méně. Dnes se víceméně rozhodne.

Rozhodnuto je i o posledních postupujících, kterými se stali LA Kings a Vegas Golden Knights. St.Louis Blues totiž v noci prohráli domácí zápas s Carolinou a tím se připravili i o teoretické šance na postup. Nyní se tedy bude v rámci Západní konference hrát jen o umístění a o případné soupeře. Těch variant tam je několik, takže zatím ještě nemá cenu přehnaně kalkulovat. Ale pravděpodobně to ale vypadá, že opět narazíme na Los Angeles nebo Vegas, čili dva týmy, na které máme poslední roky opravdu „štěstí“. Ale uvidíme.

Apropos Vegas. Tomáš Hertl včera vstřelil první gól v dresu Vegas při výhře 7:2 nad Minnesotou. Jinak včera proběhlo médii, že jejich kapitán Mark Stone se vrací k tréninku a někdy během play off naskočí. Jak překvapivé… No nic.

Ke včerejšímu zápasu. Všechny tři inkasované góly byly po nedůsledném bránění ofenzivních hráčů, naši obránci s tím tentokrát moc dělat nemohli. Nedělal bych z toho ale vědu, odehraných téměř 80 zápas, už přichází i únava. Oilers jsou navíc méně koncentrovaní tím, že mají play off i výhodu domácího prostředí v kapse. V zápase se zaskvěli oba gólmani, protože jak Pickard, tak Vejmelka předvedli několik opravdu výborných zákroků. Mladý Josh Doan, syn slavného otce vstřelil gól a dosud má v NHL bilanci 9 z, 4+4. To je pěkné, zřejmě slušný oddíl.

  • Adam Henrique vstřelil již pátý gól za Oilers v 18 zápasech a jeho angažmá se zatím jeví velmi povedeně. Ačkoliv bych mu i vytknul trochu laxní bránění při rozhodujícím gólu Arizony v prodloužení. Hodně vidět byl i Evander Kane, ale i branková konstrukce byla proti němu.
  • Dylan Holloway měl v zápase 6 hitů, takže své momentální působení v prvním týmu evidentně bere docela vážně.

Další milníky jsou na obzoru:

  • Ryan Nugent-Hopkins má 698 bodů
  • Zach Hyman 397 bodů.
  • Brett Kulak 98 bodů.

No a samozřejmě Connor McDavid. Ten má 99 asistencí a dnes může překočit onu stovku, o které se už dlouho mluví. Pokud nastoupí… K tomu McDavid včera řekl: „Chci se cítit co nejlépe, což dnes není. Nikdy nechci zameškat žádné zápasy, opravdu ne, je to frustrující“. O svém startu se dnes rozhodne sám, podle toho, jak se bude cítit. Jeho zranění se údajně částečně stalo ve hře proti Calgary a částečně tím, že si McDavid obnovil předchozí zranění.

EDIT: Vypadá to, že McDavid ani dnes nenastoupí. Naopak Sam Carrick je v pořádku.

Dnes se protočí brankáři, takže v brance bude Stuart Skinner.

V Edmontonu se poslední dny také jednalo, protože o nové smlouvě rokoval Ken Holland s Vincentem Desharnaisem a jeho agentem. Zatím se nedohodli a bylo oznámeno, že nyní se jednání pozastavují a budou pokračovat, jakmile Oilers skončí sezóna. Desharnais je jediným důležitým hráčem, kterému po sezóně končí smlouva.

Bakersfield hrál v noci zápas v Coachelle a vyhrál 3:2 PP. Trefili se také dva obránci, kteří letos hráli i v Edmontonu a sice Filipové, Philip Broberg a Phil Kemp. Broberg rozhodoval o vítězi zápasu v prodloužení a udělal to pěkně…

Vancouver má k dispozici téměř kompletní soupisku. Chybí jen jednička týmu Thatcher Demko, který je na seznamu dlouhodobě zraněných, kvůli problémům s kolenem. Demko ale prý není daleko od návratu, což je pro Vancouver před play off zásadní. Canucks navíc určitě budou chtít, aby nastoupil ještě alespoň do jednoho zápasu v základní části, než aby naskočil rovnou do play off. Dnes bude v brance Canucks nejspíš Casey DeSmith, protože jeho kolega Arturs Silovs chytal oba předchozí zápasy. Potvrzeno to ale není.

Demkovo zdraví bude pro Vancouver v play off naprosto zásadním faktorem. Myslím, že bez něj daleko nedojdou

Oilers a Canucks se letos potkali třikrát a pokaždé z toho byla výhra Canucks a také dohromady 17 gólů do sítě Skinnera s Campbellem.

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 4:00 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 1.

Další zápas se hraje v pondělí a do Edmontonu přijedou San Jose Sharks.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *