Tak, druhý zápas nevyšel a je to škoda. Tak nějak jsem doufal, že máme dost kvalit na to, abychom doma vyhráli oba zápasy.

Hlavně když se rozhodně nedá říci, že by LA Kings v zápase nějak dominovali, spíše naopak. Oilers ale celý zápas dotahovali, to je také fakt. Druhý zápas byl z obou stran takový nemastný, neslaný. Počet gólů sice vypovídá o něčem jiném, ale skóre je tentokrát zkreslující. Kings tam totiž padlo téměř vše, na co sáhli. Stuart Skinner tým moc nepodržel a dá se říci, že nechytil nic. Ale ani Cam Talbot v brance soupeře nevypadá moc jistě. Jaký kontrast s některými dalšími sériemi, kde dominují brankáři, např. v sérii Tampy s Floridou, nebo Colorada s Winnipegem. Ano, také padá hodně gólů, ale gólmani ze sebe vydávají maximum. Nejsem si jist, jestli to samé dokážu říct o Skinnerovi… Myslím, že se ale asi shodneme na tom, že Stu musí nadále dostat důvěru. Musí se ale sebrat a „začít něco dělat“.

Musíte se víc snažit pane správče, my jsme správní rada…

Stu dnes musí zabrat…

V prodloužení pak byla od Nurseho chyba nechat si ujet Anžeho Kopitara, který zápas rozhodl moc brzy. Naprosto zbytečné.

Ale i když Kings nehráli nic moc, tak přecejen si ten druhý bod zasloužili asi více. Kdyby nebylo Dylana Hollowaye, který se toho nebál a který jako jeden z mála dokázal něco kloudného vymyslet, do zápasu bychom se již nevrátili. Holloway od povolání z Bakersfieldu hraje jako o život a odvádí skvělou práci a viděl bych ho výše než ve čtvrté formaci. Navíc si vezměte, že i přes to všechno měl Holloway druhý nejnižší ice-time a s 9:42 se ani nepřehoupl přes 10 minut. Méně měl už jen Sam Carrick. Nevím.

Jinak, důvody prohry jsem popisoval výše, ale jde jen o pohled laika. Ve skutečnosti to bylo všechno úplně jinak. Skutečným viníkem prohry je country zpěvák Brett Kissel, který před zápasem zpíval hymnu.

Podle Virgin rádia z Edmontonu pokaždé, když Kissel zpívá hymnu, Oilers rupnou. Kissel se k tomu drze přiznává a bere na sebe vinu i za prohru s Carolinou ve finále Stanley Cupu 2006. Takhle to tedy bylo… :o)

Kdyby to zpíval takový Enrico Palazzo, nic takového by se nemohlo stát…

I ve druhém zápase se hrálo hodně tvrdě, o čemž svědčí i kolekce hitů celého Edmontonu. Hitovali všichni hráči kromě Nurseho. Nejpilnější byl Adam Henrique s 9 hity, Evander Kane pokračuje v tvrdé práci s 6 hity a na zranění se asi snaží moc nemyslet.

Kanea chválí trenér Knoblauch: „Evander hrál v obou zápasech opravdu dobře, i když to enní tak vidět na výsledkové listiněm ale myslím, že dopad, který měl na naši hru, byl pro nás velmi pozitivní. Chceme ho více využívat a získat pro něj více minut a více ofenzivních příležitostí.“

Sestava dnes dle ranního tréninku bude nachlup stejná. Ani na druhé straně by se nemělo nic měnit. Branky budou opět strážit Skinner a Talbot.

Woody se vrací zpět do akce!

Kanada jmenovala trenéry na šampionát v Praze a Ostravě. Hlavním trenérem bude kouč Arizony, nyní již Utahu André Tourigny. Jeho asistenty Jay Woodcroft, Dean Evason a Steve Ott. Woodcroft i Evason letošní sezónu začínali jako hlavní trenéři Edmontonu a Minnesoty, ale ani jeden z nich nepřežil ani do nového roku 2024, protože Woodcroft byl vyhozen jako vůbec první trenér tohoto ročníku v 12. listopadu, Dean Evason jako druhý 27. listopadu. Bývalý kapitán Buffala Steve Ott je již sedmým rokem asistentem trenéra v St.Louis.

Takže kdo si pořídil lístky na Kanadu, tak jako já, tak Woodyho uvidí. :o)

Co se týče Woodyho, tak je prý i jedním z kandidátů na funkci hlavního trenéra San Jose. Trenér David Quinn byl totiž převčírem od týmu Sharks vyhozen a GM Mike Grier nyní usilovně hledá náhradu. Woodcroft prostředí v San Jose samozřejmě velmi dobře zná, protože zde coby asistent Todda McLellana působil 7 sezón mezi lety 2008 – 2015. Ze současného kádru San Jose Woodcroft pamatuje ještě kapitána Logana Couturea a také Marca-Edouarda Vlasica. Tak uvidíme.

Bývalý kouč Minnesoty Dean Evason je zase kandidátem na trenéra Ottawy, kde také hledají trenéra. Dalším pak je Craig Berube, který byl pro změnu vyhozen ze St.Louis.

Bakersfield také vstoupil do play off, ale úvod série s Ontariem Reign na jejich ledě se Condors vůbec nepovedl. V prvním zápase rozhodla druhá třetina, kdy Jack Campbell inkasoval 4 góly v rozmezí 13 minut a za stavu 0:4 bylo prakticky rozhodnuto. Zápas nakonec skončil 5:1, jediný gól Condors vstřelil Lane Pederson. Druhý zápas se hraje až zítra na ledě Bakersfieldu.

Dnešní zápas mezi Oilers s Kings se hraje v Crypto.com Aréně v Los Angeles a začíná ve 4:30 SEČ. Vysílá ho Nova Sport 2.

Čtvrtý zápas se hraje pozítří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *