Třetí zápas jsme naštěstí urvali a do čtvrtého tak jdeme trošku v klidu.

Ovšem, neusnout na vavřínech!

První zápas na ledě Los Angeles byl jasnou záležitostí, kdy Oilers udávali tempo prakticky od začátku až do konce. Oilers oproti druhému zápasu hráli výrazně lépe v defenzivě a Kings se téměř nedostali do vyložených šancí, takže Skinner moc práce neměl. Výbornou práci ale hríči odvedli i směrem dopředu, takže se bylo i na co dívat.

Evander Kane zaznamenal hattrick Gordieho Howea. Kane, který hraje se sportovní kýlou hraje v sérii zatím výborně a i když moc neboduje, tak na ledě je hodně cítit. Trenér Knoblauch asi moc dobře věděl, že takového hráče budeme potřebovat. Uvidíme, jak se to ovšem promítne na Kaneově zdraví, protože to asi není úplně legrace. Nicméně jak chápu trenéra, tak i Kanea, který prostě play off určitě chce hrát.

Kaneův hattrick Gordieho Howea byl třetím v historii franšízy. Naposledy to dokázal Craig MacTavish v roce 1986.

Stylově i Vinny. V každé ruce jednoho a ahoj! 😀 Tenhle kluk je naprostý král!

  • Ryan Nugent-Hopkins měl 0+3.
  • Zach Hyman ani v play off neztratil střeleckou chuť a vstřelil 2 góly. Hyman se tak zatím trefil ve všech zápasech série a zaznamenal v nich již 6 gólů. V prvních 3 zápasech play off hned po skončení základní části dosud za Edmonton nejvíc gólů (6) vstřelil Jari Kurri v roce 1987. Hyman ho tak vyrovnal.
  • Leon Draisaitl měl 2+1 a byl při chuti. Zodpovědně se vracel, útočil, byl ho plný led. Draisaitlův gól byl jeho dvacátý v play off na venkovním ledě a tím vytvořil rekord, protože Draisaitl to dokázal nejrychleji ze všch hráčů historie NHL!
  • Connor McDavid zaznamenal 1+2 a má na kontě již 9 bodů. Vede tak ligovou produktivitu v play off. Draisaitl s Hymanem mu jsou v patách se 7 body. 8 asistencí v prvních 3 zápasech play off v historii ligy dosud dokázal zaznamenat pouze Wayne Gretzky a to hned dvakrát (1981 a 1987). McDavid je tak druhým hráčem.

McDavid a Draisaitl stoupají historickými žebříčky. Nyní mají oba shodně průměr 1,62% bodu na zápas v play off v historii NHL. To je druhé a třetí místo za samotným králem… Počítáno u hráčů s nejméně 50 starty v play off.

1. Gretzky – 1,84%

2.-3. McDavid a Draisaitl – 1,62%

4. Lemieux – 1,61%

Čtyři hráči Edmontonu letos překročili padesátku zápasů v play off. Jsou to Connor McDavid, Leon Draisaitl, Ryan Nugent-Hopkins a Darnell Nurse. První tři mají shodně 52 zápasů v play off. McDavidova bilance – 30+54, Draisaitl 34+50, Nugent-Hopkins 11+32. Nurse má 50 z, 2+14.

Tito čtyři mají samozřejmě zkušenosti pouze z Edmontonu, protože nikde jinde nehráli. Táhnou to spolu ale již hodně dlouho…

A pak jsou tu hráči, kteří už si play off zahráli i v jiných týmech. Přes padesátku zápasů tak mají ještě:

Brett Kulak – Montreal, Edmonton – 54 zápasů, 2+10

Evander Kane – Sam Jose, Edmonton – 59 z, 23+14

Warren Foegele – Carolina, Edmonton – 61 z, 10+8

Zach Hyman – Toronto, Edmonton – 63 z, 25+22

Cody Ceci – Ottawa, Toronto, Pittsburgh, Edmonton, 67 z, 2+13

Mattias Janmark – Dallas, Vegas, Edmonton – 69 z, 8+19

Mattias Ekholm – Nashville, Edmonton – 90 z, 7+36

a……

Corey Perry – Anaheim, Dallas, Montreal, Tampa, Edmonton, 199 z, 53+71.

Corey Perry dnes odehraje 200. zápas v play off!!!

Perry to může oslavit s kamarádem Nursem :o)

Zajímavostí je, že náš brankář Calvin Pickard hrál v NHL již za 6 klubů, ale v play off ještě neodehrál ani minutu! Dočká se letos v dresu Edmontonu?

Dylan Holloway měl v posledním zápase ice-time pouze 8:42, což je suverénně nejhorší čas. No chápete to?

Dnes budou dvě změny v sestavě. Derek Ryan nahradí na centru čtvrté formace Sama Carricka a nastoupí tak v letošním play off poprvé. Evander Kane se pak prohodí s Warrenem Foegelem a bude na pravém křídle druhé formace s Nugentem-Hopkinsem a Draisaitlem. Na tribuně zůstanou kromě Carricka ještě Gagner, Brown a Stecher.

Kdo si play off už bohužel nezahraje, to je Bakersfield. Condors v noci na dnešek prohráli domácí zápas s Ontariem 1:3 a tím prohrávají 2:0 na zápasy a sezóna pro ně končí!

Tenhle systém na 2 vítězné zápasy je velmi krutý, nicméně je to realita. V AHL totiž postupuje do play off, nebo předkola play off, jak chcete, tolik týmů, že kdyby se hrálo na tři vítězné zápasy, pak by asi na konci některé týmy asi již tahaly jazyk. V systému na 2 vítězné zápasy ovšem nesmí přijít žádné zaváhání, pak jste venku ani nevíte jak. A tak se stalo i v této sérii, kdy Condors první zápas prohráli 5:1 a nyní 3:1, přičemž rozhodující gól na 2:1 Condors inkasovali na konci 57 minuty. Poslední gól pak už byl do prázdné branky, kterou předtím střežil Olivier Rodrigue.

A tím se ukončila i kapitola kapitána Condors Brada Malonea coby profesionálního hráče. Smutný odchod.

Smutný Brad Malone se loučí

Oilers včera dostali den volna a trénink si dají až dnes před zápasem.

V brance LA by dnes měla být změna a poprvé by měl nastoupit David Rittich.

Dnešní zápas se hraje v Crypto.com Aréně v Los Angeles a začíná ve 4:30 SEČ. Dnes se hrají 4 zápasy a Edmonton s Los Angeles je jediný, který nebude v tuzemské TV. :o)

Pátý zápas se opět přesune do Edmontonu a bude se hrát až za dva dny, ve středu 1.5. ve 22:00 SEČ.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *