Série se opět přesouvá do Edmontonu, kde se už může rozhodnout. Já bych to neprotahoval, co říkáte… :o)

Minulý zápas byl pro oko diváka utrpením. Výhra 1:0 a Oilers na kontě jen 13 střel na branku. Z historického hlediska Oilers tímto počtem střel vyrovnali rekord franšízy s nejméně střelami na branku v zápase play off. Dosud to bylo také 13. Nicméně dál se na to historie ptát nebude. Účel světí prostředky a v tomto zápase to stačilo, tak co. Bylo to ale zásluhou hlavně skvělého Skinnera v brance Oilers, jinak by to tak snadné nebylo. Kings měli o 20 střel více. Shutout a 33 zásahů v zápase play off Skinnera vyhouplo na 3. místo v historii franšízy. Rekord drží Curtis „Cujo“ Joseph z roku 1997 s 43 zásahy. Druhý je Grant Fuhr z roku 1984 s 34 zásahy.

Série je tedy 3:1 a dnes může být ukončena. Dokáží to Oilers před vlastním publikem? Bylo by to žádoucí, protože by pak mohli trochu odpočinout před druhým kolem a síly se v play off hodí…

Dnes bude jedna změna pozice v sestavě. V play off nevýrazného Foegeleho nahradí na levém křídle třetí formace naopak agilní Holloway. Foegele tak postupně spadl ze druhé formace do třetí a nyní tedy až do čtvrté. Jinak složení zůstane stejné včetně Dereka Ryana.

Holly s Foegsem se prohodí

Sestava:

Henrique – McDavid – Hyman

Nugent-Hopkins – Draisaitl – Kane

Holloway – McLeod – Perry

Foegele – Ryan – Janmark

Ekholm – Bouchard

Nurse – Ceci

Kulak – Desharnais

V brance samozřejmě Skinner.

Na tribuně Gagner, Carrick, Brown, Stecher, Broberg a Campbell.

Ve včerejších zápasech o svém postupu rozhodli Colorado nad Winnipegem a Carolina nad Islanders. Přidali se tak k již postoupivším Rangers a Floridě. Vancouver a Boston měli mečboly, ale neproměnili je a Nashville i Toronto si vynutili pokračování sérií. Dokáže to dnes i LA v Edmontonu?

Pokud postoupíme – kdo bude naším soupeřem, Vancouver nebo Nashville… A koho byste si přáli? Já Predators tlačím a na Canucks posílám fialový kouzlo co to jen jde… :o)

S časem dnešního zápasu to bylo nejisté, dokonce již byl avizován čas na 14 hod odpolední edmontonského času, takže 22 hod večerní SEČ, ale liga nakonec potvrdila večerní čas 20 hod, takže je to dané:

Dnešní zápas se hraje v Rogers Place v Edmontonu a začíná ve 4:00 SEČ. Buly má být vhozeno ale později, cca ve 4:15. Zápas vysílá Nova Sport 2.

Pokud dnes nedejbože vyhrají Kings, tak další zápas by měl být na programu v pátek.

Jinak, mimo dnešní zápas, tohle musím… Z nočního zápasu. Ten Marchandův výraz 😀😀😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *